gps קבוע

cynter

New member
gps קבוע

לאחרונה רכשתי gps garmin152 לדגם זה שני סוגים האחד אנטנה חיצונית והשני פנימית. שאלתי היא:האם הקליטה טובה גם במכשיר שבו האנטנה פנימית בתוך סירה מפיברגלס????????? שלמה

תמיד חיצונית טובה יותר

מקום אידאלי לאנטנה זה מקום חיצוני ללא הפרעה שמתנדנד פחות. כל גרמינים החדשים קולטים גם דרך פיברגלס. אבל אסור לשכוח שברוב היכטות מעל תא הניווט (ומכשירים) יש כל מיני מתכות + מנור שמדי פעם מפריעים ומשבשים את הקליטה. אחד ה-GPSסים שלי הוא garmin-72 בדקתי את קליטתו בפנים ובחוץ ההבדל גדול בדיוק וכמות לוינים שהוא קולט למרות שתמיד עובד.

zina71955

New member
As aforesaid external areal is

better. The location should be above the cockpit and away from the radar areal. This will ensure a better reception

Alex33

New member
מנסיוני במספר מכשירי GPS למינהם

לא מצאתי הפרעה או ירידה בדיוק בשימוש בתוך קבינה של סירת פיברגלאס, בתנאי שאין הפרעות קשות של לוחות מתכת גדולות מעל המכשיר.( אצלי לא היו, באף סירה..). מתוך רצון לנייוד המכשיר , כל מכשירי GPS ו GPS-PLOTTERS שיש והיו ברשותי,הם עם אנטנה פנימית. אין שם צורך בכבלים ומחברים העומדים בחוץ דרך קבע חשופים למזג האוויר ויש אפשרות קלה להעבירם לפי הצורך פנימה והחוצה או לסירה אחרת. גם אם יש ירידה תאורטית ברמת הקליטה ואני לא נתקלתי בזה אך גם לא חיפשתי כזו, אין לזה משמעות מעשית לדעתי לצרכי השייט הממוצע.גם לאחר שימוש של שנים רבות וב 4-5 מכשירי GPS תוצרת חברות שונות כולל GARMIN , כולם עם אנטנה פנימית, לא שיניתי דעתי בנושא,

araviv

New member
גם אני חיפשתי את המצוף האחרון

זה שהיה קרוב לחוף ולא ראינו אותו, כל קבוצת c טעתה והיפליגה צפונה מידי וחזרה דרומה לאורך החוף . היה היום יתרון לנו ה"חוצפה" בגלל שהובלנו אחרונים ראינו את האחרים וכך לבסוף חסכנו דרך.אז לא תמיד להיות ראשונים זה טוב. עמוסי

אדם99

New member
בהחלט חיצונית

יש לי מכשיר FURUNO שבהתחלה הרכבתי את האנטנה שלו בפנים (סירת פיברגלס) והיתה קליטה סבירה אבל שמתי לב שבכל פעם שמזג האויר עלה והספינה התנדנדה יותר מהרגיל הייתי מאבד קליטה, וכמובן על פי חוק מרפי זה היה תמיד ברגע קריטי שהכי הייתי זקוק לקראיה אמינה. לכן בהחלט להתקין בחוץ נמוך קרוב למים (כדי לקבל החזרים מפני המים), והכי חשוב לא במקום שמישהוא עשוי לתפוס באנטנה כדי להאחז בזמן טילטול, הרבה אנטנות הלכו כך לעולמן.

למעלה