GPS

arikramon

New member
GPS

אני מחפש GPS שישמש כמכשיר ניווט ראשי באולטראלייט, שניתן לטעון לתוכן מפות מעודכנות של ישראל וגם של אירופה
אני מכיר את AIRNAV PRO אבל מבחינתי הוא לא יכול לשמש כמכשיר ראשי אלא כמכשיר גיבוי
הגרמינים למיניהם בעיתיים בעיני מאחר ולא קימות להם מפות מעודכנות של ישראל (אלא אם אני טועה)
אשמח לשמוע הצעות / דעות בעיניין

בבקשה....

בברכה - יוסי

arikramon

New member
GPS

יוסי שלום
תודה על התשובה.
זה שאפשר להשתמש ב AIRNAV זה ידוע וברור
האם זה מספיק אמין כמכשיר GPS ראשי את זה אני לא לגמרי יודע ובטוח

אריק

בשבילי אולטרלייט זה אלו הפתוחים של פעם .

שבהם אפשר לטוס לאט ונמוך ובדרך לקטוף איזה פרח ( בכוונה, לא בטעות)

שאולי46

New member
צודק.

רק שזה לא רק "של פעם". אמנם התלוצצתי - אבל אני טס בדריפטר, ואין כמו הקשר עם הסביבה בקוקפיט פתוח, ואין כיף עבורי מ- LOW AND SLOW.

rafibo

New member
הכל עניין של פשרות

אריק,
מכיוון שפסלת את Air Nav Pro כמכשיר ניווט ראשי, כתוב מה אתה מצפה ממכשיר ניווט ראשי ומדוע ה- Air Nav Pro אינו עונה על הדרישות.
הקומבינציה של Mini iPad עם Air Nav Pro היא פתרון ראוי ובעל יכולות מרשימות לענות על צרכי הניווט של אולטרלייט, גם בארץ וגם בחו"ל. כמובן שהפתרון הזה אינו נטול חסרונות, אבל אף פתרון אינו נטול חסרונות. על מנת להציע לך פתרון שמתאים לדרישותיך, אתה צריך להגדיר למה בדיוק אתה מצפה.

רפי

arikramon

New member
GPS

רפי תודה על ההתיחסות
ה AIRNAV ככלי הוא טוב, הבעיתיות היא בפלטפורמה שלא בהכרך מותאמת לרעידות וניראומש
לשאלתך, מה שחשוב לי:
1. אמינות ועמידות (שלא יעשה REBOOT שהתוכנה תעוף)
2. נראות טובה גם בשמש
3. יכולת הוספת מפות חדשות, מסלולים, נקודות עיניין בצורה נוחה

בהתייחס לתשובתך לרפי........

עצתחי לך להתחיל לטוס במטוסים שאינם רועדים.

בברכה - יוסי

rafibo

New member
GPS

אריק,
ה- GPS הראשי במטוס שלנו הוא EKP IV של AVMap. בדרך כלל אנחנו טסים בנוסף גם עם Mini iPad עם Air Nav Pro. הנראות בשמש של ה- EKP טובה יותר אבל המפות שלו הרבה פחות טובות והעברת נתיבים ו- Track Logs ממנו למחשב מסורבלת מאד. עם הזמן טענו לו את כל הנקודות המעניינות והנתיבים השימושיים בארץ.
ל- Air Nav Pro מפות מצוינות, גם לארץ וגם לחו"ל, וממשק המשתמש שלו הרבה יותר משוכלל. גם העברת נתיבים ולוגים הרבה יותר ידידודית. מצד שני ממשק המגע של ה- iPad קצת פחות נוח בתנאי מזג אויר קופצניים והנראות שלו פחות טובה בשמש. כמו כן, בתנאי חום קיצוניים (כאשר משאירים אותו בתוך מטוס חונה בשמש על הפנל) הוא מוציא הודעת Over Temperature ומסרב לעבוד עד שלא מקררים אותו.

בסופו של דבר, הכל עניין של פשרות, כאמור. אבל, אם אתה לא רוצה להתפשר, אתה יכול לטוס עם שני מכשירים, אחד קבוע במטוס ועוד iPad. כאמור, אנחנו עושים זאת, אבל זו לא המצאה שלנו. הרבה מאד מטוסים טסים כך. בתור המכשיר הקבוע, אני חושב שברוב המטוסים שאין להם Glass Cockpit עם תוכנת ניווט - תמצא גרמין.

רפי

למעלה