Happy the Men

לאורלין

New member
Happy the Men

רציתי לדעת עם משהו בעבר שמע על הלהקה HAPPY THE MEN, יש לי בבית די הרבה שירים שלה וואני בקושי יודעת עליה משהו, ורציתי לדעת עם למשהו יש מקור אינפורמציה שאני יכולה לקרוא על הלהקה הזאת...

לאורלין

New member
תודה

וואלה תודה לך, בהתחלה חשבתי שההודעה לא נשלחה, אתה מכיר אותם? מהדעתך עליהם?

עמית ע

New member
ההיכרות שלי עם פרנק וייאט ושות´

אחת הלהקות האמריקאיות הבודדות שעשו רוק מתקדם בסטנדרטים בריטים. בשעתו, כשהתחלתי להתעניין בהאפי דה מן, בעקבות שורה של המלצות שמצאתי ברשת, שני אלבומי הלהקה הראשונים- S/T ו-Crafty Hands לא היו זמינים בדיסק, ועל כן הסתפקתי בלהזמין אלבום הופעה הנושא את השם הבנאלי Live, בהוצאת לייבל הרוק המתקדם האמריקאי Cuneiform. בהמשך, ניתנה לי הזדמנות לשמוע גם את שני אלבומי האולפן (ותודה לחברים מחברת פראונהופר גזלשפט), והגעתי למסקנה שאני אוהב יותר את הביצועים החיים. הכי קל לתאר את הסגנון שלהם ע"י השוואה לגמלים שמעבר לאוקיינוס האטלנטי (אליהם הצטרף בהמשך אחד משני הקלידנים של האפי דה מן, קית´ ווטקינס). אפשר למצוא גם דמיון קל לג´נטל ג´יאנט. רוב החומר אינסטרומנטלי, הנגנים וירטואוזים, העיבודים לולייניים ועשירים. יש לי קצת בעיה עם הלחנים שלהם, שלא מתפתחים מספיק, אלא סובבים סביב רעיון מרכזי קצר לאורך כל הקטע. יש ללהקה עוד כמה הוצאות שלא שמעתי - אלבום שלישי שלא הוציאו בימי פעילותם ויצא רק בשנות ה-90, נקרא 3rd/Better Late אסופה של הקלטות מראשית דרכם, נקראת Beginnings פסקול של מופע תיאטרון/מולטימדיה מראשית דרכם, נקרא Death´s Crown

Gil Keltch

New member
האפי דה מאן

כמו שכתב עמית, שני אלבומי אולפן ראשונים טובים אך חסרי בשר, אלבום לייב מצויין האלבום השלישי הוא הטוב ביותר מבין האלבומים של ההרכב ומתחיל לפתח כיוון מקורי משלהם

begone

New member
האפי דה מאן

להקה טובה מאוד, אחת הטובות בארה"ב - המזל שלהם היה הקלידן הגאוני קיט ווטקינס (Kit Watkins) שהעלה אותם לליגה הלאומית של הרוק המתקדם. גם לי יש שני אלבומי אולפן, הם טובים אבל קצת סטרילים. החבר´ה האלה היו מאוד "יקים" בעיבודים, וכמעט ולא אילתרו. כנראה שכדאי מאוד למצוא את האלבום שלהם בהופעה חיה, שם הם יותר מאווררים. ללהקה (שהתאחדה מחדש!) יש אתר רשמי חדש: http://www.happytheman.com המוסיקה נשמעת קצת כמו ג´נטל ג´ייאנט, אבל יותר אמריקני והרבה פחות מבריק ומקורי מהם.

ברבריטו

New member
HAPPY THE MAN: גם סינגל של ג´נסיס

בתחילת דרכם, לדעתי בתקופת נרסרי קריים. לא נכנס לאלבום. תותחים - בדקו.

begone

New member
נכון, יש סינגל כזה

בעמוד הזה רואים את הסינגל (באמצע העמוד, בצהוב): http://mitkadem.homestead.com/Genesis8.html ובלי שום קשר - המשפט ´הפי דה מאן´ הוא שורה מפורסמת מתוך אחד הספרים של הסופר הגרמני גתה. זו היתה ההשראה ללהקה.

screwdelulu

New member
באמת קלידן ענק

אני מסכים איתך בזה - מת על הסולו שלו בice של קאמל.

למעלה