Graduate school בארה"ב

eyalsteiner

New member
Graduate school בארה"ב

שלום,

אני בוגר תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת בן גוריון. לאחרונה התחלתי לחשוב על לימודי PhD בארה"ב בכלכלה. בשיטוטי בדרישות הקבלה של האוניברסיטאות שונות נתקלתי באתר הבא:
http://studentaffairs.stanford.edu/gradadmissions/applying/international

לפי מה שכתוב שם, תואר במזרח התיכון או באירופה (שאינו כפוף לאמנת בולוניה) חייב להיות לפחות בן 4 שנים. מאחר והתארים בישראל במדעי הרוח והחברה הם 3 שנים, עלתה אצלי התחושה שאולי תהיה בעיה.

יש לי שתי שאלות בהקשר לזה:
1) האם זה אומר שללא מאסטר אני לא אוכל להגיש מועמדות כלל לאוניברסיטת סטנפורד?
2) באוניברסיטאות אחרות לא מצאתי את התנאי הזה, אבל האם זה תנאי שהוא זהה לכל האוניברסיטאות או ספציפי לסטנפורד?

תודה,
אייל

chulila

New member
that should not be a problem

There are plenty of Israelis who study at Stanford.
I personally know someone who was admitted to Stanford with a 3 year degree from Israel and without a masters degree.
However, a masters degree is considered to increase the chances of admission.
Good luck!

eyalsteiner

New member
תודה

אני מודע שלמאסטר יש יתרון פה, אבל הבעיה שלי היא שמבחינתי גם הזמן משחק פה תפקיד. מעבר לכלכלה, למדתי גם חשבונאות, כלומר שנה וחצי אחרי סיום התואר עוד למדתי חומר אקדמאי שאינו לתואר ויש לי עוד שנה וקצת כדי לסיים את ההתמחות, כך שאם אני בוחר לעשות גם מאסטר פה, זה יהיה פשוט תהליך שייגמר כשאני אצא לפנסיה.

tomersbar

New member
למה לא לנסות?

אתה יכול לנסות לגשת ללימודי PhD ישירות. יש עוד ביה"ס טובים בארה"ב חוץ מסטנפורד, ולכל אחד יש קריטריונים משלו לקבלה (מחמירים יותר ופחות), ובד"כ רווב האוניברסטאות כן מקבלות מועמדים מישראל עם תואר תלת שנתי. אני הייתי בודק עוד graduate schools, וגם באתר של ה- graduate school עצמה, לא רק של המחלקה, להבהרות נוספות.
אם אתה רוצה ממש להיות בטוח, תשלח אימייך למזכירה האחראית למחלקה שאליה אתה מעוניין לגשת, בד"כ נקראת graduate program coordinator
בהצלחה.

eyalsteiner

New member
ודאי שאגיש לעוד אוניברסיטאות

ולכן שאלתי אם התנאי רלוונטי גם לאוניברסיטאות אחרות. בדקתי עד עכשיו מספר לא קטן של אוניברסיטאות (בעיקר באסכולה הכלכלית שאני מזדהה איתה).

אפנה לפונקציה שאתה מדבר עליה.

תודה!

eyalsteiner

New member
תגובה מהמחלקה

להלן התגובה שקיבלתי לשאלה הזאת:
Dear Eyal,

You would need to have an MA degree in addition to your 3 year BA degree in order to apply to our program.

זה לא מחריב את עולמי כי לא בניתי ספציפית על סטנפורד (וזה גם לא עקבי עם דברים אחרים שנרשמו פה), אבל אני רק מקווה שזה לא יהווה בעיה גם באוניברסיטאות אחרות.

d a p h n a

New member
סביר להניח שזו לא תהיה בעיה

אני התקבלתי לדוקטורט בארה"ב עם תואר ראשון תלת שנתי במדעי הרוח ובלי תואר שני. זה אמנם לא היה בסטנפורד אלא בבראון (אגב, עוד אוניברסיטה עם מחלקה מצויינת בכלכלה), אבל לא נראה לי שיעשו לך בעיות גם בסטנפורד.

Philip Jr

New member
תשובה נוספת

היי אייל,

כפי שכבר שמעת, נהוג לקבל בארה"ב את התואר הישראלי התלת-שנתי כך שעם זה לא תהיה לך בעיה.

אני רוצה להתמקד בסוגיית התואר השני, ובכלל בקבלה לתוכנית כמו שתיארת. הקבלה למוסד כמו סטנפורד תחרותית מאד, ובאופן כללי הדרישות למועמדים ללימודים רק הולכות ונהיות מחמירות יותר.

