HEEB זה הכי ,אחי!

TaL53

New member
HEEB זה הכי ,אחי!

בסרט "דוגמה" של קווין סמית' ניסתה הכנסיה הקתולית לחזור למעמדה ע"י הפיכתה למושכת בעיני הצעירים, האמצעי לכך היה למתג את הכנסיה מחדש כ"קתוליות-וואו!!!" ואת ישו כ"ישו הגבר" (בתרגום חופשי). זה אולי נשמע מצחיק בסרט אבל לא רחוק מהמציאות העכשווית של היהדות האמריקאית. בשנים האחרונות הפכו היהודים בארה"ב ל"קולים", היהדות "מגניבה", כול הסלב'ס הכי נחשבים עושים לעצמם קעקועים של מילים חסרות משמעות מהקבלה ואוכלים אוכל קשר. זה התחיל ממכת הקבלה וממשיך עכשיו כשיותר ויותר אנשים מגלים את האוכל הכשר. היהדותים בארה"ב כמובן שמחים על המצב החדש ומרימים עכשיו מותגים רבים שקשורים ליהדות- המגזין לצעירים- "הייב" שפונה לקהל הצעיר בשפה שלו, קומדיות על המשפחה היהודית (סוזי גולד לדוגמא), מסעדות כשרות נפתחות בכול מקום אפשרי, תלוכניות אירוח עם רבנים ובמרכזי הקבלה אין מקום לשבת. אבל, כמו לכול דבר, גם לטרנד החדש יש שני צדדים- בארה"ב גם הדת הפכה להיות טרנד, לפעמים גם טרנד חולף, היה כבר בודהיזם וסייטתולוגיה של טום קרוז ועכשיו יש את היהדות של מדונה. אבל מי אמר שהעניין יחזיק מעמד ולא יחלוף לו? וגם, מה עושה כול המסחור הזה לדת היהודית? זה לא שכול הסלב'ס מתחילים פתאום ללכת לבתי כנסת ולעשות ברית מילה, הקשר שלהם ליהדות מסתכם בצורה מאוד שטחית וטרנדית לחלוטין. וגם, האם כול ההתעסקות שלנו ב"מי בהוליווד הפוך להיות יהודי" לא סתם מנפח את הבועה הידועה של "בוא נחפש שורשים יהודיים בכול דבר בעולם"? הרי מי אמר שאם בונו, דונלד טראמפ ועוד כלאה ואחרים מעדיפים אוכל כשר זה הופך אותם אוטומטית ליהודים? יש לכך גם סיבה בריאותית כי בארה"ב אוכל כשר נחשב בריא יותר מהג'אנק הרגיל שלהם. אולי למצב הזה תהיה אפילו השפעה ארוכת טווח על היהדות שתהפוך יותר ויותר לנחלת המגניבים והשטחיים ובכך תאבד את הייחודיות והמסורת, בכול מקרה יש רבנים בארה"ב שמתנגדים לתופעה ומבטלים את ההיסחפות- "אחרי שתחלוף השערה ישאר הגרעין הקשה שהוא ממילא הגרעין החשוב עבור היהדות". אחרים דווקא טוענים שהתופעה לא תחלוף כול כך מהר- "היהדות נמצאת בסביבה כבר הרבה זמן, אנשים רוצים לדעת מה סוד הישרדותה, אנשים חיצוניים סה"כ רוצים להציץ פנימה ולהכיר את יופיה". זה מאוד קול היום להיות יהודי בארה"ב:) מה דעתכם?
 
../images/Emo123.gif עזוב, עוד START UP שבטח מישהו מרויח

ממנו המממממממממון כסף....
מה שהכי מעורר רחמים - זה שבסופו של דבר אנחנו מאמצים כל טרנד שמתחיל בארה"ב... בקשר לאוטנטיות - בהחלט יש לנו הרבה מה ללמוד מאלו שמאתגרים אותנו קיומית...
 

TaL53

New member
סטלין היה גאה בך:)

דרך אגב, אני שמח שאת לא הולכת בתלם ומתיישרת לפי "שמאל-ימין-שמאל". חסרים לנו אנשים כמוך שלא מקטלגים כול דבר לפי שיוך פוליטי.
 

Astroo

New member
זה ממש לא פתגם יפני

זה שיר אנגלי עממי. יש תרגום מאוד מפורסם שלו לרוסית ע"י ס.י. מרשק: ГВОЗДЬ И ПОДКОВА Не было гвоздя, - Подкова Пропала. Не было подковы, - Лошадь Захромала. Лошадь захромала, - Командир Убит. Конница разбита, Армия Бежит. Враг вступает В город, Пленных не щадя, - Оттого что в кузнице Не было Гвоздя!
 

