HELP אח קטן צרה גדולה...

raz248

New member
HELP אח קטן צרה גדולה...

היי, כפי שהבנתם יש לי אח קטן.. אח שלי בן 5 והוא כרגע בגן. עכשיו לבעייה: אני לאחרונה מנסה לשחק עם אח שלי, אבל אני נתקל בבעיות שונות. או שהוא לא רוצה כי הוא פוחד להפסיד, או שהוא נהיה מתוסכל כשמשהו קטן קורה, או שהוא לא יושב לרגע בשקט ונהיה משועמם... ניסיתי לפתות אותו, אבל לא נראה לי שיש לי את המשחקים הנכונים הנכונים אז מה אני מבקש: - יש לכם עצות איך לשנות את ההתנהגות שלו, שלא תהיה תחרותית כזאת ושיתמקד במשחק? - אילו משחקים מתאימים לילדים בגיל הזה? הוא צריך לשפר את המוטוריקה שלו הידיים ובכלל?

Kalla

New member
באיזה משחקים אתה מנסה

לשחק איתו? האם הצעת לו לבחור את המשחקים בעצמו?

raz248

New member
אין לךי מספיק משחקים...

אני משחק איתו דמקה (והוא מפסיק באמצע), תופסת (שרק אני התופס, כי הוא לא רוצה להיות...), קלפים... עכשיו, אני רוצה לקנות לו עוד משחקים, אבל אני לא יודע מה לקנות... הדבר האחרון שאני רוצה זה שאני סתם אקנה לו משהו...

Kalla

New member
אם צריך לעבוד על קואורדינציה

אז מה עם משחקי הרכבה, כגון לגו? היום יש מגוון גדול לכל הגילאים וניתן לבנות דברים שהוא אוהב (גיבורים שונים וכו'). כמו כן, אפשר דומינו, דוקים, לוטו, פאזלים 0יש גם תלת ממדיים) בנושאים שמעניינים אותו. מוכרים היום בזיל הזול גם ערכות יצירה שונות בתחומים שונים. בימים יפים אפשר לצאת החוצה ולשחק בכדור. במשחקי מחשב אתם משחקים? חלק מהמשחקים גם כן עוזרים בפיתוח קואורדינציה ומהירות תגובה. ניתן גם לצייר ולבנות מפלסטלינה או חומרים דומים, לנפח יחד בלונים, להרכיב מילים מאותיות מגנטיות (או לכתוב מילים) או לפתור תרגילי חשבון פשוטים באמצעות מספרים מגנטיים. אתה יכול להקריא לו ספרים או להציע לו לבנות אוהל משמיכות. אם הוא אוהב מכוניות אפשר לבנות סביב זה משחק שלם: קוי הובלה, מוסך, מירוץ מכוניות וכו'. זרקתי לך מגוון אפשרויות, מקווה שלפחות חלקן יתאימו ויש עוד המון משחקים מאולתרים או קנויים שאפשר לשחק בהם, בהתאם לדמיונכם וטעמו של אחיך. אני מציעה לך לקחת אותו לחנות (אני מניחה שבליווי הוריכם) ולתת לו לבחור משחק או משחקים לפי טעמו ולפי תקציבכם, או לפחות לוודא שהמשחקים שאתה מעוניין לקנות אכן מעניינים אותו.

פלגיה

New member
כדי שלא תהיה תחרותיות

אפשר לשחק במשחקים לא תחרותיים (למשל בניה משותפת) אפשר שתפסיד לו בכונה אפשר לסכם מראש את תוצאות המשחק (מי אתה רוצה שינצח?) אפשר לשחק ביחד ולא זה נגד זה (למשל בלוטו - אוספים את הזוגות לערימה אחת, ולא כל אחד אוסף לעצמו) אפשר לשחק "סט"של משחקים שכל אחד מהם קצר מאוד, ואז גם אם הוא מפסיד - אפשר מהר להתחיל מחדש ולאפשר לו לנצח.

הליצנית שלי היתה כזו בדיוק

מראש היא פסלה כל משחק שחששה להפסיד בו, אז שיחנו משחקי דמיון ולא משחקי תחרות - היא אמנם בת אז שיחקנו בבובות ובנינו להן ארמונות אבל עם בן אפשר לשחק בבניה מסוג אחר של רכבות, תחנות אוטובוס, בסלילת כבושים וכדומה. לגבי המוטוריקה - אולי לעבוד על יצירה, גזירה והדבקה? אולי משחקי ספורט שאינם מוגדרים כתחרותיים - למשל מסירות זה לזה, קליעה לסל וכדומה.

למעלה