Help me

Help me

בימים אלו אני עובד על חוברת קומיקס חדשה בשם "מלאכים". החוברת, שעתידה לצאת בפסטיבל הקומיקס הקרוב, מוכנה כבר כמעט לחלוטין (העבודה עליה נפרשה על-פני יותר מחצי שנה), אך עדיין ישנן מספר בעיות. אחת הבעיות המרכזיות היא עיצוב שער החוברת. בדקתי כבר 9398420984 מליון אופציות, וזו הנוכחית (המצורפת) היא היחידה שנחשבת כ(יחסית) סבירה (למרות שאני מודה שהיא נראת כמו הצרות של משה קצב). אני פונה אליכם בתקווה שתוכלו לתת לי עצות איך כדאי לעצב את העטיפה מחדש (מה כדאי להוריד, מה כדאי להוסיף ומה כדאי לשנות). למשל - אחת האופציות שאני הכי אהבתי (למרות שאחרים אהבו פחות) היא להשאיר את דמות המלאך ללא צביעה (זה נראה הרבה יותר טוב), הרקע שחור והכיתוב עם שם החוברת לבן (בפונט "דויד") וללא שום אפקט. בתודה מראש ! מתן נ.ב - בבקשה תחסכו ממני (ומשאר קוראי הפורום) את כל אותן הודעות ציניות, "מצחיקות" (כביכול) ומרושעות. אם אין לכם משהו מעניין (ולעניין) לכתוב, פשוט אל תכתבו כלום... נראה לי שזה הולך להיות שרשור קצר במיוחד...

mulon1984

New member
כהתחלה

לא לעשות לוגיים עם פונטים "יבשים". אם אתה לא מוצא פונט מגניב מתאים, תצייר לוגו ידנית באילוסטרייטור. זה מפריע שהגוף שלו נגמר (למטה) במעין פייד-אאוט מאוד "אלים". אם כבר פייד-אאוט, אז שיהיה יותר עדין (יענו, לאורך מרחק יותר גדול). אני ממליץ לוותר על הפייד אאוט לגמרי. תוריד את המלאך עד החלק התחתון ביותר של הדף, ואת הלוגו שים למעלה. והכי חשוב, להימנע מאפקטים של פוטושופ. זה נראה "זול". תתחיל ללמוד לשלוט במברשות שונות ובשילובי שכבות (יש טונות של מברשות מדהימות בחינם באינטרנט).

...

את הכנף, תוריד לגובה השכם ותעבה קצת את הבסיס שלה. גם את הזרוע יש לעבור, וולהגדיל את השריר שיתאים לאמה היחסית גדולה

mulon1984

New member
הזרוע אכן בעייתית

זה בעייה כשמציירים ריאליזם, כל טעול הופכת לממש בולטת. אני ממליץ לצייר שוב את היד ולהשתמש ברפרנסים.

ailag

New member
תוספת

בגדול אהבתי את השער. צריך לדעתי יותר ניגוד בין כותרת החוברת לשאר השער, או גבול סביב האותיות בכותרת או משהו כזה. במיוחד כשצפיתי בגרסה הגדולה היא לא בלטה מספיק. לדעתי הפיכה לשחור-לבן כמו שהצעת תתן לחוברת אפקט יותר כמו של פליירים שמחלקים. ויסלחו לי כל המפיצים בזירוקס, אבל זה סיכון שאתם לוקחים על עצמכם. בקשר ל"ללא צביעה נראה יותר טוב", הרבה פעמים יש הרגשה כאילו בצביעה קלקלנו חלק מהאותנטיות, אבל הצביעה גם הופכת את התמונה למקצועית יותר במבט ראשון. גם אם הפנסילינג היה גאוני יחסית לפנסילינג, בתור מוצר מוגמר הוא בד"כ קצת פחות מתאים. אתה רוצה שהשער יראה מתקדם, מקצועי, וממבט ראשון (רושם ראשוני..) לא יתן ספקות בקשר לזה ששווה לראות מה יש בו. לפחות את ההבדל בין "אולי זה קומיקס טוב" לבין "נראה שזה קומיקס טוב, אולי הוא מתאים לי" לדעתי זה יוצר.

ophler

New member
מסכים עם הרוב

הפייד של הדמות מיותרת לחלוטין. גם הצל מציק לי קצת (פוטושופי מידי לטעמי). את הכותרת (מלאכים) אולי לנסות לצייר\לכתוב באותה טכניקה כמו הדמות או לחילופין כמו הרקע. אפשר עשות טרייסינג לטקסט, זה יותר טוב (כמו שכתבו) מפילטרים על טקסט. (כלומר, אפשר להשתמש בפילטרים אבל בתבונה).

