GRE נושאי, מדעי המחשב

HappyKeyboard

New member
GRE נושאי, מדעי המחשב

שלום רב.
האם ע"מ להתקבל לבתי הספר הטובים צריך לעשות את ה- GRE הנושאי של מדמ"ח, או מספיק הכללי?
המוסדות השונים מציבים דרישות שונות, כשהנוראיות ביותר הן "עדיף הנושאי". כמה זה באמת עדיף?

תודה.

John the Savage

New member
כבר לא רלוונטי

מבחן ה-GRE הנושאי במדעי המחשב התבטל. המבחן האחרון נערך באפריל 2013 ואחריו לא יערכו מבחנים נוספים, כך שבכל מקרה כבר אין כאן התלבטות.

HappyKeyboard

New member
תודה על התגובה המהירה

אכן הסתמכתי על שיטוט אינטרנטי שבצעתי כבר לפני כמה חדשים, ולא לאחרונה.
אם כן, אמשיך לשאול:

- האם אחד הממליצים יכול להיות מנהל בעבודה?

- מה באופן כללי הסיכוי להתקבל ל-PhD למוסד בעשירייה הפותחת של מדמ"ח, עם מימון שלהם כמובן, במצב הכלכלי של היום?
אני באמצע תואר שני מחקרי באחת האונ' המובילות בארץ.

John the Savage

New member
עוד תשובות

לגבי מנהל בעבודה: עדיף שלא אלא אם ממש אין ברירה. במידה והאוניברסיטה נותנת אופציה ליותר מ-3 ממליצים, אפשר לצרף אולי כממליץ רביעי, אבל כעקרון המלצה לא אקדמית נחשבת הרבה פחות לצורך דוקטורט.

והסיכוי הוא 7.
וברצינות: תלוי בך, בנתונים שלך, במידת ההשקעה, בהצהרה האישית, במידת ההתאמה לתחומי המחקר של פרופסורים באוניברסיטאות שתירשם אליהן וכו'. אם תתקבל, מלגה מובטחת בכל מקרה בדוקטורט במדעי המחשב, ולא רק בעשיריה הפותחת.

Philip Jr

New member
הסיכוי להתקבל נמוך

הסיכוי לקבל מלגה אם התקבלת - ודאי.

ומה הכוונה בסיכוי נמוך? הכוונה היא שהסיכוי להתקבל לאוניברסיטאות המחקר המובילות בתחום המדמ"ח עומד על אחוזים ספורים. ב - UIUC שם אני לומד (חמישייה פותחת במדמ"ח) מגישים כ - 1500 אנשים כל שנה לתוכניות השונות, ורק 150 מתקבלים, וזה לכל התארים כך שלדוקטורט מתקבלים הרבה פחות. בנוסף לפחות אצלנו תואר ראשון של שלוש שנים הוא בעייתי, ולכן באמת טוב שיהיה לך תואר שני בתחום, אחרת היו פוסלים אותך מהר מאד.

John the Savage

New member
רק צריך לקחת בחשבון

שסיכוי הקבלה ואחוז הקבלה אלו שני דברים שונים ...

אחוז הקבלה באמת נמוך ... מתחת ל-10%, ובכמה מהאוניברסיטאות המובילות אפילו מתחת ל-3%. אבל סיכוי הקבלה הוא יחסי לנתונים האישיים של הסטודנט. לאוניברסיטאות הטובות נרשמים לא מעט סטודנטים שבכלל לא עומדים בסף של דרישות הקבלה מלכתחילה. הבנתי שהמחלקה שלי לדוגמה מוצפת בבקשות של סטודנטים מאוניברסיטאות סיניות עלומות שמסוננים באופן כמעט מידי (מקבלים רק סטודנטים שלמדו באחת מהאוניברסיטאות הנחשבות בסין, וזה מיעוט מהמועמדים), ויש אין סוף סיפורים על מועמדים הזויים לחלוטין שנרשמים וכמובן מסוננים. אז סיכויי הקבלה בפועל הם בעצם יותר גבוהים מכפי שניתן ללמוד מהסטטיסטיקות שהאוניברסיטה מפרסמת.

