Grafika tasko

Grafika tasko

יום יבוא (הלוואי) ואירופה תדבר גם באספרנטו. יש לי רעיון יפה לסמל הקמפיין להחדרת השפה לאיחוד האירופאי: דגל האיחוד האירופאי - כחול ועליו מעגל של כוכבים זהובים, ובמרכזו כוכב אחד מקשר ומאחד- הכוכב הירוק (גדול יותר מהשאר). בתחתית אפשר להוסיף את הכיתוב ESPERANTO כשהאות E כתובה כסימן האירו. נכון יפה?

Allon 8vD

New member
בשבילי ה../images/Emo41.gif זה אזרח!

משהו כזה?
!Belas אבל את הדגל היפה הם עומדים להחליף בשטיח. (כדאי גם להקליק על ה-here מתחת לשטיח)

interDist

New member
זה נראה אחל´ה, אבל

האם זה לא יסמל לשאר העולם שאספרנטו היא שפתו של האיחוד האירופאי בלבד? יש לכך קונוטאציות מאוד שליליות... בהסתכל על מה שאלון צייר, נוצרת תחושה שבעצם אספרנטו נשלטת על ידי אירופה ואירופה היא הקובעת את עתידה של השפה. מצד שני, אם נביט על הדגל כאספרנטו המקשרת מדינות אירופה, אז - מה אם שאר העולם? אנחנו זורקים אותו מחוץ לסירה? אספרנטו שייכת רק לאירופאים? לי אישית לפחות, נראה שיש בדגל הזה הרבה יותר משמעות פוליטית שלילית מאשר חיובית.

Eldad S

New member
תחשוב אחלה, יהיה אחלה.. אבל ברצינות

נראה לי שאתה צודק, סר. לא חשבתי על זה - קישור E עם האיחוד האירופי בעצם קובע זיקה עם מדינות אירופה (זיקה כלשהי - או של הישלטות או של שליטה וחיבור), ובעצם משאיר בחוץ את שאר מדינות העולם.

Allon 8vD

New member
עלה בדעתי, אבל...

מדובר במערכה שמופנית לאירופאים, בה אספרנטו מוצגת כחלופה השפויה לתשע (!) השפות הרשמיות של EU. שאר העולם לא רלוונטי. ומהצד שני, אספרנטו אולי נשמעת כמו איום על שמונה מהשפות, ולכן ההסברה הנלווית תבהיר שבעצם אספרנטו היא ההגנה עליהן. אנחנו לא באמת מציעים דגל חדש ל-EU, אלה יוצרים לוגו עבור מסר נקודתי. לאיחוד האמירויות או לארה"ב אין סיבה לאמץ את א-ו כשפה הרשמית. ל-EU יש! (על המסר עצמו יש בהחלט מקום לדיון) אגב, בקישור שנתתי, הבריטים מבקרים את עצמם בחריפות באמצעות דגלים. צריך לראות את הדגל בהקשר הנכון.

כשאתה צודק ../images/Emo88.gif

אתה בהחלט צודק!!! ואגב, התרשמתי מהכישורים הגרפיים שלך (או שמצאת את זה באינטרנט - ואז צריך לומר "הקישורים" הגרפיים
זה פשוט יפה

מחשבות על א(ספרנט)ירופה

קודם כל תודה ענקית לאלון על הגשמת הרעיון שהעלתי! אני חשבתי על דגל שונה רק במעט: א. כוכב ירוק מעט קטן יותר ב. רק ה E הראשונה כמטבע האירו ולא שתיהן אבל שוב- מקסים! סרגי ואלדד חוששים שדגל כזה ינציח את התפיסה של אספרנטו כאירוצנטרית ולכן יקלקל את הגלובליות שלה. אני לא מסכים. ברור שהאספרנטו היא אירוצנטרית במקורה זה לא הדבר האידיאלי שהיינו רוצים משפה בינלאומית גלובלית אבל אספרנטו, צריך להפנים, היא פשוט לא שפה אידאלית! היא בסך הכל טובה מאוד, הטובה ביותר שישנה בידינו! אפשר אולי לעשות שפה שתהיה "קלה" לכל בני האדם בצורה שווה בלי הבדל ברקע הלשוני שממנו הם הגיעו, אבל אני לא מכיר את השפה הזו, ואני חושב שזו שלמות שלא ריאלי לשאוף אליה. אז נכון ששאספרנטו היא קלה יותר לאירופאים. האם זה כל כך נורא? צריך לזכור שבעולם, קבוצת השפות ההינדו-אירופאיות היא הגדולה ביותר על פי מספר הדוברים שלה! כמובן שאם האיחוד האירופאי יקבל את האספרנטו כשפת התקשורת הבינלאומית שלו, יהיו בעולם מי שיסתכלו על השפה הזו בעין רעה- בדיוק כפי שיש בעולם הזה הרבה אנשים שבאופן כללי שונאים את אנשי אירופה, הן על פשעי אבותיהם והן על עושרם וכוחם הנוכחי. מאידך, אם אכן אירופה תאמץ את האספרנטו, אני חושב שהרבה יותר אנשים בעולם יסתכלו על השפה בעין יפה, ויראו באור חיובי את הרעיון המגשר שמאחוריה, ויהיו יותר נכונים לאמץ אותה. אני לא מכיר מקום בעולם שממנו ריאלי יותר שהאספרנטו תפרוץ מאשר אירופה. והרי צריך להתחיל מאיפשהו. כמובן, שבמקביל לקמפיין E-SPE-ROPA שיתמקד באירופה תריץ ELI קמפיין לישרא-אספרנטו, וכך יעשו בכל מדינות העולם האגודות המקומיות! אותן אגודות מקומיות אשר בוודאי יתחזקו לא מעט, ביום שבו אירופה תעלה על דעתה את הרעיון של שימוש אספרנטו!

אזרח כדה"א: דברי אלוהים חיים

אני מסכים בכל לב לכל דבריו של אזרחנו. כתנא דמסייע ובתמיכה לאחד המשפטים שלו: "אפשר אולי לעשות שפה שתהיה "קלה" לכל בני האדם בצורה שווה בלי הבדל ברקע הלשוני שממנו הם הגיעו, אבל אני לא מכיר את השפה הזו, ואני חושב שזו שלמות שלא ריאלי לשאוף אליה" אציין: הידעתם שזמנהוף שקל בהתחלה ליצור שפה שהיא ניטרלית לחלוטין? הוא חשב על מילים כאלה: a ab aba abab abda adda abcca adac זו כמובן שפה "קלה" לכל בני האדם במידה שווה. אבל כשזמנהוף ניסה ללמוד בע"פ את המילים שלו, הוא עצמו התבלבל מהר מאוד... והגיע למסקנה, שהשפה שלו צריכה להיות מבוססת על שפה קיימת. בהקשר זה, שני מושגים שכדאי לדעת בעולם השפות המתוכננות: 1) שפה פוסטריורית 2) שפה אפוסטריורית הראשון מתייחס לשפה המתבססת על שפה/ות קיימת/ות השני מתחיס לשפה שאינה מתבססת על כל שפה קודמת.

למעלה