help me!

DrorCh

New member
help me!

לפני כמה ימים מישהו שלח לי באיזשהו צ´ט הודעה בלשון כזאת תסתכל על כונן הדיסקים שלך ופתאום הוא נפתח בלי לחשוב פעמים כיביתי את המחשב מישהו פה מוכן להסביר לי מה קרה בדיוק ואיך אני יכול להתגונן מפני דברים כאלה ? יש לי במחשב פרוייקטים מאוד אבל מאוד חשובים

LordNor

New member
יש לך סוס טוריאני במחשב!!!

לפי מה שאתה מתאר. רואים שיש לך סוס טוריאני במחשב וכדי להיפטר ממנו עלייך להוריד תוכנה בשם The Cleaner מהאתר הבא: www.moosoft.com תוכנה זו יכולה לפתור את הבעיה. אך אם התוכנה לא מוצאת כלום עלייך להיכנס לריגסטר של המחשב regedit ולמחוק את הסוס טוריאני משם... HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run בהצלחה!

uzi2

Active member
דחוף - תוכנת אנטיוירוס או אנטיטרויא

דחוף תתקין, תעדכן, ותריץ תוכנת אנטיוירוס או אנטיטרויאן מעודכנת (!!!). זה נשמע כמו שנדבקת באחד מהעכברושים הנפוצים (לדוגמא SubSeven או BackOrifice ועוד). אם יש לך תוכנת אנטיוירוס תוודא שהיא מעודכנת לחלוטין (כולל קבצי נתוני וירוסים וכולל מנוע סריקה). אם זה לא עוזר או אם אין לך, אז לדוגמא, יש ב- http://www.moosoft.com את התוכנה TheCleaner עם אפשרות להריץ אותה ל- 30 יום נסיון (מספיק כדי להסיר את העכברוש הנ"ל). תוכנת TheCleaner היא תוכנה לזיהוי סוסים טרויאנים טובה למדי.

Black Snake

New member
תגידו לי, אתם בסדר?!

כן בטח...למה לא... להוריד תוכנה מהרשת תוך כדי שמחוברים לך למחשב... כל הכבוד! שיטה נפלאה! א. אותו פורץ יכול לראות שאתה מנסה משהו ויכול פשוט לחסל לך את המחשב למה אין לו מה להפסיד. ב. ככל שאתה תהיה יותר ברשת כך אתה נתון לסכנה יותר ויותר, אתה יודע כמה אנשים משתמשים בסקאנרים לסוסים טרוייאנים? אז תקשיב טוב: א. אל תתחבר לרשת כל עוד אתה נגוע בסוס טרוייאני. ב. תנטרל את החרטה הזה על ידי מחיקתו מהרג´סטרי כמו שכבר אמרו פה וכמו שאני אמרתי כבר משהו כמו 50 פעם. אחרי שאתה מנטרל את הסוס הטרוייאני ועושה ריבוט למחשב אין לך יותר ממה לדאוג בקשר לזה כרגע, אתה יכול להתחבר ולעשות מה שבראש שלך ולהוריד 20 אלף אנטי וירוסים מצידי. *חשוב גם שאחרי שאתה מנטרל את הסוס הטרוייאני גם למחוק אותו. תגיד, לא חשבת פעם להשאיל דיסק של אנטי וירוס מחבר? בשביל מה כל ההסתכנות הזאת אני לא מבין...

uzi2

Active member
אוקיי

נקודה נכונה ששכחתי להדגיש הפעם (אם כי בפעמים קודמות כן הדגשתי) היא שיש לשאוף להשאר מינימום זמן מחובר לרשת כל עוד העכברוש לא נוקה/נוטרל. הנחיה כגון "תנטרל את החרטה ע"י מחיקתו מהרג´יסטרי" היא אמנם נכונה במרבית המקרים, אבל סביר להניח שהשואל לא בדיוק ידע איך ליישם את האינפורמציה הזאת. מה גם ששם הקובץ הטרויאני עשוי להיות כל שם, ושיטת ההעלאה של העכברוש יכולה להיות אחת מכמה עשרות שיטות שונות. אני מזכיר מדי פעם את האתר http://www.hackfix.org שנותן הנחיות לגבי ניטרול והסרה של סוסים טרויאנים נפוצים. הבעיה היא שעל מנת שלא ללכת לאיבוד מומלץ לדעת קודם מהו העכברוש המדובר. באתר http://www.wilders.org/free_tools.htm יש רשימה של תוכנות שחלקן רלוונטיות להסרת סוסים טרויאנים.

