hanaka at pregnency

reut04

New member
hanaka at pregnency

I cannot write here in Hebrew, but you can answer me in Hebrew I breastfeed my daughter which is now a year old. I discovered that I am pregnant - don't know which week/month yet but I guess around 3rd month. Should I stop breastfeed her ? I heard that there may be something in the milk that is not good for her and also maybe it is too much for my body to have both pregnency and also produce milk. Now she eats from me a little (at nights usually) but if I am tired - I give her 120 m"l materna and it is OK with her. what do you suggest ?

1טלטלים

New member
והנקה והריון

רעות היי, מזל טוב! ווכל הכבוד על הנקה ממושכת. אין מניעה להמשיך בהנקה בזמן הריון אלא אם הריון מוגדר כ"בסיכון" ורופא אסר אלייך לקיים יחסי מין מחשש לצירים מוקדמים. מה שברור שכן חלב אם משנה את הרכבו וטעמו במהלך הריון ,יש תינוקות שזה מפריע להם ויש ממשיכים לינוק כרגיל(אולי מוסיפים אפילו עוד הנקות על מנת להתגבר על הכמות שהולכת ופוחתת הרי לקראת סוף הריון חלב אם משתנה לקולסטרום (לא רואה שום סיבה שזה יכול להזיק לתינוק יונק)).יש אמהות שמנצלות את "חלון הזדמנויות" שנוצר בגלל ההריון וגומלות את הילד(אולי ילד גומל את עצמו בגלל כל השינויים שחלים בגופך עם הריון החדש). תראי,החלטה היא בידך,אם את רואה שזה מקשה אלייך גם להניק וגם להיות בהריון... לגבי מטרנה בלילה ,באיזו פטמה את משתשמת? אדגיש,אין מניעה להניק ולהיות בהריון,רק אם נוצרת בעיה שיכולה להזיק להמשך הריון תקין,לשלום האם והעובר. מחכה לתשובתך, אמא של טל מזל טוב,הריון קל ותקין!

reut04

New member
תשובה

תודה טלטלים על התשובה. אני משתמשת בפטמת אוונט מספר 2. למה זה משנה? האם יש דרך לגמול אותה לגמרי מאכילה בלילה? כי שמתי לב (כמו הלילה) שעד שהיא לא אוכלת את הבקבוק 120 מ"ל מטרנה מלא (אני מתכוונת לא מהול ביותר מים וכד') - היא לא מסוגלת להירדם. ניסיתי עכשיו קצת הנקה, קצת מים, קצת תחליף מהול ביותר מים והיא כל הזמן התעוררה שוב... אולי גודל הפטמה משנה? תודה מראש!

1טלטלים

New member
הריון והנקה---->המשך

רעות היי, תודה על התגובה. אהבתי את התגובה של SMINTZER!! לפי דעתי לכי אם שאת מרגישה ,אם את חשה שלהיות בהריון והלניק זה יותר מדי ...אז אולי תוכלי לנצל את המצב לטובת הגמילה חלקית או מלאה,מה שתחליטי.מילת מפתח בגמילה ---כושר התמדה ועקביות.בחרי לך הנקה שהיא פחות חשובה עבורך ועבור ביתך,הציעי במקום זה פעילות אחרת ,טיול בחוץ,ספר,משחק,אפילו אוכל...אולי אפילו יהיה נחמד שבני משפחה אחרים ירתמו למשימה(סבא,סבתא,דודה,דוד,אבא...) . יהיה מיותר לציין שהנקה מספקת לא רק מזון לתינוק אלא גם חום,אהבה ובטחון.(הנקה=הענקה) וכן בשעות קשות של לילה ,כשנשארים לבד וחשוך,זקוקים להמצאותה של אמא ומלבד זה ,יכולת שלתינוק לישון לילה שלם ולהירדם לבד קשורה לבשלות פיזית ומוכנות נפשית,אך אני רוצה לעודד אותך בסופו של דבר כולם עושים זאת.קשה להיפרד מאמא ,ציינת שאת עובדת ,אולי זאת דרכה להשלים את שעות החסרות שאת נעדרת מהבית. בנוסף,אצרף לך כמה קישורים לגבי גמילה.תקראי קצת ,אולי תעלי על משהו שיעבוד טוב עבורכן. לסיום,הייתי רוצה לחזק אותך בכל החלטה שתקבלי,לכאן או לכאן,זכרי שאת ההתחלה הכי טובה בחיים בתך קבלה עם החלב שלך. תמשיכי להתעדכן בפורום,תמצאי פה הרבה עידוד וחיזוק ואוזן קשבת.

reut04

New member
שוב תודה!

