GRE Subject בפסיכולוגיה

zippa

New member
GRE Subject בפסיכולוגיה

אולי במקרה מישהו משוכני הפורום המועיל הזה יוכל לעזור לי. אני מנסה לברר את המועדים הבאים של הבחינה בארץ, ולא משנה כמה אני סורקת את האתר של ETS, אני לא מצליחה לברר את פריט המידע הלא-ממש-מורכב הזה.. אני אנסה להתקשר במהלך השבוע להולנד, אבל אם מישהו מכם במקרה יודע, זה יכול מאד לעזור לי. תודה :)

azehu

New member
אוק', נוב' ואפריל

בחיפושי באתר זה מה שמצאתי- The Subject Tests are offered in October, November and April. זה הקישור : http://www.ets.org/portal/site/ets/menuitem.1488512ecfd5b8849a77b13bc3921509/?vgnextoid=cef4f596c97a5010VgnVCM10000022f95190RCRD&vgnextchannel=c9ba46f1674f4010VgnVCM10000022f95190RCRD

John the Savage

New member
כל מבחני ה-Subject נערכים באותם תאריכים

כל מבחני ה-Subject בכל הנושאים השונים נערכים באותם תאריכים ובאותו המקום בדיוק. כשאני נבחנתי בשנה שעברה, כל הנבחנים בכל הנושאים נכנסו לאותו אולם בבית ציוני אמריקה, ולכל אחד חילקו שאלון בהתאם לנושא אותו הוא לוקח. התאריכים הם ה-8 באוקטובר, אחרי ה-5 לנובמבר והבא בתור הוא רק ב-14 לאפריל, כפי שניתן לראות בקישור הבא: http://www.fulbright.org.il/index.php?id=745

zippa

New member
oh, man! (ותודה, כמובן)

אני עכשיו בהתלבטות. אני עוד לא יודעת אם אני רוצה ללמוד בארה"ב או בארץ (אני נמצאת בימים אלו בסוף התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה). עשיתי כבר GRE כללי וטופל, ותהיינה לי מספיק המלצות. כך שמבחינת דרישות קבלה לארה"ב - מה שיחסר לי הוא ה-SOP ו-GRE Subject, אם אזדקק לו בכלל. במקביל החלטתי לעשות השנה את המתא"ם, למקרה שלא אתקבל לאונ' בארה"ב, או אם אחליט שאני בכל זאת רוצה ללמוד פה (על אף שכרגע, ובכלל בשנים האחרונות, אני נוטה לארה"ב). המתא"ם ייערך השנה ב-9 באוקטובר, יום לאחר מועד אוקטובר של ה-GRE Subject. לפני 4 ימים הזמנתי כרטיס טיסה לארה"ב, בשביל לעשות סבב אוניברסיטאות ולבקר את ההורים שטסים לגור שם לשנה מאד בקרוב. נכון לעכשיו אני אהיה שם בזמן מועד נובמבר של ה-GRE Subject. והנה ההתלבטות - לנסות ללמוד במקביל למתא"ם ולGRE Subject? לוותר על ה-GRE Subject? לדחות את הנסיעה כדי שאוכל לגשת בנובמבר (ואז יהיה לי פחות זמן להשקיע ב-SOP)? אולי אני בכלל אוותר על המתא"ם ומקסימום "תיפול" עלי עוד שנה הפסקה בין התארים? תודה רבה על התשובה המהירה :)

22ק ו ס ם

New member
אין לך מה להפסיד

תחשבי איפה כן היית רוצה ללמוד ותשקיעי יותר במבחן הזה, אבל יש חפיפה גדולה גם ככה בין הנושאים. לאיזה מסלול בפסיכולוגיה את רוצה להתקבל? לא כל האוניברסיטאות בארה"ב דורשות את הGRE SUBJECT ולא כולן מייחסות לו חשיבות גדולה. זה בסך הכל עוד משהו שהם שוקלים אבל יש להם יותר מרכיבים בקבלה מבארץ. המתאם הרבה יותר קריטי בארץ בכל מקרה.

SuperVixen

New member
נצל"ש - הגיעו מים עד נפש

אני כבר זמן רב מנסה בכל כוחי להרשם ל GRE פסיכולוגיה, ולא מצליחה, ואני לא חושבת שזה בגלל שאני טכנופובית. התאריכים של פולברייט הם ביום שני, טוב ויפה, מפני שכל שאר התאריכים הם בשבת. א-ב-ל, לא ניתן להרשם אליהם בהרשמה הרגילה אלא ב Monday registration. בשביל זה צריך להדפיסטופס (כן, כן, כמו פעם!), להחתים את ה- cleric שלי שאני רואה את יום שבת כקדוש, ולהחזיר להם. אני בטוחה בטוחה בטוחה שאין עשרות ישראלים שמחתימים את הרב השכונתי שלהם על כך שהם מאמינים בקדושת השבת. מה הסוד? מהו הקישור הנסתר שפספסתי? אנשים טובים, עיזרו לסופרוויקסן להרשם למבחן! (האם אפשר לראות לפי טון ההודעה כמה זמן אני כבר יושבת, מכה את ראשי במסך..?)

