HELP

ifa1111

New member
HELP

היי אני ממש מקווה שזה בסדר שאני ככה פותחת הודעה חדשה אבל אני ממש צריכה עזרה וממש מקווה שמישהו יוכל לענות לי :S
אני תלמידת י"ב במגמת אומנות וארחי שסיימתי את החלק המעשי של המגמה אני ממש לקראת הבגרות העיונית..
המגמה נורא חשובה ועל מנת לעלות את הציון שלי המורה הביאה לנו עבודה ויש שאלה אחת שאני תקועה בה, ואם מישהו יוכל לעזור לי, להגיד לי איפה לחפש או להביא לי לפחות כיוון [או אם הוא ממש נחמד להגיד לי את התשובה] אני יותר ממש אשמח!!!

השאלה:

התבונן בציורים "חתונה כפרית" של פיטר ברויגל 1567
"נשואי מרים אם ישו" סנציו רפאל 1504
ע"פ ציורים אלה הצג את ההבדלים בין הרנסנס הצפוני לרנסנס האיטלקי מבחינת נושא הציורים ביחס לדעת ולאמצעים האומנתיים

תודה מראש לכל מי שיעזור

roni yoffe

New member
תראי

יש בעייתיות כאן.
כי התשובה נמצאת אך ורק במחברת שלך או בדפי המידע שקיבלת מהמורה.
התשובה נמצאת אצל המורה שלך ואם היא נתנה כזאת שאלה, אני מניחה שמתישהו במהלך הלימודים שלך, כבר קיבלתם את התשובה שאותה את אמורה לשנן ולכתוב בבחינה.
כי אני לא חושבת שיש תשובה אחת ברורה ומדוייקת לשאלה הספיציפית הזאת בקשר לציורים האלה.

זאת לא בעיה לעשות מצא את ההבדלים בין הציורים, אחד מראה X השני מראה Y... יש בטח מאות הבדלים, כי זה פשוט לא אותו הציור ולא אותו האמן.
איך מקשרים את זה לרנסאנס הצפוני לאיטלקי.....

תכלס,
את צריכה לחפש הבדלים בין רנסאנס צפוני לאיטלקי (חומר כללי כתוב כלשהו ברשת...)
ואז להשליך את זה על היצירות, ולא להיפך(לחפש ביצירות את ההבדלים בין הצפון לאיטלקי).

מנסה לעזור, בתור תלמידה

בנקודות:
מבחינת הנושא:
*ברנסנס האיטלקי יש עיסוק בנרטיבים דתיים. מתבטא כאן בתיאור (חתונה) מתוך הברית החדשה. *ברנסנס הצפוני החלו לצייר גם נרטיבים חילוניים. אין כ"כ אידיאליזם, אלא יותר תיאור האדם הפשוט והחברה סביבו. תיאור פולקלור. מתבטא כאן כמובן בתיאור חתונה כפרית, פשוטה.

אמצעים אמנותיים:
אפשר להביא הרבה הבדלים. כמה דוג'(כמובן שצריך לנמק ולהשליך את זה על סוגי הרנסנס..שאיפת הרנסנס האיטלקי לאידיאליזם ויפוי המציאות וכדומה):
*ב"נישואי הבתולה" יש קומפוזיציה סימטרית/שימוש בסימטריה. *"בחתונה כפרית" יש קומפוזיציה כאוטית/שימוש בא-סימטריה.
*ב"נישואי הבתולה" יש פרספקטיבה של נקודת מגוז. *ב"חתונה כפרית" אין פרספקטיבה כזו מדויקת, אלא משהו יותר כמו פרספקטיבה מסוג שכבות.
*ב"נישואי הבתולה"

לא הבנתי הכוונה ב"ביחס לדעת"

~~~
אגב, אני שבוע לפני הבגרות המעשית שלי. אולי גם את תוכלי לעזור לי
.
קודם כל את כ"כ ברת מזל שסיימת את זה, את לא יודעת איזה קוץ בתחת זה בעוד שיש לי השבוע 2 בגרויות ומתכונת.

שלא נדבר על זה שהבגרות המעשה היא בבוקר שאחרי הנשף(!), והתערוכה בערב יוצאת על גמר היורו!!!111 (חחח טוב סיימתי להתבכיין
).
בכל מקרה, איך הלך לך? היית צריכה לחפור לבוחנת ממש? יש לך טיפים לתת לי?

תודה.

לדבי "דעת"

אחד ההבדלים העקרוניים בין הרנסנס הצפוני לאיטחקי הוא התפיסה הדתית.
באיטליה: נצרות בגישה פלטוניסטית (לפי אפלטון)- "השלם המורכביו מחלקיו", דגש על השלם, הרוחני והתמונה המלאה. לכן תמיד יש חיבור בין חלקי התמונה ומתוך תפיסה זו הגיע הפרספקטיבה.
בצפון: נצרות בגישה אריסטוטלית (ע"פ אריסטו)- "החלקים המרכיבית את השלם", דגש על הפרטים ועל החלקים ולכן תא תמיד הכל חלקי התמונה באמת נראים מחוברים. לא פעם ניתן לראות רהיטים שכאילו יותר ארוכים או גדולים מהחללים בהם הם נמצאים. ברורב המוחלט אין פרספקטיבה אלא רק הרגשה פרספקטיבית.

*הפרספקטיבה הקווית (מדעית)

כי יש עוד כמה.

אם יש לך שאלות ספציופיות את מוזמנת לשאול.
מה אמור להיות היקף העבודה?

למעלה