Help עזרה Help עזרה Help..

בוריס231

New member
Help עזרה Help עזרה Help..

שלום לכולם!! אשמח אם תעזרו לי.. אתם יודעים אולי על מחזות קיימים שעוסקים במגזר החרדי-דתי.. אבל אני לא מחפש משהו דרמטי.. אלא משהו קומי שהדמויות שם הם של דתיים. זה יכול להיות משהו מחזמר כזה כמו הסרטים של קונילימל, אבל לא חייב.. אבל שיהיה משהו קומי עם דתיים. קיים משהו כזה?

יש המון מחזות שעוסקים בדת או עם דמויות דתיות

כמו : מקווה בטולות שידוך שיינדלה זה מה שעולה לי כרגע אבל יש עוד המון -תנסה לעבור בארכיון הפורום ובמאמרים ותחפש ,שאלות מהסוג הזה נשאלות כאן המון...

יותר עוסק ביציאה מן הדת

וההבדלים בין העולם הדתי לעולם החילוני (ויותר מתרחש בעולם החילוני), פחות עוסק בחיים הדתיים ובדמויות האלה.

בוריס231

New member
אתם לא הבנתם.. התכוונתי..

למחזות קומיים, משהו שצוחק על העולם הזה, או שיש דמויות חרדיות שם עם הומור. לא משהו דרמטי.

אני הבנתי. ויש לי גם המלצה בשבילך

מחזה שנקרא "החילוני האחרון". אני לא זוכר מי כתב אותו אבל אני אנסה לברר. זו בסאטירה מאוד חדה על מדינה ישראל בעוד כמה שנים כאלה החרדים השתלטו על המדינה. ההצגה היא למעשה מעין "טוק-שואו" שמייצג את אותה חברה הלכתית קיצונית. יש בה ראיונות, מפגש עם מפשחה מייצגת, המלצה לטיול משפחתי (ביקור בשמורת טבע שאחת החיול הלא מוגנות שם היא ערבי) ועוד. יש גם שירים, כך שאפשר (אבל לא חייבים) לשלב אותם.

ketas

New member
בטולות שידוך

זה לא דרמטי, למרות שאני מודה, לא קראתי את המחזה עד הסוף, אז אולי הוא מקבל איזשהי תפנית, אני לא יודעת. מה שכן, הוא משקף טוב מאוד חיים של שתי צעירות חרדיות.

B עדי

New member
טרטיף-

לא באופן ישיר על עולם הדת היהודי אבל בהחלט ניתן לערוך אותו לכזה (אני לא זוכרת באיזה תרגום אבל באחד מהם כבר יש רמיזות עבות) אמנם רק דמות אחת היא דתית אבל זו קומדיה אמיתית ששווה בדיקה להתאמה.

oraniii

New member
הרב קמע

עיבוד של שמואל הספרי לטרטיף- במקום נצרות, יהדות

g a l4

New member
לא יודעת אם לזה התכוונת...

אבל "כל נדרי" של יהושע סובול זה מחזה קומי על העולם החרדי(והחילוני
)...

מרמרה

New member
משיח

של מרטין שרמן.. מדבר על שבתאי צבי.. משיח שקר שהרבה אנשים הלכו אחריו והאמינו לו.. דרך עיניים של צעירה שלא כל כך מרוצה מהמראה שלה ומבקשת מאלוהים כל לילה שישפר לה את המראה =] לא קומי מובהק.. אבל מחזה מעניין

למעלה