gps באייפון 4

roeypo

New member
נפח נתונים ב- gps

אני עומד לקנות iphone4 (כן, כשיגיע...) ולפי מה שנאמר לי בפלאפון במכשיר זה (בניגוד לשאר המכשירים, למעט BB) התשלום החודשי לא כולל את הורדת הנתונים הנצרכת לשימוש השוטף בתוכנה. לאור זאת יש לי כמה שאלות: 1. מהו נפח השימוש המצוי עבור השימוש ב- gps (החבילה הבסיסית היא של 2Gb, האם זה מתקרב לזה בשימוש של כמה ניווטים בחודש)? 2. אם בכל מקרה אני משלם על נפח השימוש, האם לא עדיף להשתמש בתוכנת waze החינמית? האם צריכת הנתונים שונה בין האופציות? 3. אני מעוניין לרכוש מכשיר רכב של פלאפון מסוג telit שתומך ב- gps, ומן הסתם ניתן להשתמש בו רק עם התוכנה של פלאפון. האם זה שיקול להעדיף תוכנה זו וכך לא לבזבז סוללה במכשיר? האם ישנו הבדל בין התוכנות מבחינת צריכת הסוללה? 4. האם יש אופציה נוספת שאני לא מכיר ועדיפה על כל הנ"ל? סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש...

roeypo

New member
gps באייפון 4

אני עומד לרכוש אייפון 4 בפלאפון (כן, כשיהיה...) ואמרו לי שבניגוד לשאר המכשירים (למעט BB) התשלום על הgps לא כולל את השימוש עצמו (ב- navigator) שנעשה על חשבון חבילת הגלישה (2GB). לאור זאת יש לי כמה שאלות: 1. עבור שימוש ממוצע בgps בחודש (כמה ניווטים), באילו נפחים מדובר בערך? האם זה מתקרב לנפח של חבילת הגלישה הנ"ל? 2. אם בכל מקרה אני משלם על השימוש, האם לא עדיף להשתמש בתכנה חינמית כמו waze? האם צריכת הנתונים שונה בין התוכנות? 3. אני מתכוון לקנות דיבורית לרכב של פלאפון (מסוג telit) ואני מניח שניתן להשתמש בו רק עם התוכנה של פלאפון (נכון?). האם עדיף בגלל זה לעבוד עם התכנה של פלאפון וכך לא לבזבז סוללה במכשיר? האם ישנו הבדל בין התוכנות מבחינת בזבוז הסוללה במכשיר? תודה רבה דרך אגב, שמתי את ההודעה הזו אתמול בלילה והיא נעלמה כמה דקות אחרי - אין לי מושג למה...

roeypo

New member
ההודעה הישנה חזרה פתאום...

אפשר לענות בשני השרשורים...

AYELET1

New member
1. מדובר (לפחות מה שאני ראיתי ) ב-3 ג'יגה

מציעה לך לברר שוב. וזה ממש לא מתקרב לנפחים הללו. חבילת הגלישה בהחלט מספיקה. ברור שגם תלוי כמה ולאן אתה נוסע, אבל תקופה מסויימת השתמשתי יום יום, פעמיים ביום, כ-25-30 ק"מ לכל כיוון (שסזה נשמע שימוש די מסיבי... סה"כ בד"כ אינך צריך זאת כל הזמן...) וזה צרך אחוז נמוך מהחבילה. מדובר על גלישת WAP לכל המתעניין. 2. האורנג' צורך נתוני WAP ואילו ה-WAZE צורך DATA. בד"כ חבילת ה-WAP היא גדולה יותר ולטעמי פחות שימושית (אם אינך גולש בפורטל של אורנג') ולכן זמינה ופנויה יותר לניווט. השאלה אם אתה משלם תשלום חודשי על האורנג'. בכל מקרה יש חודש חינם. הייתי בודקת את 2 התוכנטות, כל אחת בחודש אחר, עוקבת אחרי צריכת הנתונים באותו חודש. עדיף להפעיל בחודש אחד בדרך לעבודה וממנה יום יום את התוכנה האחת. בחודש השני אותו הדבר עם התוכנה השניה ולעקוב. 3. לדעתי הדיבורית תעבוד עם 2 התוכנות. לא בדקתי בפועל ----------------------- 2 סקירות : http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=496 הגרסה לאנדרואיד כנראה די דומה לזאת של אייפון . את זו לאייפון אבדוק בהמשך. http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=490

roeypo

New member
אז ככה...

א. תודה רבה על התשובה המפורטת. ב. מדובר על רשת פלאפון וחבילת הגלישה היא 2G ולא 3G. ג. מאותה סיבה, ההשוואה היא בין ה- waze לתוכנה של פלאפון. ההבדל בין wap ל- data לא ממש מוכר לי כך שאני לא יודע מה אני מקבל... ד. לגבי המכשיר, ביררתי אתמול עם פלאפון והתברר לי שאכן ה- telit יכול לעבוד רק עם התוכנה של פלאפון, אלא שאם משתמשים בו ולא ב- iphone לניווט אין חיוב על השימוש עצמו (מעבר לתשלום הבסיסי לפלאפון על השירות). ה. בכל מקרה, בשורה התחתונה זה נראה לי כרגע קצת מטופש לשלם לפלאפון על gps כאשר ב- waze התוכנה היא חינמית והתשלום על צריכת הנתונים לא יעבור את החבילה שאני מקבל גם ככה. אני טועה? ו. הבעיה היחידה (ואני יודע שזה כבר לא ממש לפורום הזה אבל אולי בכל זאת...) היא שכדי שהאייפון יוכל לשמש כ- gps מוצלח צריך מכשיר כלשהו שיכול לשמש כ: א. דיבורית ב. מטען ג. תושבת למכשיר כך שהוא יוכל להיות מול העיניים. קיים דבר כזה או שהגזמתי? ושוב, תודה רבה!

