GPT

mishel25

New member
GPT

אני לוקח מזה 4 חודשים כדור סימבסטאטין להורדת כלורוסטרול. הכדור הוריד את ערכי הכלורוסטרול ל 247 לעומת 328 קודם, הLDL ל 154 לעומת 231 והעלה את ה HDL ל 58 לעומת 56 בדיקות תפקודי כבד היו תקינים ( GGT 29-33,GPT 30-35,GOT 19-28 לפני כחודש הWBC קפץ מ10.5 ל13.1 . בבדיקה חוזרת שערכתי לפני כמה ימים ירד ה WBC ל11.5 אבל ה GPT עלה ל60 שאר הפרמטרים נשארו תקינים. ה HGB אצלי נמוך ומסתובב סביב 13.5 בשנתיים האחרונות. שאלתי:1. האם להפסיק את ה סימבסטאטין לאור העליה ב GPT ל60 2.לאור ההמוגלובין הנמוך ומציאת דם סמוי בצואה עברתי קולונסקופיה,גסטרוסקופיה,CT בטן, וצילום מעי דק. כל הבדיקות היו תקינות . המליצו לי על צילום גלולה לבדיקה נוספת של המעי . מה אתה חושב?

סימבסטטין תפקודי כבד וגלולה

השאלה מורכבת מדי לתשובה באתר ולא בעל פה עקרונית- הפרעה בתפקודי כבד מחייבת בירור והפסקת תרופה ואנמיה עם בירור מקיף כפי שעברת יתכן ויש מקום לגלוה איני יודע פרטים נוספים כמו אפילו גיל ורקע ולכן עדיף שתפנה להתייעצות

mishel25

New member
סימבסטטין תפקודי כבד וגלולה

לדוקטור אורן. בהמשך לתשובתך. אני בן 55 ובמצב בריאותי טוב . העליה בתפקודי כבד אירעה לפני כמה ימים לאחר שלפני כחודש הככל היה תקין פרט לעליה של ה WBC ל13.1 שיכולה להיות מוסברת על ידי שפעת שהיתה לי לפני הבדיקה.(כעת חזר ל11.5) נושא האנמיה נמשך כבר זמן רב ,ללא הסבר והבדיקה היחידה שלא עשיתי זה הגלולה. יתכן וצריך לחזור על הקולונסקופיה או הגסטרוסקופיה. מה אתה ממליץ,איך מגיעים ליעוץ?

mishel25

New member
שאלה?סימבסטטין תפקודי כבד וגלולה

לדוקטור אורן. אני רוצה להוסיף שהאנמיה והדם הסמוי נקשרו לפני כשנה לכדורים נגד כאבים כמו ויוקס ווולטראן.לפני שנה עברתי אורתוסקופיה בברך והפסקתי את כל הכדורים. כרגע אני לוקח רק ויטמין מגה גלופלקס.לפני כשנה ה HGB היה 13 כעת זה 13.5. לפני כ 5 שנים ה HGB שלי היה 14. האם 13.5 לגילי זה בעיה?

למעלה