help, i need somebody

ereza23

New member
help, i need somebody

אני רוצה לקנות גיטרה חשמלית, כולם המליצו על fender stratocaster´ אבל כשהלכתי לקנות אותה, המוכר אמר לי שזו גיטרה על הפנים, והמליץ לי במחיר 5000 ש``ח על גיטרה מחברת G&L עכשיו אף אחד לא שמע עליה, אז רציתי לשאול אם מישהו יודע משהו על החברה? גיטה איכותית, אם פנדר באמת לא כדאי? בקיצור כל עצה תתקבל בסבבה, ארז

deeper

New member
המוכר גם אידיוט וגם רמאי

תתרחק ממנו כי מי שאומר שפנדר סטרטוקסטר לא שווה הוא מטומטם רבתי ואין מה להשוות אותה למותג חסר המשמעות שהוא הציע לך. כך בחשבון מי מנגן בפנדר סטרטוקסטר: ג`ימי הנדריקס , ריצ`י בלקמור, אריק קלפטון, אינגווי מרמלשטיין, גארי מור, סטיב וואי (לפעמים) גו` סטאריאני (לפעמים) סטיב מורס, וכו`. אבל!!! אתה צריך להחליט בעצמך כשאתה מנגן, מה עדיף לך מבחינת הסאונד, מה זורם לך יותר טוב: אם מדברים על גיטארות שהן לא פנדר סטרטוקסר אז : גיבסון (ולא שום חיקוי של שם דומה), אריה (!) ממש מצויינת, איבאנז. כל הפירמות הללו מיצרות גיטארות טובות עם דגמים שונים שהזול שבהם מעולה. טיפ מגיטאריסט ותיק מאוד...

Distorted

New member
מה?!?!? אריה?!?!?

קודם כל: G&L זו חברה של גיטרות בייצור מצומצם שפתח המייסד של ``פנדר`` והגיטרות האלה נחשבות יוקרתיות במיוחד, בגלל האיכות של פנדר, ובגלל הייחודיות של גיטרות שמוגדרות כ-limited edition. יש להם סאונד חם לכל סוגי המוזיקה, בפרט לרוק רך, בלוז וג`ז. נחשבת לגיטרה עם שוק יד שניה חם, אבל חלקים יקרים. (גשר,פיקאפס וכו`) עכשיו - בנוגע ל``גיטאריסט הותיק`` - ידידי, אם אתה מגדיר את ``אריה`` כמצויינות, אז יש לך חור בהשכלה. חרא גיטרות,חרא סאונד, אבל אחלה פוזה. אם אתה מחפש פוזה, רוץ לקנות אותה. בקשר לפנדר ולגיבסון תאה צודק, אבל את זה כל אחד יכול להגיד.

untitled

New member
תקנה פנדר

אני יוצא מנקודת הנחה שזו הגיטרה הראשונה שלך, ושאתה לא מבין כל כך בגיטרות (לא שאנ מחשיב עצמי מבין גדול) אבל לדעתי, על גיטרה ראשונה לא צריך לשים 5000 שקל, (אלא עם כן הרמה שלך ממש גבוהה) ובשביל גיטרה ראשונה פנדר סטראטוקסטר טובה מספיק. נקודה חשובה: שים לב שאתה קונה פנדר סטראטוקאסטר ולא פנדר סטראטו