AYELET1

New member
ב. ברר שוב אם הגלישה (של הנביגייטור)

עובדת על WAP או דאטה. ד. לגבי הטאליט אני בכלל לא בטוחה שזה נכון. קח בחשבון שמוקדנים לא תמיד יודעים את התשובה- הם לא ניסו עם ה-WAZE ובכל מקרה יש להם אינטרס לשכנע אותך להשתמש בנביגייטור. ה. אני מאמינה שהנפח קטן מ-2G אבל ברר שוב אם זה דאטה או WAP (מה שאתה מקבל ב-2G) ודבר שני לא בדקתי נפח נתונים ש-WAZE צורך, כך שזה ניחוש. אם כדאי או לא אתה צריך לדעת. אני לא אהבתי את וויז וכתבתי למה. אבל נסה את שתיהן... זו האופציה הטובה ביותר. ו. קיים ולא רצוי. דיבורית ל-GPS בד"כ איננה נחוצה. אתה שומע מהרמקול של המכשיר (ישנם טובים יותר וטובים פחות כמובן). מטען עדיף נפרד מהתושבת, כי ברוב המקרים כאשר הם משולבים, מדובר על תושבת יקרה ויחודית לסוג מכשיר מסויים (נדמה לי שכים זה גם נפוץ פחות), שאינה יכולה עבור למכשיר אחר. חוץ מזה, בד"כ עם מכשיר הניווט היעודי מגיעה תושבת ומטען.

avi elbaz

New member
ה TELIT הוא מכשיר קבוע לרכב. לא דיבורית.

ה WAZE לא יעבוד על המכשיר הזה. אם האייפון הוא גם הטלפון בנוסף למכשיר הקבוע ברכב אינך זקוק לדיבורית BT אלא אם אתה רוצה לענות לשיחות או ליזום אותן מתוך האייפון. לא תוכל לשמוע הוראות קוליות של ה GPS דרך הדיבורית BT אלא אם היא תומכת בפרוטוקול A2DP אבל אתה לא ממש צריך את זה. איזה רכב יש לך ? לי יש יונדאי I30 שיש לו חיבור לאייפון למערכת השמע של האוטו ואז אני שומע את ההנחיות ה GPS דרך מערכת השמע באוטו.

roeypo

New member
הTELIT הוא אכן מכשיר קבוע לרכב, אבל

א. אם הבנתי נכון, מכיוון שיש לו מיקרופון ורמקול חיצוניים ניתן פשוט להתקשר ממנו ואליו ולדבר תו"כ נסיעה, כך שלצורך כל דבר ועניין הוא מתפקד כדיבורית (כמו הדיבוריות שהיו פעם...). ב. אכן נראה לי שאין שום סיבה שהwaze יעבוד עליו כי הוא מכשיר יעודי של פלאפון. ג. בכל מקרה, הנציגה שאני בקשר איתה בפלאפון אמרה לי שמפסיקים לשווק את המכשיר הזה כך שלא ניתן לקבל אותו יותר, ואם היא צודקת הרי שכל הדיון שלנו הוא תיאורטי בלבד... לפי מה שהיא אמרה הם עומדים לצאת עם מכשיר חדש כלשהו בעתיד (הקרוב?) אבל לא היו לה פרטים לתת לי. ד. יש לי סיטרואן c3 ומערכת השמע היא פשוטה (המקורית) ואני מסופק אם ניתן לחבר אליה את האייפון. בכל מקרה, כפי שאמרתי, אני מחפש (ללא קשר בהכרח לgps) אפשרות לדיבורית ולהטענה, כשבנוסף תהיה תושבת נוחה שתהפוך את השימוש בgps לפרקטי.

avi elbaz

New member
אז כל מה שאתה צריך זה מטען לרכב לאייפון, כזה

שמתחבר למצת. ניתן לקנות אפילו בתחנות דלק, יש להם סטנדים של מטענים לכל מיני סוגים של טלפונים, קניתי בעצמי לאייפון שלי מטען משם. בנוסף תושבת פשוטה למכשיר שמתחברת בווקום לשמשה הקידמית.

roeypo

New member
נכון אבל

זה עדיין לא דיבורית. וחוץ מזה, כשהמכשיר בהטענה הוא לא יכול להיות בתושבת. ובהנחה שהשימוש בgps / דיבורית BT כלשהי זולל בטרייה, אני חייב משהו שיהיה גם וגם. וגם. ראיתי כמה דברים בזאפ אבל אני לא יודע מה טיבם.

avi elbaz

New member
אפשר שהאייפון בתושבת ובהטענה בו זמנית.

התושבת לא חוסמת את מחבר ההטענה. אתה לא צריך דיבורית. אתה תשמע את ההנחיות של ה GPS יפה גם ללא דיבורית. אם אתה תושב המרכז גש ל"עידן 2000" בהרצליה בקניון שער העיר הרצל 22 ישמחו לעזור לך בהכל.

ככה אם יש לך מערכת פשוטה ...

זה פשוט החלק מהמערכות יש כניסה אחורית INPUT לשמע קונים בננה עם פיצול ל R ו L מוציאים את המערכת מחברים את השקעים סוגרים יפה הכל כשהבננה בחוץ מחברים את הבננה לאייפון ושומעים במערכת השמע חוץ מזה אפשר לקנות סטנד סטנדרטי + מטען לרכב וסיימת הכל ...

למעלה