Google TrustRank

etgarsh

New member
Google TrustRank

אחד הנושאים הכי Under-rated בתחום קידום האתרים הוא "מדד האמינות" של גוגל. הרעיון הבסיסי של גוגל הינו לבנות מדד שמאפשר לדרג את "אמינות" האתרים שהוא מציג בתוצאות החיפוש ולא רק את כמות הקישורים הנכנסים אליהם. ריכזתי בבלוג מספר גורמים המשפיעים על ה TrustRank

yoni141

New member
שיחקת אותה !

אני כבר דיי ותיק בנושא קידום אתרים וכבר מזמן לא קראתי כתבה שמחדשת לי משהו אתה עשית את זה בגודל - פתחת לי כמה דלתות - סחתיין

Talm5

New member
אם היית כזה ותיק בקידום אתרים...

היית מבין סוף סוף שהלינקים בפורום מקבלים nofollow. אם אני טועה שמנהל הפורום יתקן אותי?

ailag

New member
לא טועה ואישית ביקשתי מהם את זה

(כנראה בזכות זה יש nofollow תודה לאל) אישית ממש מרגיז אותי זה שאנשים כותבים הודעה מתוך המוטיבציה לפרסם את עצמם, ולא מתוך המוטיבציה לענות. מצד שני, אני לא מקדמת אתרים ולא בתחום הפרסום או משהו כזה.. מהצד השני דברים אולי נראים אחרת.

ayelletked

New member
המממ

לא בהכרח מוטיבציה לפרסם את עצמך סותרת את המוטיבציה לענות. ובקשר לאיך זה נראה מהצד השני - חשבת על זה שאם את נותנת למישהו אחר להתרשם מהאתר שלפי הבנתך מיצג אותך או את אותו, הוא (הנועץ, מקבל העצה) יכול להחליט לבד האם לשמוע לעצותיך או לא... ? ככה שזה לא סותר, ואין לך מה להתרגז. אגב ברור שאף אחד לא נמצא בשום מקום כמעט רק ממניעים פילנתרופיים טהורים (אפילו לא unra). אני לא חושבת שזה מרגיז, אני חושבת שזה הטבע האנושי. ולסיום: בניית אתרים עיצוב אתרים הקמת אתרים ופיתוח אפליקציות אינטרנט

ailag

New member
-=-=-

אני מרגישה שחלק מהפורומים נראים כמו פרסומת גדולה, כי הפרסום האישי של אנשים נדחף לתוך ההודעה. והאתר שמייצג אותי כדאי שיהיה בחתימה שלי.. אנשים רגילים כותבים הודעה ושולחים, בלי לטרוח להקליד כל פעם "הודעה זו נכתבה בחסות: בניית האתרים של גליה! צעצועים לילדים! השקעות בטוחות בבורסה!" ואם טרחת להקליד את כל זה כל פעם סימן שאת מבזבזת הרבה זמן-תגובה בפרסום עצמי. וזה לא נעים. וזה נראה מזוייף כזה. לדעתי. וגם אם את לא פה ממניעים פילנטרופיים זו לא סיבה (שוב לדעתי ב ל ב ד) לגרום לו לשנות אופי ללוח מודעות ולדחות אנשים שרצו לדבר על התחום. איך זה שבבוני אתרים רוב האנשים לא דוחפים פרסומת של שלוש שורות לכל הודעה שלהם? ולא מקשרים מילים רנדומליות לאתרים?

ailag

New member
אגב

סליחה שאני ככה מתפרצת לפורום שאני בעצם כותבת בו מעט מאוד, ואני לא מתכוונת להשתלט על אופי הפורום סתם כי בא לי. אבל אני כותבת בו מעט כי לי אישית מוזר לכתוב במצב הזה. אני מייצגת? לא מייצגת? יהיה יותר דיון אחרת? לא יודעת, אלו רק נקודות למחשבה.

