GS500 משומש

calvin

New member
GS500 משומש

לאור העובדה שאני מתכוון להוציא רישון עד 500, ולאחר עיון בפורום ובמאמרים, GS500 נראה לי לא רע למתחילים (חוצמזה שהכלי מוצא חן בעיני מבחינה חיצונית...). חיפשתי באתרי אופנועים מיניהם לוח למשומשים, אבל יש כל מיני אתרים לא ברורים, נראה כאילו כל סחבק מקים את "אתר האפונוענים הישראלי"... אשמח לקבל המלצות ללוחות אופנועים משומשים באינטרנט ו/או מקורות אחרים. העיתונים שמחלקים חינם במוסכים/בתי"ס לנהיגה שווים משהו? אם מישהו כאן מאיזור י-ם מוכר כזה משומש - עוד יותר טוב... ועוד שאלה - מעבר למי שזה מעניין אותו ללא קשר, למה בעצם נוצר מצב בו אופנוענים נכנסים לקרביים של המנוע ונראה כאילו כולם מבינים במכונאות שחבל על הזמן? אמנם זה מעניין וסבבה, אבל בתור מישהו שמבין הבנה כללית איך עובד אופנוע, ומתעתד לקנות אופנוע - כמה חשוב להכיר את העסק? אני מניח שזה בא עם הנסיון...אשמח לשמוע תגובות. תודה מראש. ואל תאכלו יותר מדי מצות.

לוחות עיקריים :

-אתר האופנועים הישראלי -מוטובייק -מטרו מוטור -בייק פור סייל

C O L T

New member
ומה עם לוחות הפורום?

לוח סוזוקי. יש בטוח איזה GS או שניים. ולשאלה על הידע הטכני - רצוי מאוד להבין, כמה שיותר, ככה יש פחות סיכוי לרמאות במוסכים ובקניה, עניין לא נדיר כלל, לצערי. והרבה פעמים ידע קטן חוסך כסף גדול, ומוריד מעלויות האחזקה של האופנוע.

Asterix

New member
נורא פשוט

ככל שתדע יותר על האופנוע שלך ככה תדע יותר כמה מז@#$ אותך במוסך. ואז מה שאפשר תתקן לבד ...

calvin

New member
זה מה שחשבתי...../images/Emo13.gif

אני מניח שתיקונים ותחזוקה של אופנוע יותר קלים לביצוע לבד ולא תמיד צריך ללכת למוסך. דבר שבעלי ה|פחיות| לא ממש יכולים לעשות...

R-o-i

New member
אם אתה רק מוציא רשיון,

הייתי ממליץ להתחיל עם כלי יותר קטן מGS, תמיד בהתחלה יש את ההתלהבות, שבעזרת מקדם ה "אני גבר" ניתן למצוא את עצמך על הכביש, תחשוב על זה רועי

calvin

New member
האמת שחשבתי על זה

ואין ספק שיש התלהבות, אבל מקדם ה"איזה פחד" גובר על מקדם ה"אני גבר" שאני לא מתעלם ממנו...אני לא מתכוון להשכיב בסיבובים אחרי שעתיים רכיבה...יקח לי זמן להגיע ליותר מהילוך שלישי, נראה לי... כנ"ל נסיעות ארוכות - לא בשבוע הראשון. בכל אופן, אני עוד לא סגור על זה - בדיוק בגלל אותו מקדם ה"איזה פחד", ואולי נלך על משהו קטן יותר בהתחלה. המלצות לאופנוע כביש קטן יותר? GN250? אני לא ממש רוצה שטח כמו DR350 או משהו כזה...

R-o-i

New member
אם זה לא מהווה בעיה מבחינת כסף

הייתי ממליץ ללכת על קטנוע קודם שיהיה בהצלחה רועי

calvin

New member
קטנוע אני כבר מכיר

יש לי קטנוע 50 סמ"ק יותר משנה, כך שאני לא מדבר על אופנוע 500 ככלי הראשון שלי בעולם הדו"ג. גם בקטנוע 50 אפשר להבין מה זה היגוי הפוך וכמה מהר או לאט נכנסים לסיבובים. נראה לי שקטנוע 250 "ייגמר" לי מהר מאד, ואני מספיק שפוי להיות ילד גדול על אופנוע חזק יותר עם הילוכים והכל. תודה!

Dust Air

New member
הילוך שלישי בGS - לא יותר מ20

שניות. אבל זה לא העיקר איזה באיזה הילוך תיסע. מסוכנים יותר העקיפות בין שני רכבים, כניסה לסיבובים לא מוכרים במהירות לא מתאימה, חוסר נסיון בזיהוי תנאי האחיזה של הכביש, מבטים ומה בעתם לא. אני לא רואה בעיה להתחיל עם GS, אפילו ככלי ראשון, במידה שאתה שפוי, רגוע, רוצה ללמוד ולומד. אני רואה שאתה בן 27 ככה שיש לך נסיון על הכיש (אפילו שזה ברכב), ונסיון גם בחיים. אני התחלתי על GS ככלי ראשון בגיל 25-26 לערך, ואני עדיין איתו ולומד אותו. נהנה מכל רגע.

למעלה