Help ! I need somebody

adam ganzel

New member
Help ! I need somebody

יש לי ipod מהדגם הישן (15GB, חיבור FIREWIRE). שקיבלתי במתנה מארה"ב. עם המכשיר קיבלתי את חיבור ה-FIREWIRE המהיר אך נדיר, ומתאם שאמור להיות ל-USB, אבל עוד לא ראיתי אף PC שיש לו כניסה כזו. שאלתי היא: איפה (אם בכלל) אפשר להשיג מתאם מ-FIREWIRE לחיבור USB נורמלי (כזה שקיים בכל מחשב, כמו של DISK ON KEY), ומה בערך העלות שלו ? מה ההבדל בין שימוש ב-USB, ל-FIREWIRE (מלבד טעינת סוללה) ?

צביקה ה

New member
אחת מהשתיים

יש לך אפשרות לקנות חיבור ל USB אצל ידע או בכל אתר IPOD באינטרנט. כתובת האתר של ידע מצורפת, כל שתצטרך לעשות הוא להרים אליהם טלפון. האפשרות השניה היא קנית כרטיס FIREWIER ל PC. אני מעריך שמדובר במשהו בסביבות ה 150 ש"ח. פשוט מאוד להתקנה (מחברים לחריץ המתאים במחשב ומתקינים את הדרייברים המתאימים) ואז אתה עובד איתו כמו USB רגיל. אני לא ממש יודע, אבל אני חושב שאין הבדל בין עבודה ב USB או ב FIREWIRE. אני דרך אגב, התקנתי את הכרטיס.

LinkTree

New member
הבדל USB FIREWIRE

בעיקרון טוענים ש FIREWIRE יותר מהיר - לפחות יותר מהיר תאורטית. אבל מבדיקה שאני עשיתי במחשב שלי (יש לי USB2 ו FIREWIRE בלוח - לוח של EPOX מבוסס על nForce2 של nVidia) אל מול ה IPOD עם SISOFT יצא שדווקא ה USB מעביר קבצים יותר מהר (מבחינת MB לשנייה) אבל מבחינת מהירות גישה אקראית ה FIREWIRE היה יותר מהיר... ככה שנראה לי שזה לא כזה משנה.

adam ganzel

New member
צביקה היקר

א) תודה רבה לך שנתת מענה על השאלה ב) את התשובה שלך אני כבר מכיר. אבל יש משהו די מקומם בעובדה שאני צריך 1לקנות את המתאם מ"ידע" ב-195 ש"ח, כאשר הוא מוצע ב-E-BAY במחיר מקסימלי של 20$. במיוחד מרגיזה העובדה שצריך לשלם סכום על פאקין חתכת כבל, כשבמחיר דומה כבר אפשר לקנות disk-on-key. לגבי כרטיס ה-FireWire , ידוע לי עליו, אבל אני רוצה להשתמש במכשיר כזכרון נייד לעבודה עם מחשבים ציבוריים, ועל-כן זה פחות רלוונטי

למעלה