gre psychology

moran14

New member
gre psychology

היי לכולם,
האם מישהו בעבר ניגש לבחינה הזו ויכול לתת קצת טיפים?
בנוסף מישהו מכיר מורה פרטי שיכול ללמד אותי לקראת הבחינה?

תודה,
מורן

Philip Jr

New member
כן!

עשיתי את המבחן ב - 2010, הלך מצוין ובטוח שגם לך אם:

א. תיכנסי לאתר של ETS ותקראי את כל ההוראות לגבי המבחן מא' ועד ת'.

ב. תזמיני לך שני ספרים יעודיים ל - GRE PSYCHOLOGY, אני השתמשתי בספרים של PRINCETON REVIEW ו - KAPLAN.

ג. לא תבזבזי את הזמן על נושאים שלא מופיעים במבחן / לא תקראי את כל הספרים שלך מהתואר הראשון.

ד. תעשי לפחות מבחן לדוגמא אחת בתנאים בהם המבחן נעשה בפועל (זמן, הפסקות, ולמהדרין חדר צפוף עם עוד אנשים שעושים כל מיני קולות מעצבנים ומתופפים עם העפרונות על השולחן)

ה. תירשמי זמן רב מראש, ותנסי לשמור תאריך נוסף לגיבוי למקרה ש...

ו. תוודאי שהתוכניות אליהן את ניגשת בכלל דורשות GRE PSYCHOLOGY...?

ז. תלמדי לפחות שבועיים ברוטו אם לא יותר, לא הייתי מקדיש לכך פחות..

ח. תחסכי את הכסף של המורה הפרטי לשאר חלקי האפליקיישנס, אני באמת לא מצליח לחשוב על מה מורה פרטי כזה יעשה איתך... זו כמובן רק דעה אישית, אבל הספרים מאד ברורים ולא ברמה גבוהה במיוחד אם למדת במוסד ישראלי מוכר לתואר ראשון בפסיכולוגיה...

עוד שאלות?
בהצלחה!
נעם.

moran14

New member
תודה!

תודה רבה על התשובות
הבנתי שהמבחן הוא שעתיים וחמישים..האם יש הפסקות?
למדת רק מהספרים הללו?החומר שם מקיף את כל מה שדרוש למבחן?
והסימולציות בספרים הם פחות או יותר אותה רמה כמו המבחן?

שוב תודה!
מורן

Philip Jr

New member
תשובות

לא זוכר אם היו הפסקות, אבל אני מניח שזה מצוין איפשהו באתר של ה - ETS לא?

למדתי כמעט אך ורק מהספרים, כן עברתי על עוד רשימה של נושאים שהכנתי לעצמי בעזרת ספרים כמו הספר שהיה לי למבוא לפסיכולוגיה. חשוב להתמקד רק בנושאים שאמורים להופיע במבחן, הכל מוסבר באתר של ETS. ללמוד כל דבר ודבר שהיה בפסיכולוגיה במאה האחרונה לא יעזור..

הסימולציות אכן די טובות, עם רמת הידע שיש לבוגרת תואר ראשון ישראלי שלמדה היטב אני לא מאמין שהרמה תהיה גבוהה מדי.. באופן כללי כמעט תמיד ההתלבטות תהיה בין שתי תשובות מתוך 4, ובהמון מקרים אפילו ההגיון הפשוט לא מאכזב..

לסיכום - למדי את הספרים היטב, נסי ללמוד מעבר איפה שאת חושבת שהספרים אולי לא מספיק מפורטים, ותשקיעי בעמידה בזמנים וסימולציות כדי שתחושי את המבחן לפני שתהיי במבחן האמיתי. קשה באימונים, קל בקרב / GRE...

Philip Jr

New member
בשמחה

אם תצטרכי עזרה בהמשך התהליך אשמח לעזור, מכיר אותו מקרוב מאד..

למעלה