RacerX

New member
סתם תהייה קטנה

לא נראה לכם טיפה מוזר שאתם כותבים למישהו הודעה ברשת שלא יתחבר לרשת כל עוד יש לו את ה trojan על המחשב?

uzi2

Active member
א. לא נראה מוזר, ב. אמרתי...

א. לא נראה לי מוזר. למה שיראה לי מוזר. מה מוזר בלהגיד לאדם שעושה משהו שעדיף שיעשה את זה כמה שפחות כרגע? ב. לא אמרתי להתנתק לחלוטין, אלא להשתדל להמנע מהתחברות (כדרך אגב, יותר מזה חשוב להשתדל להמנע מהתחברות רצופה לזמנים ארוכים).

B l i n k 1 8 2

New member
מגניב../images/Emo70.gif לא לא סתם מאיפה איך פשוט ת

1. בסוס טרויאני לא משתלתים על המחשב ונגיד שכןם תמיד מי שמתלת היה במחשב כדי למחוק לו דברים? 2. אני מכיר הרבה תוכנות כאלה אבל דרך הצ´אט ? מהאינטרנט באי סי קיו או סתם צ´אט? 3.בתוכנות כאלה אחרי שאתה מכבה את המחשב פעם אחת הם כבר ינסו להשטלת על מחשב אחר אתה לא הקורבן היחיד אז אתה יכול להוריד את התוכנה מהאתרים שנתנו לך ולמחוק אות זה 4. מי אמר שזה סוס טרואיני אתם יודעים כמה סוגים של וירוסים יש?

uzi2

Active member
התייחסות

1. בסוסים טרויאנים מסוג עכברוש, אפשר להשתלט על מחשב המטרה בזמן שאתה מחובר לרשת. 2. הצ´אט שימש כנראה רק לאיתור מספר ה- IP. מישהו שם בדק את כל מספרי ה- IP שמחוברים לצ´אט אם המחשבים נגועים בעכברוש מסויים, ושוחח עם "הקורבן" תוך כדי שהוא משתמש ברכיב הלקוח של הסוס הטרויאני לשחק במחשב של הקורבן. קיימות דרכים אחרות, אבל הבחירה של פתיחת ה- CD-ROM מרמזת על שימוש בתוכנה כזאת. 3. עם סעיף 3 אני ככלל מסכים, אם כי יש אפשרות שמישהו אחר יתחבר ויש עכברושים שמעדכנים את הפורץ כאשר הקורבן מתחבר לרשת. 4. וירוסים לא מתאימים לסימפטומים הללו.

Black Snake

New member
סוסים טרוייאנים

ההתחלה הייתה שכת בשם "הפרה המתה" כתבה תוכנית לגבי פריצה. התוכנית הזו כל-כך פשוטה לכתיבה! פשוט נדהמתי... כל אחד עם קצת ידע בתכנות יכול ליצור סוס טרוייאני בגירסא שלו.. הטרוייאן הראשון שניסיתי לעבוד עליו תכנתתי ב-VB. בסך הכל צריכים לחבר את הפרוייקט ל-socket ככה שהסרבר יפתח פורט ויאזין לו והקליינט יאזין גם כן. גם הפקודות פשוטות מאוד... למשל, איך מכבים את לקורבן את המחשב? - פשוט מאוד, יוצרים פקודות בסרבר ככה שמתי שהסרבר יקבל פקודה של "כבה" - הוא יכבה את המחשב לאותו מארח שעליו הוא נמצא. נגיד, ככה: if text1.text = "shutdowncomputer" then goto shutdown shutdown: (call shell(rundll.exe user.exe,exitwindows והמחשב נכבה למשתמש, אפשר לשחק עם זה. אותו דבר לגבי פתיחת הכונן...כניסה ל-URL... החלפת כפתורי העכבר וכל שאר האפשרויות. מילא להשתמש בטרוייאן - למה לא להשתמש בשלך?

