Help me !!!!

• פותח הנושא zoi
  • פורסם בתאריך

zoi

New member
Help me !!!!

ביצעתי פירמוט ל כונן C והתקנתי מחדש את WIN98 הבעיה היא שבכונן D נמצא WIN2000 pro ואני לא מצליח להגיעה אליו ולמסך שנותן את האופציה לבחור בין 2000 ל 98 זה מה שכתוב בקובץ boot.ini [Boot Loader] timeout=15 Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WIN2K [Operating Systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WIN2K="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect C:\="Microsoft Windows 98"

philips

New member
היו

הרץ את WIN2000 מדיסק/דיסקטי BOOT , ובחר באופציה של REPAIR של מערכת ההפעלה והוא אמור להוסיף לך את הקבצים הנדרשים ל C בשביל שתוכל להעלות... אם זה לא יעבוד..חזור לכאן לרעיונות נוספים.

philips

New member
דיסק מקורי בר הרצה עצמית

אם אין לך אחד משניים אלו...השג ממישהו שיש לו

AfiComp

New member
עשה כך...

הכנס לביוס והגדר את המחשב לעליה מכונן ה-CD ככונן הראשון. הכנס את דיסק ההתקנה של ה-WIN2K (רק במידה והוא Bootable<=>בר איתחול !) לכונן ואתחל את המחשב. אם הכל עובד כמו שצריך, אמורה להופיע לך שורה בעת האיתחול שאומרת - Press Any Key To Boot From CD-ROM. תלחץ על מקש ה"Any" (
). תופיע לך הודעת תחילת ההתקנה של Win2K, כאשר תגיע למסך שבוא תשאל מה אתה רוצה לעשות - להתקין התקנה חדשה של WIN2K, או לתקן התקנה קיימת (או לבטל את ההתקנה בכלל), בחר בתיקון, כאשר תשאל איזה סוג תיקון ברצונך לבצע, בחר ב-Express. בסיום התהליך, הכל אמור לימי קדם=>לעבוד כמו שצריך. בהצלחה, AfiComp

zoi

New member
תודה , זה עבד... אפשר עוד שאלה ? ../images/Emo88.gif

יש לי קובץ Pagefile.sys נסתר ב Win 98 תחת כונן D השוקל 780mb !!!!! מה זה?!!!!

AfiComp

New member
כמה פרטים...

Pagefile.sys הינו קובץ ה-SWAP של ה-WIN2000 (ב-98 הוא נקרא win386.swp). קובץ SWAP הינו קובץ מיוחד בו משתמשת מערכת ההפעלה כתוספת לזיכרון הפיזי שקיים במחשב (SDRAM,DDR SDRAM,RDRAM, תלוי בקונפיגורציה של המחשב), ומבצעת "החלפות" של רכיבי תוכנה הטעונים לזיכרון בין הזיכרון הפיזי לבין ה"זיכרון הוירטואלי" שיושב על הדיסק הקשיח. מטרת "התרגיל" הנה להבטיח שלמחשב שלך לא יגמרו משאבי הזיכרון הדרושים לצורך הרצת תוכנות (כל התוכנות רצות מהזיכרון, אליו הן נטענות בעת הפעלתן מהדיסק הקשיח). כל תוכנה שאתה מריץ (כולל מערכת ההפעלה) דורשת משאבי זיכרון מסויימים בשביל עבודתה (ויותר גרוע, חלק מהתוכנות לא משחררות את כל המקום שהן תפסו בזיכרון גם לאחר סגירתן) ובשלב מסויים נגמר בעצם הזיכרון הפנוי ואין אפשרות לטעון תוכנות חדשות, כאן נכנס לפעולה אותו זיכרון וירטואלי, ותוכנות שפתוחות ברקע ולא נמצאות בשימוש באותו הרגע מועברות לקובץ הזיכרון הוירטואלי, ברגע שאתה חוזר לעבוד באותה התוכנה, WIN טוען אותה בחזרה מהדיסק הקשיח (מה שמסביר למה לפעמים כשאתה חוזר לעבוד על תוכנה מסויימת שכבר פתוחה אתה יכול לראות שהדיסק הקשיח "טוחן"), ושולח תוכנה אחרת "לנוח" בדיסק הקשיח עד שתזדקק לה שוב. במקרה שלך, הסיבה שאתה רואה את אותו הקובץ רק מתוך WIN98 הנה שהוא קובץ מערכת מוגן ב-2000, ולכן אתה לא יכול (אלא אם כן שיחקת בהגדרות התצוגה, והתעלמת מהאזהרות שקיבלת ממערכת ההפעלה
) לראותו מתוך ה-2000. מה שלא תעשה, אל תעז למחוק את אותו הקובץ, אחרת תכנס ל"עולם של צרות" עם ה-2000. מקווה שזה היה הסבר מספק וממצה מבחינתך
בברכה, AfiComp

@זהר@

New member
אפי, שאלה

מדוע חלונות 2000 לא מתנהג כחלונות 98? כשמוחקים את win386.swp בחלונות 98 (כמובן דרך DOS) הוא יוצר חדש כזה. האם חלונות 2000 לא? למה לא?

AfiComp

New member
אז ככה...

אין לי מושג למה, אבל מחשב ששיחקתי עם הגדרות המחיצות שלו, והצלחתי לגרום לשינוי אות הכונן שעליו ישב קובץ ה-SWAP, פשוט הודיע לי שהוא לא מוצא את ה-Paging File שלו, וש"בתנאים האלו הוא פשוט לא מוכן לעבוד"
בוא רק נגיד שאני, בתור משתמש קצת מעל הממוצע לא הייתי משחק עם הקובץ הזה (שלא דרך מנהל הגדרות הזיכרון הוירטואלי), אז בטח שמשתמש ממוצע לא כדאי לו להתעסק איתו, אלא אם כן הוא רוצה להפוך למשתמש מעל הממוצע בכך שהוא ישקיע די הרבה זמן בפתרון הבעיה הזאת (או לחילופין ישקיע כסף בעבודת טכנאי לפתרון הבעיה)
. בברכה, AfiComp

antidot

New member
(שוב קטנוניות)

את pagefile.sys לא ניתן למחוק. הקובץ תמיד פתוח ע"י מערכת ההפעלה. אם מישהו באמת מעוניין להתעלל בו קשות אז: 1. מורידים את הATTRIBUTE של HIDDEN FILE מהקובץ. 2. פותחים חלון DOS ובעזרת פקודה חביבה REN משנים את שמו. אגב: זאת שיטה מצויינת להחליף DLL-ים פתוחים בלי לעשות RESET. (אל תנסו את זה בבית) Antid0t

noam01234

New member
ניתן לרוקן את ה Pagefile...

לפני הכיבוי, עושים את זה בעיקר בגלל אבטחה (סיסמאות שנשמרו כטקסט) כדי לנקות אותו צריך להוסיף את הערך הבא: פתח את עורך הרישום וגש לנתיב הבא: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\ Memory Management צור ערך ClearPageFileAtShutdown מסוג REG_DWORD ותן לו ערך 1

למעלה