Philip Jr

New member
אתה צודק

למרות שאין לי מידע של ממש על איכות המועמדים אצלנו. בכל מקרה ההפרדה שעשית במקום והתיקון שלך חשוב.

oscarnotwild

New member
מחזק

אני גיליתי שתהליך הקבלה הרבה פחות שרירותי ממה שדמיינתי מראש. עפ"י מדגם של האנשים שהיו איתי בימים הפתוחים: רוב האנשים שהתקבלו לאחת מה - top 5 התקבלו בעצם לכולן, רוב האנשים שהתקבלו ל - top 10 שאינן top 5 התקבלו לכולן וכן הלאה.

זה בעצם אומר שרוב הסטודנטים יודעים לכוון בהתאם לחוזק ה - application שלהם, ושכל האוניברסיטאות בוחרות בערך לפי אותם קריטריונים (זה לא אומר שהקריטריונים טובים, אבל זה סיפור אחר).

John the Savage

New member
הסתייגות

אני משער שהתופעה של אנשים שהתקבלו לאחד מה-top 5 התקבלו לכולם אולי יותר נפוצה. יש המון דמיון בתהליכי הקבלה, הקריטריונים וכו' בכולם, ומדובר גם במחלקות די גדולות, מה שגם משפיע. אבל באופן כללי זה לא בהכרח נכון בהתייחס לרשימה, וכן יש אקראיות בתהליך. בגלל זה תמיד ממליצים כן להרשם ל-5-10 אוניברסיטאות ולא רק לאחת או שתיים.

הזכרתי פעם את התהליך של הקבלה כפי שאני מכיר אותו אצלינו, ואת החלוקה לשלוש ערימות של מועמדים: אלו ש"מומלץ לקבל", אלו ש"אפשר לקבל" ואלו ש"מומלץ לדחות". המועמדים שנכנסים לקטגוריית ה"מומלץ לקבל" אלו המועמדים החזקים שהאפליקציה שלהם חזקה בכל התחומים: ציונים, GRE, המלצות, הצהרת כוונות. אלו בדיוק המועמדים שיתקבלו כמעט לכל מקום ולמזל תהיה פחות השפעה. אני משער שב-top-5 השיעור של מועמדים כאלו יהיה הגבוה ביותר. המצב שונה למי שהנתונים שלו מכניסים אותו לערימה השניה, כלומר הנתונים שלו די טובים וחלקים מהאפליקציה שלו חזקים למדי, אבל יש גם חלקים חלשים יותר. עבור מועמדים כאלו, מזל ושיקולים סובייקטיביים משחקים תפקיד הרבה יותר גדול.

סתם בשביל סדרי גודל: אצלינו במחלקה, אחוז הקבלה הוא בסביבות ה-10% פלוס מינוס. חלק מהמועמדים שמתקבלים, נניח 30-40 אחוז, הם אלו שהנתונים שלהם מציבים אותם בקטגורית ה"מומלץ לקבל", ויתקבלו כניראה גם כמעט בכל מקום אחר שנרשמו אליו. שאר אלו שמתקבלים הם מהקטגוריה השניה. אלו לא נתונים רשמיים, אלא הערכה מאד גסה על סמך דברים ששמעתי מכל מיני מקורות, אבל אם נניח המחלקה מקבלת 500 מועמדים,כ- 25 מהם אלו המצטיינים שנכנסים לקטגוריה הראשונה. כ-100 הם מועמדים טובים, וה-375 הנותרים הם המועמדים הגרועים שאף אחד לא יסתכל עליהם. בסופו של דבר יתקבלו כ-50 סטודנטים (שוב, הכל סדרי גודל, לא מספרים מדוייקים), מתוכם כל המצטיינים ועוד 25 מהמועמדים הטובים. במילים אחרות, עבור המועמדים שהאפליקציה שלהם היא טובה אבל לא "וואו", הסיכוי הוא בערך 1 ל-4.

