help מישהו יודע מה זה אורנמנטיקה?

icework

New member
בבקשה - ההסבר (מצאתי באינטרנט)

''אורנמנטיקה'': תורת הקישוט והעיטור. מלאכת העיטור: אורנמנטיקה ערבית. (מילון אבן-שושן.) היא ממאפייני האלהמברה, למשל: עיטורים ו/או קישוטים הנבנים בעזרת צורות (הנדסיות, או של בעלי חיים) החוזרות על עצמן _בדייקנות_ - עד שאפילו אשר [הצייר] ''קטן'' עליהן מבחינת הרושם האינסופי.

vassila

New member
אפרופו אלהמברה ואורנמנטיקה

השבוע סיימתי לכתוב משהו, שיהפוך בקרוב למאמר, על האלהמברה. ליתר דיוק על הקשר בין מבנים מוסלמים בספרד ושירים עבריים בספרד, כשהמבנה המרכזי והחשוב ביותר הוא כמובן האלהמברה. כשאסיים את הכתיבה בפורמט המאמר אצרף כאן קישור, אולי זה יעניין מישהו. יום טוב

vassila אין לי מושג מה משמעות

המילה אלהמברה, אולי תוסיפי לי טיפת ידע, כדי שאבין במה מדובר, ואף אשכיל מכך?!?

infatuation

New member
היא כתבה שבקרוב יעלה מאמר בנושא../images/Emo8.gif

אני כולי במתח!

karkmen

New member
יש סגנון באמנות

שנקרא אורנמנטיקה. הוא מאפיין אמנים גרמנים ואוסטרים דווקא. מאפיינות אותם צורות מופשטות שהערך שלהם שונה מהאבסטרקט הקלאסי והוא יותר קישוטי דווקא. הכי מפורסם: גוסטב קלימט. ןגם: הונדרטווסר

vassila

New member
קצת סדר

האורנמנט מגיע מהמילה הלטינית ornamentum שפירושה עיטור או קישוט. אורנמנטיקה הוא לא סגנון אמנות, אלא מוטיב חוזר באמנות האסלאם ובתרבויות נוספות. קלימט והונדרטווסר אכן הושפעו מהאורנמנטיקה ושניהם היו מרותקים מהעושר הצורני והצבעוני של האורנמנט, אך זהו לא "הסגנון" שלהם. בתרבות האסלאם יש לאורנמנט תפקיד חשוב, בעיקר משום שבדים תופסים חלק מאד חשוב באמנות, ויש ניסיון ליצור דגמים דמויי בדים למשל בארכיטקטורה. על קצה המזלג על האורנמנט באסלאם אפשר לקרוא כאן. מי שמעניין אותו ללמוד על כך קצת יותר, הספרים הבאים עוסקים בנושא: The nature of ornament : rhythm and metamorphosis in architecture /Kent Bloomer The styles of ornament /Alexander Speltz ולעניין האלהמברה: Alhambra הוא שמו של ארמון מוסלמי בספרד (בגרנאדה) הנחשב לאחד הארמונות היפים והחשובים בעולם. זוהי יצירת מופת אמיתית. הארמון היה מקום משכנם של מלכים ושליטים בתקופה המוסלמית של העיר, ונכתבו עליו ספרים ושירים רבים המתארים את הגנים המדהימים, המזרקות, הכיפה המרהיבה ביופיה והמבנה עצמו. במאה ה-18 גר בארמון הסופר האמריקאי וושינגטון אירוין, שכתב תיאורים שפורסמו בספר שתורגם אף לעברית, והוא מתאר את החיים בארמון ואת היופי יוצא הדופן הזה. שם הספר: סודות אלהמברה (הוצאת נמרוד). חוקרים חשובים שחקרו את האלהמברה הם גרבר (Grabar) וברגבור (Bargebuhr). במאמר שאראה לכם בקרוב ניסיתי לקשור בין השירה העברית של ימי הביניים בספרד עם המבנים הארכיטקטונים המוסלמים בספרד באותה תקופה, תוך התמקדות בשירו של אבן גבירול "לכה רעי" שכנראה מתאר את האלהמברה. התמונה המצורפת היא מבט מבפנים, כלפי מעלה, של הכיפה (התקרה של החלל המכוסה בכיפה).

שוב אני מוצא עצמי מודה לך על הידע

העצום המבהיר והמאיר שלך, איזה כייף שאת כאן. למדתי היום משהו!!!

karkmen

New member
וסילה- עודף דקדקנות

לתשומתליבך- לפני 25 שנה סיימתי לימודי תואר באמנות. תאמין לי שאני יודע על מה אתה מדבר. באן זה כולה פורום, לא כתה באוניברסיטה- שמה יש צורך לקטלג כל דבר במדויק. ואם בא לי לקרוא לסגנון של קלימט אורנמנטי? אז מה? אני חייב איזה מלומד שיאשר לי? רק שתדע לך שכשלמדתי הייתי כל כך מרדן שד"ר מוטי עומר רצה שאהיה עוזר מחקר שלו. לדעתי יש הצדקה לקרוא לסגנון של קלימט- אקספרסיבי אורנמנטי. זכותי- ואני מתעקש.

