GRE - מאיפה להתחיל?

NoaHK

New member
GRE - מאיפה להתחיל?

**הודעה מתבכיינת והיסטרית לפניכם**

אז אחרי חודש של דחיינות נוראית הגיע הרגע ממנו חששתי, בו אני מגלה שאין לי מספיק זמן להתכונן לGRE.
יש לי חומרי עזר - ספר של בארונס ושל הETS, שניהם הגרסה החדשה.
נרשמתי לאתר (לא נרשמתי למבחן עדיין, מתכוונת לגשת בסוף אוקטובר), פיניתי *כמעט* את כל הבקרים ללמידה, קניתי עפרונות...

ועכשיו מה? איך מתחילים? מה עושים? איך אני מנצלת את הזמן בצורה הטובה ביותר?
אני גרועה בכל סוג של מתמטיקה ולא תרגלתי מה שנקרא "חשיבה לוגית" מאז הפסיכומטרי לפני 8 שנים, אבל מצד שני האנגלית שלי די טובה - כתבתי את התזה באנגלית
ועברתי את הטופל בהצלחה בלי להתכונן... האם *כמעט* שלושה חודשי למידה יספיקו? או שחלומות הדוקטורט שלי יתרסקו על סלעי הדחיינות הכפייתית?

אשמח לכל טיפ, עצה, סטירה או חיבוק שאוכל לקבל!

d a p h n a

New member
קודם כל, נשימה עמוקה

שנית, לאיזה תחום לימודים את מתכוונת להרשם?

אם את מתכוונת להרשם לתחום מדעי, הרי שהחלק של האנגלית כמעט ולא חשוב מבחינתך, ומאידך חשוב שתוציאי ציון גבוה בכמותי.
לעומת זאת, אם את נרשמת למדעי הרוח, החלק הכמותי כמעט חסר משמעות, ולעומת זאת כדאי שתוציאי ציון *די* גבוה במילולי, אם כי בתור סטודנטית זרה יש ציפייה פחות גבוהה בעניין זה.
אם נרשמת למדעי החברה, זה איפשהוא באמצע.

לגבי איך עושים ומה עושים, אני ממליצה להתחיל מאחד מהמבחנים לדוגמה שיש באתר ה-ETS. כך תקבלי תחושה של רמת המבחן, התחומים שבהם קל לך או קשה לך וכו'.

בגדול, לא כדאי לזלזל באנגלית. האנגלית ב-GRE נועדה להיות קשה מאוד גם לדוברי אנגלית מלידה. מצד שני, כאמור, לסטודנטים זרים נוטים להיות יותר סלחנים, אז לא כדאי להכנס לפניקה.

NoaHK

New member
תודה!

אני נרשמת להיסטוריה. אני נרשמת (בין היתר) להרווארד, לקולומביה ולייל.
אני מבינה שהכמותי פחות חשוב במדעי הרוח אבל למקומות האלה, שמקבלים טונות של מועמדים מעולים, יש סיכוי שאני פשוט לא אעבור את הקאט הראשוני בגלל GRE נמוך
וזה מלחיץ מאוד מאוד.
כמובן שאני נרשמת גם לאוניברסיטאות טיפה פחות יוקרתיות (אבל שטובות בתחום שלי ועם מנחים פוטנציאליים טובים)... אבל אני עדיין די בחרדה מזה.

לגבי המבחנים לדוגמה - הבנתי שיש כמות מוגבלת באתר - האם כדאי לעשות עכשיו כשאני רק מתחילה ללמוד או לשמור אותם להמשך?

d a p h n a

New member
אוקיי, אני היסטוריונית

בגדול, החלק הכמותי כמעט זניח לגמרי.
כן תעשי מאמץ לחזור קצת על החומר ולרענן אותו, ואם יש לך ספרי לימוד אז תקראי אותם כדי ללמוד כמה טריקים, אבל על תעשי מאמצים מטורפים לחלק הכמותי. גם במקומות המובילים הוא כמעט ולא מעניין אותם בכלל.
לצורך העניין, אני התקבלתי לבראון עם 640 בכמותי (בשיטה הישנה), שנחשב ציון די נמוך.

