Heart Rate Question

puchumuchu

New member
Heart Rate Question

Hi Everybody, I've been a passive member of the forum for a while now. I live in New York and ride a lot in the area. I own Polar 725x and I'm very happy with it. But one of the problems that I have that the max heart rate i get while tyraining is much more than what it should be. I'm 28 yeras old and I got to a max heart rate of 210 (more than once). can someone please advice me if it's phisically possible. please let me know if you're having the same problem. thanks.

odedbc

New member
לא שכיח, אך בהחלט אפשרי. ואם נשארת בחיים

כנראה שזה בסדר, עכ"פ ע"מ לוודא שזה נכון, תבדוק עם שעון נוסף או תנסה בדיקת ארגמטריה, אם כי אלו יפסיקו את פעילותך בדופק הרבה יותר נמוך. על מנת למנוע מעצמם "תקלות" להשוואה: לפני כחמש שנים מדדתי בשתי הזדמנויות דופק 200. בדיקת ארגו לפני שנתיי: דופק 195. ואני גדול ממך בכמה ימים.

ItsikH

Member
מה פירוש "יותר ממה שצריך להיות"? ראשית, הנוסחאות המקובלות (יש יותר מאחת, ההבדלים הם מזעריים) הן רק בגדר אומדן ססטיסטי. לא מחייב תופעה מובהקת - הנוסחה מחושבת לפי גיל כאשר אתה "מאבד" פעימה כל שנה, אצל ספורטאי סיבולת (אפילו חובבים כמונו) זה לחלוטין לא נכון. לכן, הדופק המירבי שנמדד - הוא הדופק המירבי שלך, ולא זה החזוי בנוסחה. שנית, מקובל לומר (*) שלאדם בריא אין מגבלת דופק, כלומר אין סכנה בלעבור דופק מסוים שמוגדר כמירבי, הלב שלך פשוט לא יעבור את הדופק הזה. החסם התאורטי ללב (בריא כאמור) גבוה בהרבה מהנמדד בפועל. אז למה אנחנו שומעים על רוכבים שמתמוטטים במהלך פעילות? ובכן, ראשית בכלל לא מחויב שהדופק שלהם היה גבוה במיוחד, ושנית - זה ביטוי של ליקוי קיים, שאותו אפשר לרוב (לא תמיד) לזהות מראש ובכך למנוע את הארוע המיותר. הבדיקה הפשוטה ביותר והנפוצה ביותר היא ארגומטריה, אתה מבצע מאמץ עד לדופק מירבי (בקירוב - לא חייב על הפעימה ממש כיוון שכאמור לא זו הבעיה) תוך כדי מדידת פעילות הלב. לרוב - גם לא תמיד - ניתן יהיה לזהות בעיות לב בשיטה זו. יש בדיקות יסודיות יותר כמו אולטראסאונד למשל. תמיד כדאי לבצע בדיקה ארגומטרית תקופתית, הגעה לדופק מירבי באופן מבוקר במעבדה מקטינה משמעותית את האפשרות להפתעות לא רצויות. (*) כאן צריך לבוא גילוי נאות בלה בלה - אני לא רופא ואפילו לא בן של רופא. אם יש רופא בקהל - שיקום (יש לי בת רווקה שמחפשת חתן).

foggy1

New member
ככל הנראה שגיאת מדידה

לפולאר כמו לכל מד דופק אחר יש רגישות להפרעות אלקטרומגנטיות, דוגמת אנטנות סלולריות, שנאים וכד'. לדופק מקסימלי או לקרבתו מגיעים בפעמים נדירות, דוגמת ספרינט סיום במרוץ, בדיקת ארגומטריה All out, בריחה מרוטווילר... רוב הסיכויים שזו שגיאה אין צורך להתרגש, בדיקת ארגומטריה במכון ספורט מומלצת תמיד, לבקש להמשיך בבדיקה עד לדופק מקסימלי ולא לעצור בדופק החזוי.

ItsikH

Member
דווקא לא בספרינט סיום אם אתה רואה דופק מירבי בספרינט סיום - סימן שלא מיצית את יכולתך. פרוטוקול די פשוט להשגת דופק מירבי - חימום קצר ו"מדרגות", כל פעם מעלים את העצימות עוד קצת, הדופק מתייצב ואז ממשיכים הלאה. כל הסיפור לא צריך לקחת יותר מ-20 דקות להשגת דופק מירבי, לרוב פחות. הפרעה הנפוצה ביותר בפולאר - חשמל סטאטי בחולצה, בתנאי יובש או רוח פנים למשל. ההמלצה היא להרטיב את החולצה, אבל נראה אותך עושה את זה בבוקר חורפי יבש וקר... פתרון אחר הוא חולצה הדוקה יותר שלא מתנפנפת אבל גם זה לא ממש ישים.