במחלקה הספציפית של ECONOMICS בסטנפורד, מעבר לדרישות של GRE כמותי קרוב למושלם, TOEFL מעבר לסף וממוצע גבוה במקצועות הכמותיים, יש דגש גדול על ניסיון מחקרי ומקצועי, וכיצד הוא משתקף מההמלצות שלך. אם תרצה, תוכל לספר קצת איפה אתה עומד מבחינת הנתונים האלו. מדוע? כי סיכוייך להתקבל לתוכנית מעולה כמו זו ללא ניסיון מחקרי ומעשי משמעותי קטנים למדי, ובימינו ניסיון כזה מתבטא בפרסומים, השתתפות בכנסים, התמחויות או עבודה בתחום וכדומה. לא פשוט להשיג ניסיון כזה כבר לאחר התואר הראשון. סטודנטים אמריקאיים משיגים נסיון כזה בתוכניות כמו HONORS, או בעבודה לאחר התואר במעבדות של חוקרים מובילים בתחום אליו הם רוצים להתקבל.

לכן, טכנית תוכל להתקבל עם תואר ראשון בלבד, אבל כתלות בניסיון הקודם שלך יתכן שתהיה מועמד "חלש" למדי אם הניסיון המחקרי והמעשי שלך מסתכם בפרויקטים קטנים של תואר ראשון.

בנוסף, עונת האפליקיישנס הבאה רק בסוף השנה הזו, כלומר גם כך תוכל להתחיל לימודים רק ב - 2014 אם תתקבל בסיבוב הראשון. אולי תוכל לנצל את הזמן שיש לך לחזק את מועמדותך באמצעות ניסיון מחקרי או מעשי נוסף.. כמובן שעוד דרך "למקסם" את סיכוייך היא פשוט להגיש למקומות רבים שנמצאים במקומות שונים בדירוגים, כך שיש לך גיבויים.

אם יש לך תהיות נוספות בהקשר הזה מוזמן להגיב.. בהצלחה!

eyalsteiner

New member
תשובות

היי פיליפ,

תודה על התשובה המפורטת. אני מודע לכך שסיכויי הקבלה נמוכים. להלן מצבי:

1) את התואר הראשון - כלכלה עם התמחות בחשבונאות סיימתי בהצטיינות יתרה (לא יודע אם יש לכך בכלל משמעות באוניברסיטאות בסדר גודל של סטנפורד).
2) החל מסיום התואר ועד היום עשיתי שני דברים - למדתי שנה נוספת לא לתואר, שנת השלמה של לימודי חשבונאות לקראת מבחני ההסכמה של מועצת רואי חשבון (אותם סיימתי ממש לפני מספר ימים) ואני מתפקד כסמנכ"ל הכספים של חברת סטארט-אפ.
3) אני מתרגל זה שנה שלישית קורסים בחשבונאות באוניברסיטה עם נתוני סקר הוראה גבוהים (שנתיים תרגלתי קורס בסיסי בחשבונאות לכלכלנים והשנה אני כבר מתרגל קורס יותר מתקדם לחשבונאים).
4) במהלך שירותי הצבאי הייתי קצין מודיעין בדרגת סרן. במהלך השירות הייתי חלק מהזמן חוקר וחלק מהזמן פיקדתי על מחלקה של חוקרים.
5) אני חזק מאוד בפרקים הכמותיים (150 בפרקים הכמותיים בפסיכומטרי) ומודע לדרישות ה-GRE הגבוהות. למזלי, יש לי זמן רב להתכונן ואוכל לעשות יותר מ-GRE אחד במידת הצורך (הבנתי שגם החלק האנליטי חשוב בחלק מהמקומות).
6) TOEFL/IELTS לא אמורים להוות בעיה. אמנם אנגלית אינה שפת אם שלי, אך אני דובר אותה ברמת שפת אם ולא מתקשה לקרוא מאמרים אקדמאיים באנגלית, לכתוב באנגלית או לדבר באנגלית. פעם אחרונה שהייתי בארה"ב שאלו אותי אם אני אוסטרלי :)

אני יודע שאין לי ניסיון מחקרי בתחום, אבל בפועל, היה לי קשה מאוד להתחיל מאסטר בכלכלה מאחר ולימודי החשבונאות דורשניים מאוד ולא יכולתי לשלב ביניהם ולעבוד בחברה בה אני נמצא שם אני משקיע גם כך full time.

לגבי ההערה האחרונה - אני מכוון לסמסטר סתיו 2014 מאחר ואני אמור לסיים את ההתמחות שלי בחשבונאות ולקבל את הסמכתי כרואה חשבון רק באזור חודש אפריל 2014, כך שאני לא מעוניין לעזוב את הארץ לפני.

אשמח אם על סמך מה שכתבתי לעיל תוכל לייעץ אם השאיפות שלי feasible לאוניבריסטאות בסדר גודל הזה או לשקול מסלול אחר.

תודה,
אייל

Philip Jr

New member
תשובות

היי אייל,

קודם כל השאיפות שלך בהחלט "FEASIBLE", ובהחלט הייתי מנסה להתקבל לתוכנית כזו.

