Green card

Green card

הי,
אשתי ושני ילדינו אמריקאים, אנחנו גרים בישראל.
אשתי קיבלה הצעת עבודה בארה"ב, תחילת עבודה (כנראה) בינואר 2020. מה הסיכוי שלי להכנס לארה"ב עם Green card או בכל דרך חוקית אחרת(לא עם ויזת תייר)?
מקריאה בפורום הבנתי שתהליך מישראל לוקח כשנה. יש משהו שיכול לקצר זאת עקב הנסיבות?

doronf65

New member
מנהל
לצערי אין שום קיצור דרך...

התהליך לוקח את הזמן שלו, ואמנם אפשר להגיש בקשות שונות אבל מנסיון הן לא נענות. בעל מצב, אתם חייבים להתחיל תהליך, (אתמול...) בשגרירות, ואפשר להגיש בקשה לזירוז אבל לתכנן כאילו היא תידחה.

התהליך היום לוקח כשנה. אני לא יודע מה מצבכם המשפחתי, גיל הילדים, מהי חלוקת העומס בניכם בנושא משפחה / עבודה / בית / ילדים, לכן בכלליות הייתי ממליץ להחליט בניכם כמה רציניים אתם וכמה נחושים ללכת על זה. אם זה רציני ואי אפשר לדחות את ההגעה... (אבל אולי אפשר? ואז הכל מסתדר יותר טוב?) אז תחליטו אם אתה נשאר עם הילדים לשנה והיא עוברת לשם ומכינה את השטח, מתאפסת על העבודה... או להיפך, היא עוברת עם הילדים ותוך כדי עבודה גם מארגנת אותם בסביבה החדשה...
תוך כדי התהליך אין מניעה שאתה תגיע על ויזת תייר (אם כבר יש לך), תעזור ותהיה נוכח, אפילו לתקופות ארוכות של כמה חודשים, ויש מצב להאריך את השהייה שלך, בהתבסס על המצב המשפחתי המיוחד, ותוכל לצאת ולהיכנס, תוך כדי שהתהליך שלך מתנהל בארץ. אבל תצטרך להיות בארץ לצורך הראיון.

doronf65

New member
מנהל
ועוד הערה חשובה

אם תהיה בארה"ב לתקופות ארוכות, לא תוכל לעבוד בארה"ב. מבחינת החוק, אסור לך לעבוד פה (אסור אפילו אם אתה עובד אונליין בשביל העבודה שלך בישראל, והמעסיק ישראלי והוא משלם לך בשקלים לבנק בישראל...).
&nbsp
אני מדגיש שוב: אסור לעבוד בשום עבודה (לא בארץ ולא בארהב בשביל שום מעסיק, אמריקאי או ישראלי... או אפילו בשביל עצמך כמו למכור באינטרנט) אם אתה על אדמת ארה"ב ונושם אוויר אמריקאי!
&nbsp
ולכן אם תשהה בארהב קח את העניין הזה בחשבון!

למעלה