החלק המילולי יותר משמעותי - אם כי שוב, את סטודנטית זרה, אז הרבה פחות. כן הייתי משקיעה מאמץ ברשימות מילים, וגם בלימוד כמה טריקים טובים, כי זה חלק חשוב לך. גם הייתי לומדת קצת על איך כותבים five-paragraph essay, כי לחלק של הכתיבה זה משהו שהם אוהבים לראות, וזה פורמט שאמריקאים די מיומנים בו ואנחנו לא כל כך.

אני כן הייתי ממליצה לעשות בחינה אחת לדוגמה, כי את צריכה לדעת מול מה את מתמודדת. אם כי, גם אל תקחי את התוצאות כאורים ותומים. בחלק הכמותי בבחינה לדוגמה הוצאתי 500 פלוס מינוס בכל הפעמים. בבחינה עצמה הוצאתי בו בדיוק 640 פעמיים (עשיתי את הבחינה פעמיים כי בגלל שאני אזרחית אמריקאית היה לי חשוב להוציא ציון מאוד מאוד מאוד מאוד גבוה במילולי).

NoaHK

New member
מזכיר לי את "trust me, im a "historian

אני מקווה שלא יעיפו את תיק המועמדות שלי ישר מהשולחן.
המבחן לדוגמה הוא מבחן מלא? כרגע התוכנה שמורידים מהאתר של ETS לא עובדת לי...

שוב תודה רבה על התשובות והעידוד.

גברת בץ

New member
זה המון זמן

לדעתי (זה מה שאני עשיתי, והיו לי פחות מחודשיים של חלק מהערבים וקצת סופ"שים בלבד) פשוט תתחילי עם אחד הספרים ותלכי לפי הסדר שלו. תעשי את התרגילים, תראי מה קשה לך ותתמקדי בו, ואחרי שתעשי מבחן לדוגמא בסוף הספר, תעברי לספר השני.

ממה שאת מתארת, הייתי מתחילה עם החלק הכמותי, אבל כן (מה שלא עשיתי) מפנה מעט זמן כל יום לעבור על רשימת המילים.

בהצלחה!

NoaHK

New member
מעודד לשמוע

אנשים שעשו שנה שעברה או לפני שנתיים אמרו לי שהם התחילו 3-4 חודשים לפני.
אבל אין מה לעשות - זה הזמן שיש ועם זה אצטרך לא להכשל באופן קולוסאלי.

Philip Jr

New member
*** תשובה מרגיעה ומעודדת לפנייך ****

אהלן,

יש לך המון זמן. הייתי מדגיש את המילה המון אבל זה נורא מסובך במערכת המשוכללת של תפוז. המון המון זמן, בטח אם יש לך את רוב הבקרים פנויים.

מה עושים? אתן לך כמה טיפים, דגשים ותהיות ומקווה שזה יעזור:

1. חשוב להשתמש בחומרי העזר שהכי מתאימים לך ועם ההמלצות הכי טובות. מקווה שבדקת ש - בארונז אכן כך. בזמנו השתמשתי בספר של PRINCETON REVIEW כי הכי התחברתי לשיטת העבודה שם והוא היה מאד מומלץ. אין "ספר אולטימטיבי" בכל מקרה, הכל תלוי בצרכים שלך.

2. בהמשך לסעיף הקודם, לא כדאי להשתמש ביותר מדי מקורות וספרים. באיזשהו שלב זה הופך למבלבל. אני השתמשתי בספר אחד כדי ללמוד, ובעוד שני ספרים נטו כמאגרי שאלות ומבחנים לקראת המבחן האמיתי.

3. כדאי לעשות מבחן על ההתחלה להבין איפה את מתקשה ומאיזו רמה את מתחילה.

4. כדאי לבנות תוכנית לימודים מסודרת, יעדים ברורים וריאליים לכל יום.. להילחם בדחינות! תעשי CHECKLIST או משהו, ותשימי לך תזכורות, כל דבר שיעבוד.. אם את זקוקה לזה גייסי את ההורים או חברים לתמוך בהתקדמות שלך ולבקר אותה, לבדוק שאת עושה מה שצריך.. כשאת מרגישה ACCOUNTABLE למישהו יש יותר סיכוי שתעמדי ביעדים שלך. אם את לא מספיקה משהו ברמה היומית, אל תוותרי לעצמך והשלימי את הכל ברמה השבועית.