ההישגים שלך בהחלט רלוונטיים ובהחלט יש להם משמעות. נראה שבפרמטרים הכמותיים תהיה או שאתה כבר מועמד מצוין, ויש לך ניסיון יחודי ו - DIVERSE שבהחלט יכול לעזור לך בקבלה.

החולשה היחסית שלך כשהבקשה שלך תגיע לועדת הקבלה תהיה הניסיון המחקרי והמעשי שלך, בעיקר המחקרי. יש לניסיון מחקרי עשיר יתרונות רבים מבחינת ועדות הקבלה: זה מעיד על יכולת להצליח בסביבה אקדמית, על מיומנויות גבוהות וידע בכלים שבשימוש באקדמיה, על מוטיבציה ומיקוד לתחום מחקר מסוים וכו וכו.. יש לך את ההתמחות והניסיון המעשי, ממליץ לך לחשוב על חיזוק הפן האקדמי גם כן אם זה יהיה אפשרי, זה יועיל לך כשיגיע רגע האמת.

אגב בסטנפורד במיוחד ניסיון מעשי בתעשייה לעיתים שווה אף יותר מנסיון מחקרי, מדובר בסביבה מאד ממוקדת טכנולוגיה, פיתוחים, סטארטאפים וכדומה. חבר שלי מהשירות הצבאי התקבל לאחר תואר ראשון בטכניון בין השאר כי הקים חברה מצליחה והראה יכולות גבוהות מאד להצליח בתעשייה. מאז (לצערם) לקח הפסקה מהדוקטורט כי הקים עוד חברה מצליחה מאד..

מסכימה עם פיליפ ורק מוסיפה

שחשוב לדאוג שיהיו לך גם המלצות מעולות מאנשים ש(לפחות חלקם) מכירים אותך מהאקדמיה.

eyalsteiner

New member
המלצות

אני יכול להשיג המלצות מעולות מהבוס שלי בחברה (שהוא גם ד"ר אז אולי זה יעזור במעט) וכן מראש החוג בו למדתי/אני מתרגל. חסרה לי המלצה שלישית מגורם אקדמאי (יש מספר מרצים שיכולים להמליץ עליי, אבל הם ברובם לא ד"ר/פרופ' אלא רואי חשבון או עורכי דין ולכן אני חושש שהמלצתם תהיה פחות יעילה מאחר ואינם חוקרים אלא רק מרצים) ואולי באמת אם אני אמצא עבודה כעוזר מחקר לתקופה של כחצי שנה אוכל לסגור שתי פינות - ניסיון מחקרי והמלצה נוספת מגורם אקדמאי.

Philip Jr

New member
רק שים לב

שמדובר בהרבה יותר מ - "פינה", כלומר במוסדות רבים אחרי שמסננים את המועמדים על בסיס הקריטריונים האוביקטיביים של ממוצעים וציונים במבחנים סטנדרטיים בוחנים לעומק את ההמלצות, החיבורים, דוגמאות הכתיבה וקורות החיים של מי שנשאר. אנחנו בעידן שבו עשרות או מאות מועמדים מגישים למחלקה מסוימת והרוב המוחלט מצוינים על הנייר בכל הנוגע לציונים. מה שעדיין מפריד בין מועמדים זה בעיקר המלצות מעבר לגדר הרגיל מחוקרים מובילים בתחומם, ניסיון משמעותי ויכולות כתיבה והבעה שמציגות יכולת לא רק לחקור אלא גם להציג זאת היטב.

לכן טיב ההמלצה וזהות הממליץ יכולים להשפיע רבות על סיכוייך להתקבל. זו גם אולי הסיבה שלעיתים יש לסטודנטים אמריקאיים נקודת התחלה קצת טובה יותר, אם הם זכו לעבוד עם גדולי החוקרים בתחומם במוסדות המובילים בארה"ב. לנו יש פחות אפשרויות כאלו מטבע הדברים..

eyalsteiner

New member
אוקיי

אבל כמו שאני מבין, בשלב זה אין לי הרבה איך להשפיע על זה מעבר לכך שאני פשוט צריך לעשות את הדברים שכן בשליטתי בצורה הטובה ביותר. או שאני טועה?

Philip Jr

New member
אגב - יצא לך להכיר את האתר הזה?

קישור

מצאתי אותו כששוטטתי באתרים שונים במחקר הראשוני על תוכניות דוקטורט בפסיכולוגיה בארה"ב. במקרה מדובר בישראלי בשם ערן שהתקבל לדוקטורט שם. יתכן שחלקים מהאתר יהיו רלוונטיים גם לך. ערן כבר הספיק לסיים את הדוקטורט, פוסט דוקטורט וכיום הוא כבר עובד ב - UPENN, הנה עוד לינק לאתר האישי שלו.

למעלה