Heavy Rhyme Experience Vol. 1

Funky Giraffe

New member
Heavy Rhyme Experience Vol. 1

אחד מהאלבומים הראשונים של Brand new heavies, להקת הFאנק-סול האמריקאית (שיש לה אגב בסיסט עם שורשים ישראליים העונה לשם אנדרו לוי) הטביע חותם שהשפיע וגם ישפיע על המוסיקה השחורה המודרנית גם דורות אחרי שהוא יצא. אני לא מבקר ואין לי סבלנות (וזמן האמת) לשבת ולהשקיע כמו למשל מתן, חסיד או פלג התותחים, אז אני אתמצת בקצרה את סיפור ההרכב וסיפור האלבום. מדובר באלבום הראשון ששילב להקת Fאנק עם ראפרים וזמרי דאנסהול. הוא שוחרר ב92' (!) ומבחינתי זה אחד מאלבומי ההיפ הופ הגדולים אי פעם אף על פי שהאינסטרומנטלים אמנם בנויים על "תשתית" היפ הופית (לופים - מוסיקה מחזורית ותבניתית) יש שם להקה חיה שמנגנת גרוב Fאנקי טהור נונ סטופ. בואו נגיד שאם הרוטס היו מתחילים בסבנטיז והגורל לא היה מפגיש אותם עם קווסטלאב ככה הם היו נשמעים... מ91' ועד היום, כשהלהקה הזו מופיעה ברחבי ארה"ב, מתחיל לשעמם לה - והיא מחליטה שמתחשק לה ראפר אורח היא עושה טלפון לקיו טיפ, שעולה איתה לג'אם סשן חולני לא פעם... בין האמסיז שלוקחים חלק באלבום הזה: גאנג סטארר, הפארסייד, בלאק שיפ, קול ג'י ראפ, אד או-ג'י, טייגר, ג'אמאלסקי, גראנד פובה, Wake me when i'm dead, Main source ועוד רבים וטובים... בעסק לאחרונה נזכרו בהם בעקבות הכניסה של אחד מהשירים בדיסק לפסקול של "תזיזו ת'רגליים" (Jump and move ft. jamalski) והם הושמעו לא פעם. אם מישהו מעוניין באלבום האגדי הזה, שלצערי הרב חלקו השני נגנז (ולכן Vol. 1), שישאיר לי מסר. תהנו.

Funky Giraffe

New member
יש לכם הזדמנות לקבל את זה על לינק

אז יאללה להזרים אליי עוד מסרים... מקסימום לא תאהבו את הדיסק הזה... לא קרה כלום, אבל אני בטוח שתאהבו האמת.

diggidi

New member
אחי!!!שמע זה אחד האלבום!

שמעתי אותו בריפרוף, לא יותר מידי. אחלה מקצבים אני חולה על פאנק! מצטער שהביקורת שלי לא בחפירות שבכלל אין ביקורת פשוט אין לי זמן ואני לא אוהב לחפור:] ח"ח על האלבום ואם יש לך עוד חומרים בסגנון לשתף שאולי אני לא מכיר אז בכיף:]

Funky Giraffe

New member
אני כרגע אוגר חומרים משובחים Class A ומעלה

בלבד... הדברים הכי טובים שיש בגרוב-היפהופ, ובסוף הכל יתנקז למיקס הבא שייקרא, כמה מפתיע, Got funk Part 2

TakTik

New member
לא משקיע לטענתך,אבל בהחלט עושה חשק...

זרוק איזה מסרון ככה... אגב, לג'ורג' קלינטון יצא אלבום בקונספט דומה (Fאנק משולב עם היפ הופ) בשנת 93 תחת השם המאוד מאוד לא הולם - Hey Man... Smell My Finger
תודה

Funky Giraffe

New member
אלבום מגניב דווקא אבל אני לא מתחבר לקלינטון

עד כמה שניסיתי והייתי רוצה לאהוב את המוסיקה שלו... (אף פעם אני לא מנסה להתחבר למוסיקה בכח, אבל כשכל הפ'אנק בעולם חולה על האיש הזה מי אני שאעמוד בפניהם...) הוא יודע לתת הופעה פה ושם, אין ספק, אבל באולפן מבחינתי זה לא תופס.

חולוני

New member
בהחלט אלבום מצוין.

יש לי אותו צרוב זרוק איפשהוא, כבר לא זוכר איפה, שלח לי את הלינק, בא לי לשמוע אותו שוב. אגב, קניתי את האלבום שלהם Brother Sister ב-10 ש"ח יד שניה באוזן אבל הוא נעלם לי.
חבל, היה אלבום מעולה.

Funky Giraffe

New member
תקשיב לאלבום שהם הוציאו ב92', לא זוכר את שמו

יש שם את השיר שללא ספק הוא אחד מ3 קטעי הFאנק הגדולים אי פעם... People get ready אגב, באמצע שנות ה90 הדג נחש אירחו סקראצ'רים מזדמנים וניגנו אותו בעיבוד חולני. אחת ההקלטות הופיעה על הקלטת בהופעה מאמפי וואהל ת"א, ששוחררה ב98'... איפה הם היום איפה... מזמן נרדמו בשמירה

Funky Giraffe

New member
ואגב שכחתי לומר, Brother sister בהחלט מעולה

N'dea זמרת גדולה, רק חבל שאין לי מושגים איך מבטאים את השם שלה. לא אהבתי כ"כ את הזמרת הלבנה שהחליפה אותה.

חולוני

New member
העיקר ש-N'dea חזרה להרכב.

וכתבתי כבר פה פעם שמארק רונסון מעריץ גדול שלהם והוא אפילו הביא אותה לעשות קולות רקע בסינגל Lovelight של רובי וויליאמס.

Funky Giraffe

New member
חבל שרונסון לא מאמץ מספיק את הסאונד שלהם

אם הוא היה לומד מהם מבחינת עיצוב סאונד, החומר שלו היה נשמע פיצוץ לדעתי. אבל זה עניין של טעם...

DJ$upreme

New member
כן, אגב. כל הרפרטואר שלה כמעט מומלץ.

מאוד מאוד מומלץ.

boofy1

New member
דווקא את מאסטר אייס אתה שוכח!

Masta ace!!!! Wake me when i'm dead זה השיר שהוא מבצע לא ראפר :\

למעלה