Hadjidakis/The New York Rock

ozitex

New member
Hadjidakis/The New York Rock

המלחין היווני הידוע מנוס חג'ידקיס והניו יורק רוק אנד רול אנסמבל הקליטו בשנת 1969 את אחד האלבומים האהובים עלי בכל הזמנים-REFLECTIONS. האלבום הוקלט בעת ביקורו של חג'ידקיס בניו יורק. מוסיקה מופלאה,רומנטית,מהלב. רק יווני יכול לעשות כדבר הזה. משתפים פעולה חברי ה-NEW YORK ROCK AND ROLL ENSEMBLE בראשותו של מייקל קיימן. מומלץ בחום.

Jflyaway

New member
האלבום הזה ישב אצלי שנים

וכל כך נהיניתי ממנו. ב 1978 מכרתי אוסף עצום של תקליטים כדי לממן נסיעה לחו"ל (מפגר - מה לעשות) וכך הלך לו החג'ידאקיס. כואב. מאז לא השלמתי אותו חזרה. כנראה הגיע הזמן.

melancholy man

New member
הגיע הגיע

לדעתי קניתי אותו בטאוור הקרית אונו, כך שזה לא בעיה, פשוט מופת האלבום הזה, מקסים לגמרי.

LadyG

New member
קנית אותו בטאוור קרית אונו

וברוב טיפשותי הרבה הייתי צריכה איכשהו בתור לקופה להשתלט עליו (היה רק עותק אחד). אבל תדע לך - מטעויות לומדים

modulo1000

New member
ממש ממש לא בעיה להשיג בCD

ובתקליט תוצרת הארץ יד שניה...כמה שתרצו ראיתי לאחרונה תוצרת חוץ נפתח גם במחיר סביר באחת מחנויות היד שניה חור בשחור או הקומה ה13

LadyG

New member
תודה מודולו../images/Emo13.gif

ניסיתי פשוט לרמוז למלנכולי, לשקול את העברת הדיסק אלי. לא שזה יעזור לי הרבה אבל לנסות תמיד אפשר.

yossivin

New member
התקליט הזה

דופדף על ידי מאות פעמים, ועדיין לא רכשתי אותו

ozitex

New member
בדיסק-בקלות

יאצ במהדורה מקומית באיכות מצויינת ומצוי בחנויות ללא בעייה. למי שעדיין לא השלים-הגיע זמן הלב..

giloni

New member
אכן פנינה מוסיקאלית

עוד לא גיליתי מישהו (או מישהי) שלא נהנה מהאלבום הזה כששמע אותו. יש לי עוד שני אלבומים שלהם, אבל עדין לא הצלחתי להתחבר אליהם כמו לזה. יקי

noamrap

New member
יש לי גם...

את שני האלבומים האחרים של "אנסמבל ניו יורק" והם ממש לא מתקרבים לפנינה ההיא. אם כי יש שם כמה יציאות (ואפילו השיר fields of joy שחידש לני קרביץ באלבום הסולו השני שלו).

noamrap

New member
אבל לצערי האלבום...

הזה של חדיג'אקיס הועבר לדיסק ברמת איכות ירודה מאד. פשוט זוועה. זה הורס את כל הקסם של האלבום. צריך דחוף רימסטר לסיפור (בייחוד שהוא עולה מחיר מלא בארץ - וקניתי אותו, אלא מה ??).

giloni

New member
לשמחתי יש לי אותו גם בויניל

אלא שהפטיפון ימ"ש מסרב לעבוד. יקי

LadyG

New member
יש משהו בשילוב

בין חאג'ידקיס לאותה חבורה שקראה לעצמה בשם The New-York Rock&Roll Ensemble. משהו מאד ייחודי וחד פעמי.משהו שם עבד אבל אבקת הקסמים הזו היא לא משהו שאפשר לשחזר או לשכפל אותה. פעם מזמן יקי כתב משהו מקסים (כרגיל) על האלבום הזה. מכיוון, שלא הצלחתי למצוא את הציטוט המקורי היה שם משהו בנוסח: קשה לי להאמין שמשהו כל-כך טוב יצא בשנת 1970 מאמריקה.

modulo1000

New member
אנקדוטה על גאניותו של חג'ידקיס

כשבא בשנת 1960 לצרפת להקליט את פס הקול של NEVER ON A SUNDAY שבויים ע"י Jules Dassin שגם כיכב בסרט ולצידו Melina Mercouri האגדתית לפתע הוציא חגידקיס קופסאת גפרורים עליה שירבט כמה תווים ועמד לנצח על התזמורת שבאה איתו מיוון. Jules Dassin התחיל לשנות צבעים ושאל...איפה התווים ? חגידקיס ענה לו....הבאתי איתי את גדולי נגני הרבטיקו מיוון ...הם לא זקוקים לתווים אז זה האיש זאת גאוניותו וזאת הגדולה של המוסיקה היוונית...זה למעשה גאם סשן....ומה שעשה בתקליט המדובר זה פשוט משהו חד פעמי... ויותר מהכל....מרגש

modulo1000

New member
לינק לסמפלים מהאלבום

דוגמאות לשילוב בשירים : THE DAY....שילוב נגינה יוונית עם רוק KEMAL....סגנון שירה יווני והשירים DEDICATION...ו NOBLE DAME הם מהמרגשים ביותר עלי אדמות (בכל קטגוריה שהיא וזאת גם לאחר שאני מקשיב להם בפעם האלף... לפחות) המלצתי בעבר על הרבה דברים....עזבו הכל...זה הכי טוב...במיוחד עם אוזו

למעלה