אילון22

New member
Pulse too high

A pulse of 210 is abnormal and may lead to electrical imbalance (called arrythmia in medical terms) You may reach such high pulse occasionally, but this should never be the goal of your training. If you reach 210- please check if the pulse is regular, it its erratic, it means that you may be having 'atrial fibrillation' and should take a test called Holter recording for 24 hours I totally disagree with Itsik- getting yourself to HR max achieves nothing in terms of physical fitness, and may be dangerous

ItsikH

Member
מה שאמרתי שעצם זה שאתה רואה דופק מירבי באימון לא מעיד על שום בעיה כשלעצמו, בזה אני חושב שאתה מסכים איתי. ברור שרק בדיקת מעבדה תשלול בעיה כלשהי. דופק קיצוני ללא סיבה נראית לעין, כלומר שלא במאמץ מירבי - או בעיה במד הדופק (לרוב זה המקרה) או בעיה בלב ../images/Emo10.gif לא הבנתי במה אנחנו חלוקים - מה הבעיה להגיע לדופק מירבי באימון? ברור שזו לא המטרה כיוון שאימון סביר נמשך שעה לפחות והשגת דופק מירבי מפריעה לכל סוג אימון שאני מכיר. הפרוטוקול שתארתי מאפשר מדידת דופק מירבי ואינו חלק מאימון, ברור שלא מומלץ לעשות אותו אלא במעבדה.

odedbc

New member
הסיבה היחידה להגיע לדופק מקס היא לידיעה בלבד

על מנת לחשב טווחי אימון. אם כי כיום מקובל, ואולי גם עדיף ומדויק יותר, לחשב את טווחי האימון ע"פ דפק סף חומצת חלב. אמנם אין שום צרך להגיע באימונים לדפק מקס, אבל לאדם בריא, אין שום בעיה להגיע לדופק מקס .

אילון22

New member
הדופק שהוא מתאר אינו HRmax שלו

איציק, לפי כל נוסחה... אם הוא רואה 210 והוא בן 28 הוא הרבה מעבר לHRmax שלו זה לא קורה לו במאמץ מכוון אלא כפי שהוא מתאר- בזמן אימון שיגרתי אני חושש שהוא נכנס לפירפור ... ואז זה לא רצוי... או שפשוט הפולאר שלו משתגע...

ItsikH

Member
פולאר משתגע אני מכיר היטב כבר נתקלתי בגלל יובש בצרוף רוח נגדית - חשמל סטאטי בחולצה. פרפור - האם אפשרי להגיע לפרפור בלי להרגיש את מלוא המשמעות ../images/Emo67.gif? כלומר - לראות כזה פרפור בפולאר מבלי שתהיה לזה השפעה מוחשית (שלא לומר - מסכנת חיים באופן מיידי)? אני רק שאלה כמובן ../images/Emo13.gif

אילון22

New member
פרפור מרגישים בדרך כלל

זו תחושה של פעימות מהירות המתחלפות בתחושה שיש "פעימה חסרה" מדי פעם... באנגלית: Palpitations הבעייה היא שבזמן פעילות מאומצת "על אדרנלין" עלולים שלא לחוש פבעימות מוקדמות ולחשוב שהדופק מואץ בגלל המאמץ. הדרך הנכונה- לבצע בדיקת הולטר- ניטור לב של 24 שעות- כולל בזמן הפעילות הגופנית עצמה

ItsikH

Member
ושאלה נוספת האם יש מידע סטטיסטי על מקרים שבהם ארגומטריה לא מצאה בעיה ובכל זאת הנבדק הגיע לפרפור כזה? או במלים אחרות - האם ארגומטריה מכסה את המקרה הזה, לפחות ססטיסטית?

אילון22

New member
ארגומטריה לא מספיקה

לא מדובר בזיהוי של חסימות בעורקים הכליליים, אלא בהפרעת קצב הארגומטריה מתבצעת לזמן קצר יחסית (עד השגת דופק מטרה) הפרעות קצב יכולות להופיע דווקא במנוחה, אפילו בשעות הלילה או בעת פעילות ממושכת יותר לכן צריך ניטור ממושך יותר לגבי סטטיסטיקה: זו כבר קבעה שלשתי נשים, שהאחת מהן בהריון, יש בממוצע 0.5 תינוקות ....

