Help is needed

ponilost

New member
Help is needed

היי יש לי בעיה - די רצינית. ברשותי מחשב TOSHIBA A105 (לא בטוח אם הדגם מוכר בארץ כי הוא נרכש בארה"ב לפני שנה). לפני כשבועיים המחשב נדבק באיזה טרוג'ן (Vundo) ומאז הכל נדפק במחשב: איכשהו אני לא האדמיניסטרטור יותר במחשב ואין לי אפילו דרך לעשות ALT CTRL DEL ואין לי את האפשרות לכבות את המחשב... יש לי רק אפשרות לעשות LOG OFF... והאנטיווירוס שלי (סימנטק) מזהה כל פעם את הטרוג'ן הזה ומסיר אותו וגם הורדתי תוכנה מיוחדת שאמורה להסיר אותו שגם הרצתי (ולא מצא כלום למרות שבלכ פעם שהמחשב עולה אני מקבל איתורים של הטרוג'ן) זה הגיע לרמות שלפני כמה ימים לא יכלתי להשתמש במחשב כי כל שנייה זה ניסה לשלוח אימייל (או אולי משהו אחר ניסה אני כבר לא יודע...) והחוסם אימייל עצר אותו והופיעו לי 100000 הודעות כל שנייה על המסך ולא הייתה לי ברירה אלא לכבות את המחשב. עכשיו - הרמתי ידיים מלנסות לתקן. אני רק רוצה לפרמט את המחשב. לא קבלתי עם המחשב דיסק של WIN.. והייתי בטוח שזה כמו במחשב הקודם שלי שיש אפשרות לבחור באופציה לפרמט את המחשב והוא מפרמט לבד ומחזיר למצב שבו קניתי את המחשב.. אבל אני לא מוצא בשום מקום איך מוצאים את האופציה הזאת... אולי מישהו כאן יודע איך עושים את זה במחשבים האלה? אני ממש אודה לכם על העזרה תודה

Jan22

New member
אוקיי

ראשית כל ,אל תעבוד עם סימנטק. הוא לא חזק מספיק עבור לחימה בוירוסים מסוימים וטרויאנים .הוא כבד ,מסורבל ועולה יותר מדי כסף. תעבוד עם KASPERDSKY או NOD32 (הם נראים ''פחות יפים'' מסימנטק ,אבל הם עושים את העבודה!). אם אין לך דיסק של WINDOWS ,זו בעיה. אבל אפשר להתגבר עליה. ניגע ראשית כל ב''אם יש לך דיסק'' : אתה מכניס את ההתקנה ועושה RESET. מריץ את ההתקנה. לפני שאתה מתחיל להעתיק קבצים להארדיסק ,הSETUP שואל אם אתה מעוניין לפרמט את ההארדיסק - במקרה שלך כן . ב) אני לא יודע אם יש לך את האפשרות של שחזור מערכת . כנס לGOOGLE ותריץ את שם הדגם שלך ,תבדוק אם אכן יש. כמה חברות למשל עושות מחיצה נסתרת שבה מותקנת מערכת ההפעלה ,ובלחיצת כפתור (בדר''כ) אפשר להחזיר למקור. גוגל ,שם דגם + TOSHIBA (שם דגם מופיע בתחתית הנייד או על המסך)

bar666xp

New member
האמת שההסרה שלו היא לא כזה סיפור...

א. לבטל את שיחזור המערכת של WINDOWS {כרגיל כבר ניראה לי לא נישאר טרויני שלא משתמש בזה כדי לאחזר את עצמו}. ב. לערוך את הרישום ו/או להוריד את כלי ההסרה לדוגמה מאתר SYMANTEC http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2004-112210-3747-99 להפעיל מחדש את המחשב בSAFE MODE {לוחצים F8 מיד לאחר הפעלת המחשב לפני שחלונות עולה ובוחרים בSAFE MODE}... מפעילים את הכלי ואתחלים שוב בצורה רגילה... אם אתה מעדיף לפרמט אגב אני בדר"כ בעד
עד כמה שזכור לי מחשבי TOSHIBA מגיעים עם RECOVERY CD אם לא פנה לTOSHIBA SUPPORT אם יש מחיצת איחזור ואיך מאחזרים דרכה.

ponilost

New member
תודב על ההתייחסות!

ההסרה זה באמת לא ביגי - אבל כפי שאמרתי - התוכנה הזאת לא מאתרת את הטרוג'ן ובכלל אני מעדיף לפרמט במצב הזה כבר. מצאתי את הדיסק של הRECOVERY בסופו של דבר! תודה על העזרה סוף שבוע מעולה!

למעלה