uzi2

Active member
אהם

הכת כמובן נקראה "כת הפרה המתה" (The cult of the dead cow) ואכן הגירסאות של ה- backorifice הראשונות היות פשוטות. יש שאלה האם ה- back Orifice היה העכברוש הפומבי הראשון או שה- netbus היה הראשון. הסיבה היא שבעבר נטבאס לא נחשב לסוס טרויאני בגלל שהיה מדובר בהתקנה רגילה. כמובן שהסיבה מדוע משתמשים בתוכנות מוכנות כאלו ולא כותבים, היא שרוב המשתמשים לא יודעים לתכנת. אפרופו עכברושים פשוטים, העכברוש הקטן ביותר שראיתי גודלו 3 קילובייט בלבד, והוא מאזין לפורט מסויים ונותן לכל מי שנכנס לפורט הזה בטלנט, גישה ברמת חלון DOS במחשב הנגוע (כלומר אין ממש תוכנת קליינט שצמודה לתוכנת השרת). דרך אגב, כל ארבעת תוכנות האנטיוירוס שלי מזהות את העכברוש הזה כקוד שפותח דלת אחורית.

gilad_no

New member
עוזי, יש לי אתגר בשבילך:

בא לך לכתוב משהו שיהיה יותר קטן מ3K ??? להערכתי אני יכול להגיע לרמת דוס בערך עם 1K.

antidot

New member
--->

אם אני לא טועה, NETCAT מגיע לרמה כזאת. בגרסת החלונות הוא פותח פרומפט על פורט מסויים. המידע הנשלח למחשב היעד על מנת להדביקו לדעתי מגיע דביוק לכמה KB, אם לא מתחשבים בקוד שמנצל את הoverflow. אז, אם משכתבים את הסיפור לVBSCRIPT ומצרפים לדואר אלקטרוני, לדעתי ניתן לקבל עכברוש מאוד קומפקטי.

Black Snake

New member
ניסיתם פעם לתכנת עם סוקט?

הטרוייאן שאני עובד עליו הוא כ- 117 KB... קשה למצוא אפשרויות, להתאים ולנסות אותן תוך כדי. ככל שיהיה לך יותר ידע ב-DLL, יותר טוב. מה שעד עכשיו הכנסתי לאפשרויות: העלמת סמן העכבר. החלפת כפתורי העכבר. הצגת הודעות למשתמש. הוספת/מחיקת/צפיית ערכים ברג´סטרי. כיבוי מחשב. כניסה לאתרים (בחירת URL). הזזת עכבר לפי קורדינטות X,Y. כל רעיונות,פקודות, הסברים יתקבלו בברכה.

antidot

New member
--->

לא נראה לי שהטון שלך שווה תגובה אך עדיין: 1) דיברתי על מיפוי SHELL לפורט (יותר מזה אני לא צריך... תעבוד עם GUI עם בא לך) 2) כל מה שציינת ניתן ביצוי דרך פרומפט על מחשב מרוחק ע"י קריאה ישירה לפונקציה מתוך DLL מתאים. תעשה חיים, Antid0t

uzi2

Active member
אני לא עושה דברים רק למען האתגר.

וגם אין לי שום נסון בכתיבת אסמבלר ל- PC. לא שזה נראה כל כך מסובך, אבל בגלל חוסר הנסיון זה יקח הרבה יותר זמן. בכל מקרה, אם תכתוב, אז תספר לי.

למעלה