GPO וסקריפט ב VBS

MaD-d0g

New member
GPO וסקריפט ב VBS

שלום לכולם את השאלה כבר שאלתי בפורום תכנות אבל לא קיבלתי תשובה.. אז אני אשאל גם כאן הפצתי סקריפט ב GPO שב OU שלי שיוצר קיצור דרך על שולחן העבודה הסקריפט יוצר דרך אוביקט WScript את קיצור הדרך. דרישת הממונים עלי היא שלקיצור דרך יהיה אייקון מיוחד (לוגו) ולא מהמבחר של Windows. אז עיצבתי אייקון, קבעתי קישור אליו בסקריפט ושמתי אותו על השרת שעליו נמצא הסקריפט. עכשיו... יש לי 2 שאלות האם אני צריך לקבוע שה IconLocation יהיה "Icon.ico" או שאני צריך לתת לו לינק מלא (לשרת) ? שזה ה:
WScript.CurrentDirectory & "\\icon.ico"​
כי אם כן... זה חסרון מטורף. משתמש יכול להקליק מקש ימני על הקיצור דרך שנוצר ולראות את מיקום האייקון ולהכנס אליו (שזה מיקום ה GPO על השרת) במקרה שכן צריך להשתמש בקישור לשרת... אני עושה WScript.CurrentDirectory. אבל נזכרתי שגירסה 5.1 לא תומכת בזה ו 5.6 כן... אז שיניתי התחכמתי ושיניתי למאפיין ScriptFullName (ואז הורדתי את השם של הסקיפט ע"י חיפוש הסלש האחרון) אני מקווה שהבנתם את התסבוכת שלי... אני אשמח לקבל תגובה ! תודה...

Motel

New member
חובה לתת את המיקום המלא

אתה יכול להשתמש ב-share מיוחד עבור סקריפטים או להעתיק את האייקון לתיקייה מקומית.

antidot

New member
כמה דברים

1) כל אחד עם טיפת ידע והרשאות מינימליות יכול לראות את התוכן של רב GPO-ים באירגון 2) אתה מניח שהGPO ישאר לעולם. אישית הייתי מעתיק את האייקון לתחנה עצמה (נניח ל %systemroot%) ומקשר את האייקון לשם. 3) בברירת מחדל לבני תמותה יש הרשאות קריאה בלבד על GPO-ים (גם החלק GPT שיושב בSYSVOL וגם GPC שיושב בAD)

MaD-d0g

New member
תגובה

כן אני יודע שמי שרוצה להכנס, יכול להכנס... אבל אני לא צריך להציג את הקיצור דרך ככה לכולם... שיחפשו
אז אתה ממליץ להעתיק את האייקון ל %systemroot% לפני קביעת האייקון ? (באותו סקריפט...) ואם כבר אני כאן... אז על הדרך
יש לך רעיון איך אני יכול בעזרת VBS לגלות לאיזה משתמשים יש הרשאה על התקיה ? תודה !

למעלה