5. אל תעמיסי יותר מדי.. קחי הפסקות מסודרות, תמשיכי לבלות ולכייף. כדי ללמוד היטב צריך גם הפסקות קצרות כל שעה וחצי לפחות, והפסקות ארוכות בצהריים ובערב.

6. אם את רוצה שיטה יעילה ביותר לניהול זמן, השתמשי בזה:
http://www.pomodorotechnique.com/

יש אפליקציות לזה, עובד מצוין!

7. הדבר שהכי עזר לי? "מרתון" לפני המבחן האמיתי. מה זה מרתון? זה לעשות בחינה כל יומיים-שלושה בתנאי האמת של הבחינה שתהיה: מעבדת מחשבים, אותה השעה ביום, בלי שום הפסקות נוספות, מבחן ממוחשב.. אחרי כמה כאלה הבחינה האמיתית תראה לך כמו סתם עוד בחינה.

ולסיום, דפנה מבינה הרבה יותר ממני בתחום שלך, אבל אני כן חולק עליה במה שקשור לויתורים לסטודנטים בינלאומיים וגם קצת לגבי החלק הכמותי. קודם כל לגבי החלק הכמותי את רוצה לקבל ציון שהוא לפחות ממוצע ומעלה.. שזה גם מה שדפנה קיבלה.. ושנית אני מעולם לא ראיתי ראיות לכך ש - "מוותרים" לסטודנטים בינלאומיים בציון המילולי.. לא חושב שאם אתה אזרח אמריקאי מצפים ממך ליותר, ובטח שמעולם לא ראיתי את זה בכתב. כדי להתקבל לאן שאת שואפת תצטרכי להצטיין, לא רק ב - GRE אלא בכלל בכל האפליקיישן.

המון בהצלחה, ואנחנו כאן לתמוך ולשאלות נוספות.

NoaHK

New member
תודה - שאלות נוספות

1. איך בכלל בודקים מה השיטה המתאימה בלי לבזבז מלא זמן על הזמנה + דפדוף בספרי לימוד וחומרי עזר? אני משתמשת בספרים האלה מפני שזה מה שקיבלתי בירושה מחברה טובה
שעשתה את המבחן לפני שנה.

3. לגבי זה, ובהמשך למה שדפנה ציינה - אתה ממליץ לעשות מבחן שלם (כלומר את כל המבחן בתנאי מבחן) בהתחלה? או את כל המבחן ביותר זמן?

4. יש אפליקציות לבניית תוכנית לימודים? אני טובה רק ברשימות TO DO יומיות או שבועיות, ולהכין תוכנית כוללת כזאת לתקופה של חודש-חודשיים נשמע לי מסובך לאללה. מה היעדים שלי צריכים להיות? נושאים מסוימים או "לקבל 170 בכמותי תוך שבועיים" (בשיטת הציון החדשה)

5. בהפסקות אני טובה!

עוד דבר: יש אתרים מומלצים להעזר בהם חוץ מהETS?

וממש תודה על התמיכה!

Philip Jr

New member
תשובות

לפי הסעיפים:

1. קחי שעה (שיש לך..) ובדקי את הספרים שיש באמזון. יש שם המלצות, ואפשר להתסכל "בתוך" הספרים ולהתרשם. לחלק המילולי שוודאי חשוב לך אני ממליץ גם על כרטיסיות מילים, אני השתמשתי באלו של קפלן.

3. אכן, בדומה לדפנה אני ממליץ לעשות מבחן שלם ולראות איפה את עומדת. כמובן שאסור בתכלית האיסור להתבאס כי את לא מצליחה משהו כן? יש לך עוד המון זמן ללמוד עד שתהיי מוכנה.

4. זכור לי שבספר של פרינסטון היו הוראות די טובות לבניית תוכנית לימודים. בנוסף יש המון אתרים עם עצות על זה, חפשי GRE STUDY PLAN. אפליקציות ל - GRE יש, כולל כאלו שמעולות כדי ללמוד מילים.