vassila

New member
זכויות

בהחלט זכותך לקרוא למה שאתה רוצה איך שאתה רוצה, כמו שזכותי לכתוב את הדברים כמו שהם באמת, וזכותי לחטוא ב"עודף דקדקנות", אם להשתמש במילותיך. לאמר ש"כאן זה כולה פורום, לא כתה באוניברסיטה" זה קצת זלזול בחברי הפורום. אמנם לא כולם כאן בחברי אקדמיה, אבל זה לא אומר שאין זו זכותם לקבל את המידע כולו, ולבחור אח"כ מה לעשות עם המידע. גם מה שאתה עושה, לקרוא לסגנון כזה או אחר בשם כזה או אחר, זה מבוסס על ידע מסויים, ואם יש אפשרות לשתף את שאר החברים בידע הזה, למה לא? אגב, לנפנף בקשריך עם פרופ' כזה או אחר [היום הוא פרופ', לא ד"ר] לא עושה רושם על אף אחד. זה התוכן של דבריך שאמור לעשות את העבודה. שבת שלום

irno01

New member
אוי בנים אתם כאלה תרנגולים

תודה על הדיון הכל כל מתוחכם בזכויות קוראים ("לקרוא בשם" , ותודה לך ווסילה על הדיון המלומד באורנומנטיקה.כאחת העוסקת באורנומנטיקה וזו של האיסלם במיוחד נהנתי לקרוא את ההקשרים להודעתך.כל אחד שיכול ללמד אותנו ולו רק במעט הרי הוא מבורך, אם בפורום ואם בכיתה.

karkmen

New member
שאני הכרתי אותו היה ד"ר

קצת קומם אותי הסגנון שלך: בואו נעשה קצת סדר. יש בזה משהו מתנשא. כאילו אומר: עכשיו יבוא המומחה וילמד אותכם מה היא האמת לעומת הקארקמן הזה שלא מבין באמנות. ונכון. זה כולה פורום- אני לא מזלזל- אבל פרופורציה. תראה את התמונות המוצגות כאן- נורא נחמדות- אבל עבודות אמנות של ממש לא תמצא כאן. זה לא חוכמה להתנשא מעל כל מי שאומר כאן משהו. כל פעם שזרקתי משהו- היה מישהו שתיקן אותי.לבריאות. שאני למדתי באוניברסיטה לפני 25 שנה- קראו לסגנון של קלימט- סגנון אורנמנטי. אתה רוצה לחשוב אחרת- לבריאות.

vassila

New member
התנשאות

אם היה נשמע מתנשא מה שכתבתי, יכלת פשוט להגיד את זה, כדי לאפשר לי להגיב ולהביר לך שזו ממש לא כוונתי. אם זה התפרש כך, זו טעות שלי. מי שנשמע פה מתנשא זה אתה, ואם דעתך על הפורום כל כך מתנשאת ושלילית, לא ברור לי מה יש לך לחפש פה. בזאת סיימתי את הדיון, אין לי עניין לפתח אותו [בטח גם בזה תמצא משהו מתנשא..]

karkmen אתה בטוח שאתה כבר בן 40

סבא שלי סיפר לי פעם, איך הוא ניהג את מכוניתו לרחצת מכוניות, ובאותו הרגע בחור בסביבות גיל השלושים, ערס אמיתי, התחיל לצעוק על סבא שלי, שהוא לפניו בתור. סבא שלי ענה: אני בגילך כבר הייתי! אני לא בטוח שאתה תגיע לגילי! קרקמן, או שאתה על קרק או על קוקאין, אני מקווה שכשאני אגיע לגילך רק אלך ואשתפר, ואהיה פחות מריר ממך. נראה לי שהשנים לא עושות לך טוב. וסבבה כל זמן שתבחר כל סגנון קיים ותשנה אותו לסגנון אחר בשפה קרקאיסטית זה בסדר. לא נתקן אותך יותר. אתה הרי יודע יותר מכולם - הפרופסור רצה דווקא אותך. חחחחחחח.

karkmen כפי שהוסבר כאן, לאחר

שהתעניינו בנושא האורנמנטי, הוסבר לגבי האורנמנטיקה שהיא הייתה סגנון עיטור וקישוט של רצפים גיאומטריים או צורות החוזרות על עצמן, היוצרים תחושת השתאות על פרטי הפרטים, ועל הרפיטטיביות של צורות אלו. גוסטב קלימט אומנם נהג לקשט את עבודותיו, ברדידי זהב וחומרים נוצצים אחרים, אך לא קישוטים רפיטטבים או עיטורים רפיטטביים. על כן, גוסטב קלימט לא ממש היה אמן בסגנון אורנמנטי. אגב מה זה בכלל קשור אם מוטי עומר מרום הודו, רצה אותך הסורר והמרדן כעוזר מחקר שלו???? ומה זה משנה מתי עשית תואר באמנות??? ואם יש אנשים בפורום שמסוגלים לחשוף עומקים של לימודים גבוהים, ברמה אוניברסיטאית, לאנשים אחרים המתעניינים הרי זה משובח.

Au79

New member
המילה "תורה" לא מדויקת

ולו רק משום החוסר ב"לוגיה" בסוף המילה. "מלאכת העיטור" זה תיאור הרבה יותר הולם, אולי אפשר אף להגדיר זאת כ"שפת העיטור", שכן ניתן לומר שזו בעצם שפה ללא טקסט והיא מעבירה מסר מסוים.

aa100000

New member
הו, מאטיס מאטיס מאטיס...

המון אורנמנטיקה יש לו בעבודות (קישוטיות)

למעלה