azehu

New member
לפי האתר שג'ון פרסם-המבחנים בארץ הם ביום שני

אני מעתיקה לך מהאתר שג'ון פרסם כאן למעלה GRE SUBJECT TESTS סקירה מבחני GRE לפי נושאים מוצעים בתחומים הבאים: ביוכימיה,ביולוגיה מולקולרית של התא, ביולוגיה, כימיה, מדעי המחשב, ספרות אנגלית, מתמטיקה, פיסיקה ופסיכולוגיה. מבחני-הנושא הינם מבחנים של נייר ועיפרון בלבד. מבחני-הנושא מוצעים בישראל בשלושה מועדים במהלך השנה כפי שמפורט בטבלה למטה: תאריכי הבחינה בישראל (ימי שני) תאריך אחרון להרשמה 8 באוקטובר, 2007 24 באוגוסט, 2007 5 בנובמבר, 2007 21 בספטמבר ,2007 14 באפריל, 2008 29 בפברואר, 2008 עלות מבחן ה-GRE לפי נושאים הינה $150 . http://www.fulbright.org.il/index.php?id=942

John the Savage

New member
תלוי לאיזו חצר את שייכת

סאטמר? ברצלב? או שאולי בכלל לעדה הליטאית? הניחוש שלי הוא שאפשר להירשם דרך האינטרנט לפי התאריך של שבת, ואם את נרשמת לבחינה בישראל זה יתיחס לבחינה ביום שני, אבל אם את רוצה להיות בטוחה אפשר להתקשר אליהם ולשאול (את ה-ETS או פרומטריק בארץ). אבל בלי קשר לזה, זה הרעיון של קיום המבחנים ביום שבת זה די חוצפה וחוסר התחשבות מצד ה-ETS. וחוץ מזה, מה זאת הדרישה הזו להחתים איש דת? ומה אם את שייכת לזרם יהודי-אנרכיסטי שמאמין בקדושת השבת אבל לא מאמין בהיררכיה מאורגנת של אנשי דת אלא באמונה אינדבידואלית? לא מתאים לאמריקאים ...

tulkin

New member
אין בעיה עם הזרם היהודי -אנרכיסטי

בזרם הזה כל אחד הוא רב לעצמו....או מקסימום למשפחתו. לכן לפי התקנות של האמריקאים, מספיק שתחתים את עצמך, או מקסימום תביא אישור מההורים.

SuperVixen

New member
אני לא בטוחה

באתר ההרשמה מצויין תנאים שתחתם אינך יכול להרשם, בינהם ימי שני. ניסית להכנס, הכנסתי פרטים רבים, וברגע הקריטי נדרשתי לסמן את אחד התאריכים בשבת. מישהו מכיר רב טוב?

John the Savage

New member
אני בטוח ב- 72.8 אחוז

שאם תכנסי למערכת ההרשמה שלהם ותרשמי כאי-לו למבחן בשבת, זה יחשב לך בתור הרשמה ליום שני יומיים המתאים מאוחר יותר, למרות מה שהם אומרים בתנאים (שמכוון יותר למדינות בהן מתקיים מבחן בשבת והמבחן ביום שני זה לחריגים בלבד).

John the Savage

New member
אבל למרות כל זה

עדיף כמובן להרים טלפון ולשאול. אחרי הכל, גם 27.2 אחוז זה לא דבר שצריך לזלזל בו.

Sonic hedgehog

New member
דווקא מאוד הגיוני לעשות מבחן בשבת

אין בעיה של הפסד עבודה או לימודים וזה גם לא יום ראשון שהוא יום השבתון המרכזי. דווקא מאוד מתאים קטע של ההתחשבות בצרכי רוב האוכלוסיה ומציאת יום חילופי לאלו שלא יכולים מטעמי דת. לאחותי הסתפקו בחתימה של המורה על כך שהיה לומדת בבית ספר יהודי, הם לא באמת צריכים שאנשים ינהרו בהמוניהם לרבנים להחתים אותם על טפסים.

kay12

New member
אחרי בירורים הנה מה שגיליתי בעניין ההרשמה

אז קודם כל התקשרתי להולנד, הבחורה שענתה לי לא ידעה מה אני רוצה בכלל מהחיים שלה בעניין יום שני, אך היא אמרה לי שההרשמה למבחן הזה היא און ליין בלבד - אין דרך אחרת להרשם. לאחר מכן התקשרתי לפולברייט שם אמרו לי שההרשמה היא אכן און ליין בלבד, אני אמורה לבחור את התאריך בשבת, אבל בישראל נבחנים אוטומטית ביום שני הקרוב לאחר תאריך השבת. אני נרשמתי כך, ואכן נקווה שלא יהיו בעיות. מקווה שעזרתי.

azehu

New member
תעדכני אותנו, אני גם אמורה לעשות את המבחן הזה

למעלה