Astroo

New member
המקור האנגלי

For want of a nail the shoe was lost, For want of a shoe the horse was lost, For want of a horse the rider was lost, For want of a rider the battle was lost, For want of a battle the kingdom was lost, And all for the want of horseshoe nail.
 
../images/Emo194.gif אני מכירה את זה כפתגם יפני, אבל לא

אתפלא אם הבריטים הקולוניאליסטים ניכסו לעצמם גם את זה (בדיוק כמו שיש "תה אנגלי"...)...
 
נו, באמת... את זה אפשר לגלות ב"ויקי"...

אבל, זה עדיין לא אומר שהבריטים הם לא קולוניאליסטים...
 

Dark Muse

New member
בחברה מערבית חסרת עמוד שידרה

אנשים מחפשים אמונות להאחז בהן. בתור תהליך שיווקי זה טוב. הרי גם הברסלבים כאן בארץ הם סוג של טרנד חדש, שמשווקים טוב מאוד את השקפת עולמם. המטרה שלהם זה כמובן לשמוח ולשמח, אבל כמו מה שהולך בארצות הברית, בסופו של דבר הם מעוניינים להפיץ את אמונתם. זה לא צריך "להחזיק" בתור טרנד, אלא בעיקר לחשוף.
 
..

זה מאוד קל היום לקיים את מנהגי היוהודים בארה"ב אבל בהחלט לא קל להפוך לאחד... הרי מי שרוצה להתגייר צריך להיות רציני בעניין ולהשקיע לפחות שנה בשמירה אדוקה על מצוות וחוקי התודה על מנת להפוך ליהודי מן השורה.. ולכן גם אין מה לדאוג כך שזהו טרנד חולף.. וגם אם כן, אני לא מוצאת שום דבר רע בכך שהארה"בים מודעים קיומה של היהדות ואף מקיימים כמה ממצוות היהודים.. הרי כל אהדה מצד מישהו כלפי היהודים תופסת את מקומה של השנאה הפוטנציאלית שתהיה לאותו אדם, ולכן כמובן שעדיפה האהדה, ופרט לכך, מה הבעיה שכשר וחוטאדום יהיו טרנד חולף, הרי אפילו בארך לחזור בתשובה פתאום נהיה טרנד, וכל אחד עם החלום האלוהי שלו והכיפה, ומה שכל כך אבסורדי בעניין זה שהמכנס מתחת לברך... והכיפה מסודרת יפה יפה על הראש.. הקללות עפות לכל עבר והתפילין כן על הראש בבוקר.. בכל מקרה, הדת היא טרנד כל כך מיושן.. ונילחמו בגללה כל כך הרבה, הטרנד הזה היה אמור לעבור כבר מזמן ועוד ל עבר... השנאה בגללה היא נוראית למרות שבכל התורות מאמינים כי בסופו של דבר המשפט החשוב ביותר הוא שזר יהיה כחבר.
 

AeroSlash

New member
כבר לא ממש רלוונטי אבל נענה בכל זאת...

אם נדבר על הסלבריטאים, אז באמת, בלי להכליל ולהעליב אבל אלו אנשים שבערך כל החיים שלהם סובבים סביב לעשות משהו יוצא דופן, משהו חדש, משהו שלא עשית קודם כי ברגע שאתה לא מחדש את רפרטואר היציאות המוזרות שלך, אתה הופך ללעוס ומאוס. מאידך, הם לא יכולים להרשות לעצמם ש"הוא יעשה את זה ויהיה מאעגניב ואני לא". בקיצור, חלק גדול מאוד מהם, בגלל אורח החיים שלהם [שכולנו יודעים מהו] מחפשים אתגרים חדשים והרפתקאות כדי לא להשתעמם. אז ברגע שמישהו מכניס טרנד חדש כלשהו, הם נסחפים, וכיוון שהם נסחפים, מליוני המעריצים שלהם ואלו שהם מהווים עבורם סוג של מודל לחיקוי, לוקחים מהם דוגמא. בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה, שברגע שכל הקטע של הקבלה והיהדות יהפוך ללעוס ומאוס, וכולם כבר ישבעו ממנו, הם יעברו להבא בתור, כמו שזה קרה הרבה פעמים בעבר, כי פושט צריך לחדש ולהתחדש כל הזמן במקצוע שלהם על מנת לא לצאת מהאופנה. מה אני אישית חושבת על זה? האמת היא שכיום אנשים עושים כל כך הרבה דברים פסולים בשביל להיות "אין" ובשביל מטרות מפוקפקות ביותר, שזה עוד נראה לי משחק ילדים. פשוט מחכים עד שיעבור להם.
 

Janem

New member
אני אומר

שיותר קל להעביר את ישראל לארה"ב מאשר את יהודי ארה"ב לישראל.
 
למעלה