Happy 4th!

ayulli

New member
ענק! עשית לי את הבוקר, רוב תודות.

(אגב, פס הקול של שני הקטעים אירוני במשעשעותו).

אנחנו היינו השנה באוטווה

יחד עם עוד כמה עשרות אלפי אנשים. היה נחמד למרות הצפיפות (אף אחד לא דופק לך עם פטישים על הראש או משפריץ עלייך כל מיני דברים). הזיקוקים היו מרשימים, המטס של ה snowbirds היה יפה וגם הצניחה החופשית. חוץ מזה, מוזיאון הציויליזציה מומלץ ביותר.

Philip Jr

New member
צניחה חופשית?

האמת שלעוף בשמיים זו דרך יפה לחגוג עצמאות, לא חשבתי על זה.. אבל אחרי פעם אחת שקפצתי ממטוס אני מעדיף להישאר על הקרקע..

לא לא לא

כשגרתי בישראל יום העצמאות היה יום נהדר להשאר בבית.

כשגרתי בארה"ב, ה-4 ביולי היה יום נהדר לבלות בקנדה.

כאן היום ה"לאומי" הוא אחד משלושת הימים בשנה (פעם היו שניים) שבהם אני או מתחבאת במקום מגורי או דואגת להתרחק מהמדינה/אנשים שחוגגים.

לצערי הקיץ הבלתי נסבל שעובר עלינו הופך כל סוף שבוע לחגיגתי, אני בעיקר מתגעגעת למזגנים שמאפשרים חלונות סגורים וקיץ שקט. (סליחה על ההתלוננות הרבה, אני באמת לא מסתגלת היטב לחום, 22 מעלות, בלי מזגן.)

Philip Jr

New member
22 מעלות זה חום?

או שהתכוונת 32 מעלות?

וחוץ מזה YOU NO FUN! לא עדיף לחגוג כשיש סיבה מאשר תמיד להתרחק מאלו שחוגגים? COME ON..

22 זה די והותר

באי שבו לא יודעים להתנהג/לבנות/לאכול/לשתות/להתלבש בחום. זה די חם גם ככה, אבל הטירוף שאוחז באנשים ברגע שהטמפרטורה עולה מעל ל-16 מעלות זה פשוט דוחה. גם בן הזוג שלי, נייטיב לחלוטין וחובב שמש מושבע, היום הסכים איתי שהגיע זמן לסתיו.

אני אכן לא כיפית בציבור ומעולם לא הייתי, אני לא ממש אוהבת אנשים בפורמט "קהל" וכשהם חוגגים בהמוניהם זה לרוב מוציא מהם את התכונות שאני הכי פחות נהנית לשהות בסביבתן.

היום לבושתי נעדרתי מהפגנה שברשימת הבעד והנגד היו מספר שווה של טיעונים, אבל טיעון ה"הפגנה ב-2 בצהריים במרכז העיר בקיץ" הכריע את הכף לטובת התחבאות בבית ועבודה על הפרוייקטים שלי. בעונה אחרת זה לא היה קורה!

Philip Jr

New member
פה אנחנו בפרנהייט

ב - 22 פרנהייט יהיה לך נעים מאד

אני יודעת שאתה צוחק

אבל בפעמים הנדירות ש2- מעלות צלזיוס (בערך מה שאתה מציע?) למרות שקר לי מאוד, יותר נעים לי מאשר ב-22, לפחות באירלנד. גם אם לא ספציפית בדירה הנוכחית, בכל חלל סגור כמעט מחומם במידה ודי נעים בחורף, ויש אפשרות לווסת את העניין.

Philip Jr

New member
לא ממש צוחק דווקא

גם אני רגיש לחום (כמו רוב הגברים) ומעדיף לבלות בבית בחורף כשיותר קל לווסת את הטמפרטורה.. אבל, חמי וחמותי מבקרים עוד שבוע ואני דווקא מבסוט שהם מבקרים בקיץ. הוריי היו בחורף ופספסו הרבה דברים שלא יכולנו לעשות בגלל מזג האוויר. לי זה היה סבבה, הם קפאו

במקרה יצא מוצלח (בערך) גם פה

חודש שעבר היה סופ"ש כזה שבו חברים שסובלים מקור באו לבקר (לראשונה שבאים לבקר אותי חברים בארץ אחרת) והיה ממש מושלם עבורם ועשינו רוד-טריפ שהיה באמת יוצא פחות מוצלח בקור ורטיבות.

