help please.....

angellips

New member
help please.....

היי לכולכם. טוב אז ככה,אני כרגע בסוף י"א,ואני רוצה ללכת לעתודה או עתידים,הבעיה היא שאין לי שום מידע על איך לפנות אליהם וכו,ואני ממש מעוניינת בעזרתכם,אם מישהו יכול לספר לי קצת על שניהם(או אחד מהם-עתודה\עתידים) מה הדרישות,לאן,איך ומתי.... זה ממש חשוב לי ואני באמת אודה לכם.

elikr

New member
אז ככה ...

אני עתודאי, לומד שנה ב´ בת"א. כאשר אני נרשמתי לעתודה, הלכתי בחודש נובמבר של כתה י"ב ללשכת הגיוס תל-השומר, מדור קד"צ, ושם ביקשתי להירשם לעתודה האקדמית (אני גר באיזור המרכז, אני לא יודע אם בכל לשכת גיוס יש מדור כזה). דרך אגב, אם אני זוכר נכון, בקיץ שביו י"א לי"ב הצבא שלח לי מכתב וביקרתי בתערוכה (נדמה לי, זה היה בבה"ד 12, אבל אני ממש לא זוכר) בה הציגו עתודאים השייכים לחילות שונים בצבא, ואלה סיפרו במה הם עוסקים. כמו-כן, נתנו לנו פרטים על החילות השונים וההרשמה. כעת, במדור קד"צ בלשכת הגיוס קיבלתי טפסים, אשר חתמתי עליהם, והחתמתי עליהם גם את ההורים שלי, בהם אני בחרתי את מסלולי הלימודים שלי (עוד לפני שפניתי לאוניברסיטה בכלל!) והצגתי את תוצאות הפסיכומטרי שלי. כמו-כן, יש גם את מדור עתודה אקדמית, אשר גם אליו אפשר להגיע (או להתקשר, או לשלוח פקס - רק שאני לא זוכר את המספרים עכשיו) וכנראה גם שם יתנו לך פרטים. אז זו הדרך לפנות אליהם. בנוגע לשאלה "לאן?" - את זה את צריכה לדעת, ולדעת את זה טוב. לדעתי האישית, אדם שרוצה ללכת לעתודה צריך לדעת טוב מאוד מה הוא רוצה ללמוד. תהיות ו"חיפוש עצמי" (הכוונה להחלפת מסלולי לימוד, מעבר מלימודים בחד-חוגי לדו-חוגי וכו´) הם בעייתיים מבחינת מדור עתודה (ראי הבחור ממדעי המחשב בהודעה לעיל) וגם לא כ"כ מועילים לסטודנט עצמו. לכן, את צריכה להחליט טוב מאוד מה את רוצה ללמוד. לגבי הדרישות - את יכולה להתרשם מהם הדרישות באתר אוניברסיטת ת"א : www.tau.ac.il -> מידע למועמדים או באתר של כל אוניבא\רסיטה אחרת בארץ, בה את חושבת ללמוד. הדרישות של הצבא בדרך כלל נופלות מאלה של האוניברסיטה. לגבי "עתידים" - אינני יודע, לדעתי בתקופה שלי לא היה דבר כזה. נראה לי שעניתי על כל השאלות. בהצלחה, אלי.

למעלה