dixieflatline

New member
מסכים עם כל מילה

ואוסיף גם שיש מספר גדול של גורמים שמשפיעים בסופו של דבר על האפליקציה ואינם קשורים לחוזק שלה. בין השאר דברים שלרוב אין דרך לדעת כמו מספר המקומות שיש במעבדות שלרבנטיות לרקע שלך, כמות המשאבים שמוקצים לסטודנטים בינלאומיים (במקרה שלנו), וכדומה. אנקדוטלית, אני יכול לספר שהגשתי מועמדות ל-UCSD ובדיעבד גיליתי שזה מוסד שידוע במספר האפסי של משאבים שיש לו עבור סטודנטים בינלאומיים (או כך נאמר לי, לפחות).

בכל מקרה, גם מועמדים בעלי אפליקציות חזקות צריכים להגיש (ומגישים) למס' גדול של מוסדות ע"מ לבטל חלק מהאקראיות הזה. אני בטוח שכל אחד שקיבל בשנה מסוימת X הזמנות מתוך המוסדות שהגיש אליהם, בהנחה שהם כולם באותה רמה, אם יגיש שוב לאותם מוסדות שנה הבאה כנראה יקבל X הזמנות אבל לא בהכרח לאותם מוסדות.

John the Savage

New member
גם נכון

ועוד דוגמה אנקדוטלית:
היתה תקופה בה המנחה שלי היה לחוץ תקציבית ולא היה לו תקציב לסטודנטים נוספים. בשנתיים אחרי שאני התקבלתי, הוא לא קיבל סטודנטים חדשים לקבוצה פשוט בגלל שלא היה לו כסף. שנה לאחר מכן הוא השיג כמה גראנטים מכובדים וקיבל ארבעה או חמישה סטודנטים חדשים בבת אחת. סטודנט שמעוניין לחקור בתחום של המנחה שלי ונרשם בתקופה שלא היה לו תקציב, היה נדחה פשוט בגלל שנרשם בעיתוי לא מוצלח ...

ateo

New member
הייתה לי אותה הבעיה עם UCSD

קיבלתי מהם כמה מיילים בסגנון "אנחנו רוצים שתבוא לראיונות אבל לא נוכל לספק מלגה"

dixieflatline

New member
אכן מקומם

במיוחד לאור העובדה שהם אפילו לא טורחים לציין זאת באתר שלהם. וזה לא רק הכסף שעולה ההגשה, אלא גם הזמן והמאמץ שיכלת להשקיע במוסד שאשכרה יש לך סיכוי להיכנס אליו.

tomersbar

New member
בסיטואציה הזו (של חוסר במלגות)

רוב האוניברסיטאות יידחו את ה-application שלך, בלי הסברים.
אז לפחות כך אתה יודע מה הסיבה לאי-קבלה..

dixieflatline

New member
כאמור

אני יודע את זה בדיעבד, ועל סמך מילה של פרופסור שעבד שם. UCSD לא מציינים במפורש שהם מקבלים מעט מאוד סטודנטים בינלאומיים, ולא חסר אוניברסיטאות שזה רשום באתר שלהם.

ateo

New member
אני בזבזתי על זה אפילו יותר כסף

בגלל שטסתי לראיון בסאן פרנסיסקו ולא ידעתי מה תהיה התשובה הסופית מסאן דייגו, אז הזמנתי כרטיס טיסה חזרה מSD שעלה יותר.

oscarnotwild

New member
ברור שיש אקראיות בתהליך

ברור שלא אותם סטודנטים מתקבלים לכל המקומות, מסיבות כמו אלה שציינת. אבל מהמדגם הלא מייצג שאני נחשפתי אליו, האקראיות הזו הרבה יותר נמוכה ממה שהנחתי מראש.

John the Savage

New member
זהו שתלוי מי אתה ואיך ניראית האפליקציה שלך

ותלוי גם באיזו אוניברסיטה אתה עורך את המדגם. מדגם בטופ-5 לא ייצג את כל השאר, מהרבה סיבות.

למעלה