בסופשבוע הזה במקרה דודים שלי פה עם בתדודה וכרגע עושים את המסלול שעשינו, אז גם להם מושלם.

ההורים שלי נהנים לבוא לפה בסתיו/חורף, למרות שקר.

לשמחתי אני יכולה לדווח שבעשור (בערך) האחרון ביליתי בערך בחודש וחצי של קיץ ישראלי. ב-15 שנים האחרונות אולי 3 קיצים במצטבר. עם בן הזוג סוכם שיולי-אוגוסט בישראל עם אך ורק למקרי חירום (היינו ביוני, לרגל אירועים מיוחדים, והוא הבין את הרמז).

עוד שעתיים יתחיל הקריוקי השבועי בפאב למטה, ואז אאלץ לסגור גם את החלון האחורי. לדעתי לא אצליח לעבוד אחרי העניין הזה, יש גבול לכל תעלול. מזל שדודה שלי הביאה לי אבקה לאייסקפה!

Philip Jr

New member
אז לאור מזג האוויר פה

ומסיבות אחרות אנחנו נטוס לארץ רק בדצמבר, וטוב לי מאד עם זה באמת..

בשיקגו יש הרבה יותר מה לעשות בקיץ, אז זו עונה טובה למבקרים, גם אנחנו פוגשים חברים שבאים לבקר מיד אחרי חמי וחמותי.

מה הסיפור של אבקת האייס קפה? זה מישראל?

השנה נראה לי שנטוס בסוף נובמבר אם יסתדר

אם לא במרץ. אני מעדיפה את הטווח של אוקטובר עד מאי אם אפשר. מפונקת.

שיקגו בקיץ באמת מאוד נעימה, כשיש פה שמש, זה משהו דומה בדבלין, כי עדיין יש בריזות וקריר לעיתים בערב גם בהכי חם.

כן, הביאו לי אייס נס קפה מישראל, רק כי ראיתי לזה פרסומת איפשהו אונליין אז ביקשתי. אני לא מאוד בררנית עם קפה וכאלה, אז זה פשוט נחמד שיש קפה קר שאפשר להכין בזריזות, עם קרח+מים מהמקרר זה ממש נחמד. העניין הוא שפשוט אין שום מקום נורמלי לשתות אייס קפה מלבד בתי קפה ספורים ולא קרובים שלוקחים על זה מלא כסף ובחיים לא שמעו על מי סוכר וזה פחות נחמד לי. מפונקת, כבר כתבתי?

John the Savage

New member
נכון לרגע זה, כמעט 11 בלילה

והטמפ' בחוץ אצלינו היא 30 מעלות צלזיוס ו-70% לחות. מחר יגיע ל-35C פלוס די הרבה אחוזי לחות.

הלוואי עלי 22 מעלות.

aynatk

New member
אצלינו גם 22

בלילה אבל הלחות 100%. ממש לא כייף. עוד חשבתי שקיץ בארץ לא משהו אבל הגעתי למסקנה שהכול יחסי.

בשיא הכנות, אני לא חושבת שהייתי עומדת בזה

כלומר - באופן המגורים שקיים ושמתאפשר לי בדבלין בתקציבי הנוכחי, אתמול עוד איכשהו הצלחתי לגרד כמה שעות עבודה טובות למרות התנאים. לדעתי היה 25 מעלות בחוץ, עם רעש מטורף שנמשך עד כמעט 2 בלילה.

שלא לדבר על זה שעובדה שאור היום נמשך כמעט עד 11 מעודד את הבלאגן ומאריך את שעות החום.

ב-30 מעלות עם הלחות שקיימת פה, גם מאוורר לא היה מציל אותי לדעתי. מילא, מקווה שיהיה יותר נעים היום ומחר ושיבוא כבר הסתיו!!

למעלה