5. יופי, זה חשוב. יותר שעות למידה לא שווה ללמידה טובה יותר.. צריך הפסקות, ושיטה כמו פומודורו מכריחה אותך לעשות זאת.

אין לי איזשהו אתר מסוים בראש, יש אתרים להכל, תוכניות לימוד, ללמידה עצמה, טיפים למבחן.. תלוי מה בא לך.

ובשמחה.

tomersbar

New member
יש אתרים, אבל בתשלום

יש חברות כמו kaplan, manhattanprep וכדומה, שנותנות לך אתר אינטרנט אינטרקטיבי עם בחינות ושאלות - אבל זה עולה כסף. מה שטוב הוא שזה שאלות חדשות, ובחינה שמדמה תנאי אמת (עם הפסקות מתוכננות וכו'), ובסוף מראה לך את הניקוד והיכן טעית. באחד מהחברות האלה, היה מספיק בזמנו (לפני שנה בערך) לקנות ספר אחד ויראטואלי ( משהו כמו 10 דולר ) ואז זה היה נותן לך גישה לספריית הבחינות.

d a p h n a

New member
כמה וכמה מרצים אמרו לי במפורש

שבמקומות הטובים ביותר בתחום שלי, הם בגדול מצפים מ-native speakers לציון מעל 700 במילולי (כלומר, ממש בעשירון העליון). זה לא עניין של אזרחות, אלא עניין של מי נחשב "native speaker", אבל בגלל שאני אזרחית אמריקאית שגם חיה תקופה בארה"ב, לא הייתי בטוחה אם יתייחסו אליי כnative speaker או לא ולא רציתי לקחת סיכונים.

ולעומת זאת, אמרו לי שמ-non-native speakers שיש להם ציון טוב ב-TOEFL ומראים יכולות גבוהות בחיבורים שלהם, בwriting sample וכו', הם דורשים פחות. לא שהם לא דורשים ציון טוב, אבל לא באותה הרמה.

אני גם יודעת על כמה וכמה סטודנטים זרים שהתקבלו לדוקטורטים מכובדים ביותר בהיסטוריה עם ציון מילולי רק מעט גבוה מהממוצע.

NoaHK

New member
תודה לכל העונים

דירבנתם אותי להתחיל וזה צעד ענק מבחינתי.

ד"א, הפומודורו הזה זה גאוני. העגבניה ממש חמודה ואני מתה לרכוש לי אחד כזה, אבל זה עבד לי היום בהצלחה גם עם טיימר בפלאפון.

John the Savage

New member
סתם בשביל קנה מידה

אני התחלתי להתכונן ל-GRE עשרה ימים לפני המבחן.

אז מובן שרוב האנשים לא מתכוננים עד כדי כך ברגע האחרון כמוני, ולא הייתי ממליץ לאחרים לעשות זאת, אבל אני מקווה שזה יעמיד את ה-3 חודשים שלך בפרופורציה.

dixieflatline

New member
שבועיים

ולהערכתי זה מספיק למישהו שמגיע ישר מסוף תואר ראשון (שזה היה מצבי). מישהו שכבר הרבה זמן לא למד יצטרך קצת יותר זמן, אבל לדעתי לא יותר מחודש גם במקרה הזה. ה-GRE הוא מבחן פחות קשה מהפסיכומטרי בחלק הכמותי שלו, ועיקר ההשקעה נדרשת בחלק הכתיבה (מבנה 5 פסקאות וכו' כפי שהזכירו כאן) וה-vocabulary שמהווה חלק גדול מהחלק המילולי. סייג קטן למה שאמרתי, על ה-vocabulary צריך להתחיל לעבוד לפני שנכנסים למרתון הלימודים עצמו מכיוון שיש שם כמות עצומה של מילים ולוקח זמן ללמוד אותם אפקטיבית. הייתי ממליץ על שעה-שעתיים מפוזרות במהלך היום לאורך חודש לפחות, וכרגיל אמליץ שוב על האפליקציה הנהדרת GRE Vocab Genius.

למעלה