cut2

New member
לדעתי,

אריה מיצרים גיטרות באיכות בינונית פלוס, ומגברים באיכות לא טובה בכלל (היה לי אחד כזה), ואני מכיר מישהו עם אריה. הגיטרה נחמדה מאוד למתחילים, והיא נשמעת די טוב (יש לה האמבקר גשר מצויין!) בהנחה שאינך מתכוון להופיע איתה וכל זה. היא מעולה לאימונים (למרות שסטראט אמריקאית זה הגיטרה הגיטרה לאימונים, בין הגיטרות היותר נוחות שיש כיום), ות`אמת? הסאונד שלה גם די נחמד. אני לפחות די אוהב. לעומת זאת, איבנז (שהזכיר DEEPER) מיצרות גיטרות נוחות להפליא, אבל הסאונד שלהם כל כך נורא בלי דיסטורשן, שזה ממש גיטרה חובבנית ומרגיזה. איבנז נתפסו כגיטרות טובות בגלל שהם באמת טובות למטאל, אבל ממש מגעילות שמורידים להן את הדיסטרושן. לצליל אין אופי ואין נפח, פשוט צליל חד וקר, ממש לא כיף. אם זאת, בשנות השמונים ומטה, איבנז יצרו גיטרות די טובות, עם סאונד נחמד מאוד ואף משובח, אבל... לעולם זה עדיין לא היה כמו אריה, או סטראט, או G&L או MUSIC MAN (גיטרה מעולה, שאף אחד לא הזכיר אותה עד עכשיו), או לס פול האגדתית, או SG של גיבסון, או GRAETS, או ריקנבקר (חברת הגיטרות האהובה עלי), או טורנדו של פנדר... אתם רואים, יש עוד חוץ מאיבנז, ממש לא כדאי לקנות מהדגמים החדשים שלהם. אה, עכשיו תגידו : כל הגיטרות שציינת עולות הון, ומה יעשו מתחילים? יש גם ``תחליפים`` מעולים, נוחים עם סאונד מצויין, (כמובן, שזה לא כמו האגדות שציינתי למעלה וציין DEEPER), רק שאין להם ``שם`` נורא מפורסם. זה הכל. דוגמא: GODIN. גיטרה מעולה מחומרים טובים, והמחיר לא כל כך גבוה, דגם בסיסי יחסית, 2600 שקל, מחיר מחירון. ואם אתם רוצים גיטרות ממש באלף שקל, עדיף להתחיל עם סקוואיר ולהתקדם. זו דעתי בלבד, ואתם רשאים לחלוק עליה. תגובות יתקבלו בברכה, יום נעים לכם!! CUT2

deeper

New member
המקור הוא המהות...

הגיטארות שהזכרתי הן גיטארות מקוריות לא של פורשים וקרואים ולא ``לפי הזמנה``. אני מסכים עם cut2 ועם מי שמספר לך חוויות בהגיון - הפנדר הגיבסון וכן: גם האריה שבה מנגנים גו` סאטאראני (רוב הזמן) אדריאן ונדנברג (וויטסנייק) מוציאה סאונד שאהוב על כמה חובבי רוק. האיבאנז מוצלחת מאוד עם התוספות שהיצרן מנפק לה.. ככל שיהיו לך יותר גטארות ככל שתוכל לאבחים בתוכן שכל אחת יכולה ליצר, אני יכול לומר לך, לא בשחצנות אבל מנסיון , כי אני מחזיק כ 20 גטארות שפנדר הן הגיטארות הטובות ביותר גם מבחינת אמינות מכנית (כן יש דבר כזה כמו מכונית) המגעים שלהן הם הטובים ביותר והאמינים ביותר הגיבסון יותר עדינה האריה חורקת ורגישה מאוד האיבנז מוציאה צלילים ``חלולים יותר נו, שטויות קח פנדר ותתרחק מהמוכר.

wiz

New member
רק שתדע...

שסטריאני מנגן רוב הזמן על האיבנז שלו, וכמעט לא נוגע בגיטרות אחרות. ודבר שני, איבנז היא חברה עם שם, אמינות וצליל מדהים, ולא רק לדיסטורשן! לא לחינם גיטריסטים כמו סטריאני וסטיב ואי מנגנים עליהן כבר איזה 10 שנים. ויש גם אמני ג`אז כמו ג`ורג` בנסון שמנגנים על איבנז, אל לך תמכור את השטויות האלה ``שאיבנז מתאימה רק למטאל ודיסטורשן`` למישהו אחר... ועם כל הכבוד לפנדר, הם סתם התמסחרו, והגיטרות שהם עושים היום לא משהו... תשאל אנשים שמבינים, לא מוכרים וכאלה, והם יגידו לך אותו דבר. אני לא מדבר על אלה שייצרו בשנות ה-50 עם הסאונד המקורי, אלא לכל החדשות שלא שוות הרבה, שהעצים לא כמו פעם, והעבודה לא איכותית במיוחד.

למעלה