Help! בעיות רכב...

צבתות

New member
Help! בעיות רכב...

שלום, יש לי בעיות רכב והיות והידע שלי במכונית מסתכם באיפה שמים את המפתח כדי להניע, רציתי להתייעץ עם המומחים. בגדול מדובר בשתי בעיות. אחת: ברכב מסוג ספארי (שברולט), שנת 93, הבלמים לא מתפקדים בצורה תקינה פתאום. זה התחיל כשנסעתי ועליתי על פס האטה כנראה במהירות מעט גבוהה מידי (אבל לא יותר מידי) ובלמתי. שמעתי את ה-ABS עובד ומאז הוא לא עובד יותר. בדר"כ באוטו הסאפרי, לאחר הנעה ותחילת נסיעה, ברגע שמהירות הנסיעה גדלה (אני משער מעל 5 קמ"ש בערך) נשמע רעש (כמו מנוע חשמלי מסתובב) של שניה אחת, וזה ה-ABS שנכנס לפעולה (אני מניח). מאז אותו פס האטה, זה לא קורה, ומעבר לכך, יש 3 נורות שדולקות תמיד בלוח המכוונים ולא אמורות לדלוק. הן דולקות עכשיו באופן קבוע. מלבד זאת, שבלחיצה על דוושת הבלם, ההרגשה היא כאילו יש קטע ביניים שהפלם פשוט "מרפה" ואז לחיצה יותר עמוקה מאיטה את הרכב. כלומר, לחיצה על הבלם מוזרה - באמצע הלחיצה כאילו הבלם מרפה. בדקתי עכשיו את הדברים היחידים שאני יודע לבדוק ברכב, וזה המים והשמן מנוע (בדקתי גם שמן הילוכים, אבל ממילא אין לי ואני לא יודע איפה ממלאים אותו). היה חסר הרבה מים, וגם קצת שמן השלמתי. בקיצור, לא נראה לי הגיוני שזה מקור הבעיה. אני טועה? למישהו יש רעיון מה הבעיה? זה מצריך מוסך? אני מצרף תמונה של הנורות שדולקות בלוח מכוונים. דגש על כך שהן דולקות כל הזמן, לא רק כשהאוטו עומד. וכן תמונה של המנוע. איפה בודקים שמן ברקס? איפה ממלאים? איזה שמן ברקס אני צריך בכלל? (שברולט ספארי שנת 93). ושאלה נוספת, יש ברכב אחר, רנו אקספרס (93) איזה חור באחד מהצינורות שאין לי מושג מה תפקידו. מצורפת תמונה. מישהו יכול להסביר מה זה הצינור הזה, והאם זה מסוכן לסוע עם החור, ואיך מתקנים? רק להחליף צינור? כמה זה עולה?

wil

New member
למוסך בהול../images/Emo70.gif

עם בלמים לא משחקים - לפי התיאור שלך יש כשל במערכת בלמים אחורית או קדמית - כלומר רק אחת עובדת. אפשר לנסות לראות איזו ע"י בלימה חריפה תוך כדי שמישהו מסתכל/מצלם כדי לראות איזה גלגלים ננעלים - אבל מאחר ואם התשובה היא שדווקא האחוריים עובדים הניסוי ייסתיים בסחרור - אני לא ממליץ. סע למוסך מאוד בזהירות ותוך שמירת מרחק כפול מהנדרש - ותאר להם את הבעיה.

צבתות

New member
אוקיי, תודה לשניכם

ושאלה כללית - איפה אני בודק שמן ברקס? זה משהו שאני צריך לבדוק בכלל? איזה סוג אני צריך בשביל הרכב (שברולט ספארי 93), ואיפה אני ממלא? (מצורפת תמונה בהודעה למטה)

wil

New member
נוזל בלמים, לא שמן בלמים.

גם את הסוג וגם את מקום המילוי תוכל למצוא בספר הרכב. אם אתה מגלה שאין - אתה יכול בשלב ראשון למלא (את הסוג המתאים בלבד!!!!) ולראות האם הנורה נכבית והבלימה חוזרת לתקין. אם לא - למוסך. אם כן - לעקוב מעקב צמוד ולראות שלא ממשיך להיעלם נוזל - חשש לדליפה.

שי ז.

New member
נוזל הבלמים נמצא

בקופסה המלבנית שבצד ימין של התמונה (יושבת על מעין צינור מתכת שממנו יוצאים צינורות דקים יותר). את החור בצינור ברנו תעזוב. הוא לא משמעותי ולא שווה התיחסות. זה צינור שמביא אויר לפילטר.

wil

New member
תקנו אותי אם אני טועה - לדעתי מדובר

בסעפת יניקת אוויר. ואם כך - סגור את החור עם מסקינטייפ איכותי ועמיד בחום - וסגרת עניין.

adik

New member
בשני הפתחום אתה ממלא נוזל ברקס

במידה ושניהם נפתחים אבל אני חושב שרק עפתח של המיכל הגדול נפתח ולגבי החור שיש לך שם אתה יכול באמת לקחת מסקנטיפ וללפף שני סיבובים שיסגור את זה וזהו. עדי

צבתות

New member
טוב. רק בשביל לעדכן.

הסתבר שהייתה בעיה כלשהי במשאבת בלמים. החליפו והבעיה נעלמה. למחרת בערב, נסעתי ומד הטמפ' באוטו טיפס לגבהים לא רצויים. תוך 2 דקות בעמידה ברמזור הגיע למקסימום. עצרתי בצד וכיביתי מנוע. בהמשך מצאתי את הרדיאטור ריק ממים. דחפתי לו מים ומצאתי נזילה. בבוקר המחרת חזרתי למוסך - חור בפקק באחד מצינורות הרדיאטור מתחת לתושבת המנוע.... תקלות באות בצרורות

למעלה