תודה טלטלים על המידע ועל הקישורים. אנסה....

sagitlaleche

New member
הנקה והריון ../images/Emo20.gif

לא לכל אמא מתאים להמשיך ולהיניק בזמן הריון. לעתים ההנקה ממש מציקה מכיוון שהפטמות נעשות רגישות מאוד. יש תינוקות שגומלים את עצמם כתגובה לכך שכמות החלב מתמעטת עד נעלמת לגמרי. סביב שבוע 20 מתחיל להיווצר קולוסטרום ויש תינוקות/פעוטות שגומלים את עצמם מכיוון שלקולוסטרום טעם אחר לגמרי. בהנחה שאין שום מניעה רפואית, מה את מרגישה כלפי המשך ההנקה במהלך ההריון? מה את מרגישה כלפי גמילה? האם את רוצה להיניק שני תינוקות/פעוטות יחד? ממליצה על ספר מאת ליגת לה לצ'ה (אנגלית): Adventures in Tandem Nursing.

reut04

New member
תודה

שגית, תודה על התשובה. ממש לא נראה לי להניק שני תינוקות. השאלה שלי היא לגבי החודשים הקרובים - עד כמה "למשוך"... אגב, הקולוסטרום אמור להתאים לגיל של התינוק החדש, אז איך הוא יכול להיות גם טוב מבחינה תזונתית לתינוקת הגדולה? גם כמות החלב שלי התמעטה (מאז שהיא התחילה לינוק לא "עד הסוף" והפסקתי לשאוב) ולא נראה לי שייך כרגע לשאוב כדי להעלות את הכמות... אני מתלבטת בעיקר בגלל העומס על הגוף שלי, כי אני רוב הזמן עייפה וחיוורת (למרות שההמוגלובין שלי בסדר), והקטנה מתעוררת בלילה - לעיתים ממשיכה להתעורר כל 15-20 דקות (כמו הלילה...) עד שאני נותנת לה בקבוק מטרנה מלא. והתוצאה היא ששתינו עייפות במשך היום (ואני גם עובדת) האם יש סיכוי שהפסקת ההנקה תביא להפסקת ההתעוררויות בלילה? או שזה לא קשור, והיא תמשיך להתעורר בשביל בקבוק המטרנה, או המים, או מה שזה לא יהיה...? אגב, האם מותר מבחינה בטיחותית להשאיר לה בקבוק במיטה שתשתה לבד כשהיא מתעוררת, או שזה לא טוב שהיא תשתה ללא השגחה? (לפעמים היא שותה בשכיבה על הגב...) המון תודה!

sagitlaleche

New member
המשך הנקה בהריון ואחריו../images/Emo20.gif

בזמן ההריון הגוף מכין את עצמו לקראת התינוק החדש ולכן גם הקולוסטרום שנוצר, מיועד ומתאים לתינוק החדש. זה עדיין לא אומר שהוא לגמרי לא מתאים לתינוק/פעוט שעדיין יונק. חלב אם הוא המזון המתאים ביותר לתינוק, כך שהוא מתאים גם לתינוק גדול יותר. לגבי שאיבות, לא בטוח שאם תעבדי הרבה ביום עם משאבה תצליחי להגביר את אספקת החלב. הבעיה אינה בגירוי, אלא בהורמונים. החלב מתמעט בעקבות שינויים הורמונליים בגין ההריון. כעת את צריכה לדאוג לתזונה מספקת לגופך כדי שלא יהיו לך חוסרים ולא תעמיסי על עצמך יותר ממה שאת יכולה. האם את שותה ואוכלת מספיק? האם את לוקחת תוספים כפי שהמליצו לך בטיפת חלב/רופא נשים? האם בבדיקות הדם שלך בדקו גם את הברזל ולא רק את ההמוגולוגין? יש נשים שההמוגולובין נראה בסדר אבל מאגרי הברזל קצת ריקים... אל תשכחי שאת גם בהריון, גם מטפלת בפעוטה וגם עובדת. זה לא מצב פשוט וכדאי להוריד הילוך ולקבל החלטות על פי מה שאת מרגישה שמתאים לך בזמן זה. לגבי בקבוק במיטה, אני חושבת שזה לא בטיחותי להשאיר בקבוק מים/תמ"ל במיטת התינוק. חשוב שהאכלת לילה או שתיה מבקבוק תהיה בהשגחה. איננו יודעים איזה תינוק יש לנו והאם הפסקת הנקה/האכלה בלילה תביא גם להפסקת ההתעוררות. אפשר לנסות ולראות איך העניינים זורמים.

reut04

New member
שוב תודה

שגית, תודה רבה על כל התשובות ותשומת הלב. תודה על המידע בנוגע לשאיבה (בעבר, ע"י שאיבות הצלחתי להגביר את כמות החלב. עכשיו הודות למה שכתבת לא אנסה להעמיס מידי...) ועל ההפניה לשים לב לברזל וכו'. ושוב תודה!

smintzer

New member
אני נכנסתי להריון כשהנקתי

המשכתי להניק עד שהכאב בפטמות היה בילתי נסבל. נדמה לי שגם בתי הפסיקה לרצות. בכול אופן, רציתי מאוד להמשיך להניק, אפילו להניק שני ילדים יחדיו, אבל זה לא הלך. הטבע עושה את שלו וצריך לזרום איתו. לטוב ולרע... בהצלחה והריון קל!!!

ומה עם בריאות התינוקת?

שכחתן לציין שאם נותנים תמ"ל בלילה ח-י-י-ב-י-ם לתת מעט מים אחרי הארוחה , כדי לא לפגוע בחניכיים,מפני שכשיצמחו השיניים מאוחר יותר, עליהן לצמוח על בסיס חזק ובריא שיתן את הטון לחוזק השיניים של הילדה למשך כל חייה. וזו לכשלעצמה סיבה מספיק טובה שלא לתת לילדה לאככול לבדה את ארוחת הלילה. בהצלחה בגמילה והריון קל ותקין. (ד"א, הבן שלי די דחה אותי כש"הרגיש" שאח שלו בדרך , הוא פשוט דחף את השד ולא היה מוכן לגעת בו יותר. אז היי מוכנה גם לתופעה כזו....)

למעלה