תודה על העצות ../images/Emo13.gif

קודם כל – תודה רבה מאוד על העזרה והתגובות ! רוב ההערות היו בעיקר על הבעייתיות בכותרות והפייד שבתחתית המלאך. החלטתי שנכון לתקן ולהחליף את שניהם. בקשר לאפקט הצל – לדעתי הוא דווקא כן מוסיף. אני יודע שזה נראה פוטושופי להחריד, אך במקרה הספציפי הזה הנזק לא גדול במיוחד. בקשר לזרוע – אני באמת לא מבין מה הבעיה. יכול להיות שההצללה היא טיפה בעייתית, אך מבחינת הפרופורציות (ובהתחשב בעובדה שהיא מושטת לפנים) אני לא רואה שום בעיה. אכן, מולי, כשמציירים ריאליזם כל טעות הופכת לבולטת וגיליתי זאת יותר מדי פעמים בעבודה על החוברת הזו. אני חושב שזו פעם ראשונה שממש הצטערתי על כך שאף פעם לא למדתי ציור משום שהיו לי כמה בעיות שעם קצת יותר נסיון הייתי יכול לפתור בקלות. הרקע – דווקא אותו "גנבתי", אז לא פלא שכולם מסכימים שזה הדבר הכי יפה
גליה – לפעמים הפנסלינג באמת עולה על הצביעה, ובמקרה הספציפי הזה- זה ממש כך. הציור לפני הצביעה נראה אחרת לגמרי (באפן חיובי). תליתי את הציור בבית שלי וזו פעם ראשונה שאני תולה ציור שלי בשלב הפנסלינג. בכל מקרה, בסוף השבוע הקרוב אמשיך לשפץ את שער החוברת, ואני מאמין שאת התוצאה הסופית אוכל לפרסם כבר ביום ראשון. פרסמתי בעבר עמוד אחד מתוך החוברת החדשה (דווקא לא העמוד הכי מוצלח) וככל שיתקרב מועד הפסטיבל אפרסם עמודים נוספים (גם כאן, גם בדף שלי ב"במה חדשה" וגם באתר שלי) ואשמח לקבל תגובות והערות מחכימות ויפות כמו אלו שקיבלתי הפעם. תודה רבה מאוד (!!!!!!!!!!) מתן.

mulon1984

New member
יו! מתן-מן! וואזאפ?!

1. תודה לאל שוויתרת על הפייד. 2. הבעיה בזרוע המושטת היא פחות בפרופורציות ויותר באנטומיה (החלק של האמה שקרוב למרפק ממש מפריע, וכף היד "ארוכה" מידי). אחי, שתי דקות עם רפרנס ואתה מסודר. זאת גם פוזה של ילדים emoאים ככה שלא נראה לי שתהיה לך בעיה למצוא רפרנס באינטרנט. 3. ניסיון זה נהדר, אבל הכי טוב זה לצבור ניסיון בעקבות למידה נכונה! אחרת אתה עלול לעשות את אותה הטעות שוב ושוב עד שיהיה לך ממש קשה להיפטר ממנה (ותאמין לי, אני מגלה עד כמה זה נכון עכשיו). 4. הרקע נהדר, אבל זה לוקח שתי דקות להכין אותו: צובעים את הרקע בצהוב המגניב הזה, אח"כ לוקחים מברשת בצורה של הדוגמה שיש שם (עשו את זה עם מברשת, סמוך עליי) ובוחרים באדום-חום המגניב הזה. על הכל מפעילים פילטר של טקסטורה מתאים, וזהו. מילה שלי, שתי דקות. 5. זה נהדר שאתה תפרסם כאן קטעים מהחוברת, אבל מה הטעם בתגובות והערות אם לא תוכל להכניס שינויים?

למעלה