Group BY - Multiple function

myofer

New member
Group BY - Multiple function

שלום! אני עובדת ב SQL2000 ואני צריכה לבצע פעולת AND בתוך שאילתה עם GROUP BY כלומר קיבוץ וחישוב על טור מסויים אבל במקום הפונקציות הרגילות (AVG)- הכפלה פנימית.. האם זה אפשרי
תודה מראש!

myofer

New member
היי מישהו שומע אותי? ../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif

גרי רשף

New member
רוצים אבל לא יכולים..../images/Emo22.gif

אני אחד הגולשים בפורום ששמח תמיד לעזור אם אני יכול: לא הכל אני יודע, אבל בכל זאת- אני בתחום כבר כמה שנים והספקתי ללמוד דבר או שניים. אלא שאני נתקל לעיתים קרובות בשאלות שאינני מצליח להבין, ולא בגלל המורכבות הטכנית של הבעיות אלא בגלל הניסוח. מה הקשר של AND ל-AVG, לפונקציות המצרפיות ולשאלה בכלל? האם כוונתך שיש לבצע מכפלה של הערכים המקובצים במקום סכום (Sum) למשל? אם זו הבעיה- אז אין לי פתרון (אם כי את הבעיה הבנתי ואשמח לדעת מה פתרונה)..

אתי@

New member
לא הבנתי למה התכוונת, אבל אם

תסבירי מהי המטרה שלך, בטח נוכל לעזור לך, ואולי אפילו למצוא פתרון פשוט יותר...

myofer

New member
גרי הבין

אני אנסה שוב להסביר- במקום פונקציה כמו - SUM, AVG,COUNT אני צריכה פונקציה שתכפיל בין הערכים.. קצת הסתבכתי בהסבר הראשון הא
תודה

eli_leiba

New member
There is no such aggregate function

as PRODUCT as you wish However , you can do the group by with ROLLUP and then get the details line with the group values run a cursor on the select that multiplies the details lines for each group its a stored procedure and not a hard one to do...

myofer

New member
נראה לי קצת איטי.. והסתדרתי בינתיים

מה שהייתי צריכה זה הכפלה של אפסים ואחדים אז מה שעשיתי בסוף זה לקחת MIN שאם חושבים על זה זה בדיוק הכפלה כשמדובר באפסים ואחדים.. בכל אופן תודה רבה לכו..לם!

eli_leiba

New member
בהמשך לדיון אפשר להסתמך על חוקי

הלוגריתם שקובעים ש = (((exp(sum(ln(X X1 * X2 * X3 * ......XN where x = {x1,x2,x3,....xn ותקנו אותי אם טעיתי זה היה לפני הרבה שנים

למעלה