ItsikH

Member
ספרינט סיום מקרה אישי, בספרינט הסיום של האליפות האחרונה ראיתי דופק מירבי, בניגוד לתחרויות אחרות שבהן עבדתי קשה יותר במהלך התחרות (כדוגמא - אליפות 2006). לדעתי זה מדד "הפוך" - אם עבדת קשה באמת לא תראה דופק מירבי בספרינט הסיום.

ido mazor

New member
אני הגעתי ל-206

אם הערך 210 שראית היה במאמץ שיא - נתת מאה אחוז בסוף עליה, או נתת מאה אחוז מאמץ במצב אחר, אז זה בהחלט סביר ואפשרי. אני לדוגמא בן 36 ומתאמן עם מדי דופק בערך מגיל 30. כל שנה אני רואה ערכים מעל 200 במאמץ מירבי - לדוגמא ברכיבת שטח בסוף עליה קשה מאד, בכביש כשנתתי הכל בעליה (במיוחד בספרינט בסוף עליה), ובסיום תחרות נגד השעון ראיתי 206 או 207, ואני מבוגר ממך בכמה שנים. אם הערך 210 שראית היה ברכיבה שיגרתית במאמץ מתון ולא הגעה למאמץ מירבי, זה סיפור שונה..

או מדובר בשגיאות מדידה...

השעון שומר ערך מקס' ממהלך הרכיבה, במצב של מאמץ קשה יכולים להמדד ערכים גבוהים, כחלק מכל מערכת מדידה שהיא יש גם לה שגיאה מותרת של 5%-10% - כלומר אפילו 10 פעימות באיזור ה- 200 דופק, חשוב לציין כי שגיאה זו מותרת בקריאת נתונים לאורך כל סקאלת הערכים, כאשר, "בקצה הסקאלה" ישנה אפשרות גבוהה יותר לשגיאה הנקראת גם "שגיאת קצה" - בד"כ המתקבלים בשני קצוות סולם הערכים עלולים להיות פחות אמינים כיוון שמנגנוני/ מטריצות המדידה נערכו למרכז הסקאלה וישנם מצבים בהם השגיאה תגדל בתנאי קצה... כך שאם מאחדים מע' דיגיטלאית השומרת כל ערך מקס' המתקבל (אמיתי או שגוי) ביחד עם האפשרות לשגיאות קצה במע' שגם כך מותרת בה שגיאה של לפחות 5% - הרי שערך יוצא דופן הוא על גבול הנורמלי
אגב- אסור לשכוח שמעבר מתחת לקווי מתח גבוה גם יכולים לתרום לפיק של קריאה יוצאת דופן!! :)
ובכל מיקרה- מה שבטוח זה שעדיף להתאמן ולראות ערכים גבוהים מאשר לשבת ליד המחשב ולכתוב דברים בפורום או לראות עוד איזה ראליטי מטופש!!
עדי.

ido mazor

New member
להערכתי במקרה שלי זו לא שגיאה של ממש

ראיתי ערכים מעל 200 במגוון הזדמנויות של מאמץ מירבי. באחת מאליפויות הארץ נג"ש שנערכה בכביש החוף במסלול מישורי וישר היה פשוט מאד בזמן הרכיבה לעקוב אחרי הדופק כשנתתי את הכל בק"מ האחרונים, ולראות איך הוא מעל 200. עדיף? עדיף לעשות פעילות גופנית מתונה ולא להגיע למאמץ מירבי. זה כנראה הכי בריא, אבל חלק גדול מהאנשים בפורום הזה (ואני בתוכם) ובפורומים אחרים שעוסקים בספורט ניזונים, בין השאר, מאתגרים ולכן מאתגרים את עצמם להגיע לקצה יכולתם מדי פעם.

באמת לא היה מכוון אליך- שורשור למקור

כלומר לשואל ההודעה המקורית, במיקרה שלך עידו הערכים באמת אפשריים
כל זמן שאלו לא פיקים של 226 או אפילו יותר שניצפו אצלי במסך הפולאר...

ido mazor

New member
במכשירים לא מקודדים גם כן תוצאות מעניינות...

על קו הזינוק הצפוף של תחרות ריצה ביום ראשון, הסיגמא הלא מקודד שלי הראה ערכים מטורפים... כנראה צירוף של 2-3 קריאות של אנשים שעמדו סביבי...

puchumuchu

New member
rarely happens

it happened only few times, at the end of some tough climbs. usually my heart rate is around 150 when i do my rides, but only when i push it to the max i see it goes over 200 sometimes. Doesn't happen often though. i appreciate all your guys insight. i think i'll go and do the exam to check that everything is alright. thanks for the help.

למעלה