ayelletked

New member
לדעתי זה עדיף

ממצב שיש בפורומים אחרים - של חתימות.... בגודל חצי דף. יצירתיות? אפשר להתווכח על זה. חוץ מזה יש הרבה מקומות שלא מרשים בכלל לשים לינקים ופשוט מוחקים הודעות... ואגב, פרסומות על האוטובוס, בתחנות אוטובוס, בתיבת דואר, בפינות רחוב, בעיתון - לא מפריעות לך כשאת בסך הכל רוצה לשבת עם חבר/ה ולשתות קפה? או במצבים עוד פחות 'צרכניים' - כשאת סתם הולכת ברחוב או יורדת למטה? אגב, אני לא רואה טלוזיה ולא קוראת עיתונים, בדיוק מהסיבה הזאת - אני לא סובלת פרסומות ולא סובלת שדוחפים לי בכוח לראש מה שלא מעניין אותי. אבל אם אני ממש רוצה לראות חדשות או משהו, אני מבינה שזה חלק מהעניין והפסקתי להתעצבן בגלל זה. בטח אני לא אוותר לגמרי על לראות חדשות או משהו שכן מעניין אותי, רק בגלל שמישהו רוצה למכור לי משהו. (ודבר אחרון - הרבה יותר מעצבן זה חברה ענקית שרוצה למכור לי משהו כדי שיהיה לה לתת רווחים למנכ"ל מאשר חברה קטנה שרוצה להתפרנס בכבוד - שאלה ה'פרסומים' שבד"כ קיימים בפורומים כמו זה)

ailag

New member
-=-=-

חתימות כאורך הגלות הן באמת כאב ראש.. אם כי אם אלו פרסומים עם לינקים, הגבלת התווים קשוחה יותר - למשל החתימה שלי בערך ממצה את כל התווים שניתנו לה (לכן בסוף יש "וגם" קטן כזה) אבל מסכימה.. פרסומות ברחוב מפריעות, אבל במובן אחר, כי הן לא מפריעות לפעולה שבאת לבצע. כאן אני באה לקרוא, ויוצא שאני קוראת פרסומות. ברחוב אני לא באה לצפות באוטובוסים וצופה בפרסומות.. ובאמת אם אלך לצפות בנוף ויהיו פרסומות, זה יפריע הרבה יותר. כמו שאם את מרימה את הטלפון ושומעת קול אוטומטי את בד"כ תנתקי, כי ציפית לשיחת טלפון וקיבלת שיחת טלפון פרסומית. הנקודה שלי: כשהפרסומות הן מאותו סוג של התוכן שבאנו לצרוך, ובעצם מתערבות בו ומפריעות לו, זה מעצבן יותר. (זה תלוי איפה. למשל פרסומות של קליפים קצרים לפני קליפים בפליקס יעבדו דוקא בגלל שהן משתמשות באותו מדיום של וידאו, ולצופים לא יצרום זה שעוברים מדיום. אבל זה בגלל שהן נמצאות במקום ברור וידוע מראש, לא קופצות באמצע הקליפ בפליקס למשל) (כל הניתוחים פה - על פי הערכות שלי ודברים שקראתי) ואת יודעת, חברה ענקית שמנסה לקבל פרסום בחינם (=לא חוקי) בתפוז.. בד"כ ההודעות שלה נמחקות :) יש להם כסף? שיקנו מודעה. ולמה אנשים מדווחים שימחקו? (כלומר מה הנימוקים שיוצא לי לשמוע כשאנשים מתלוננים על פרסומות?) כי הן מפריעות לפעולה השוטפת של הפורום..

ayelletked

New member
מסכימה עם הניתוח

אבל בדברים קטנים סתרת את עצמך - אמרת בהתחלה שמפריע לך שיש מלא לינקים לכל מיני דברים שונים משונים ולא קשורים (לא זוכרת את המילים המדוייקות) ועכשיו את אומרת שמפריע לך שהפרסומות הן מאותו הסוג של התוכן שבאת לצרוך. לא שזה נורא לסתור את עצמך או שכמה דברים יפריעו לך במקביל, אני פשוט מנסה להבין לאן הדיון הזה הולך... חברה גדולה שיש לה כסף, לתפוז (או כל אתר אחר) עדיף לקבל כסף מהפרסום שלה מאשר לתת לה לפרסם בחינם. ולא משנה מה התירוץ למחוק את ההודעה. דבר אחרון, יש מקום לדיונים כאלה באתר כזה, אבל בינתיים רק אני ואת משתתפות בדיון הזה, וכל השאר מנסים לקדם את ענייניהם באופו ישיר ועקיף... ככה שבסופו של דבר השאלה שצריכה להשאל היא לא למה אנשים 'מלכלכים' את הפורום אלא למה אתר כלשהו מאפשר פורום כזה מלכתחילה, אם כל מה שאנשים עושים בו זה קידום, וכל מה שהאתר עושה הוא למנוע את הקידום (כלומר לגרום ללינקים לא להסרק בכלל ע"י מנוע החיפוש). והתשובה שלי היא, שיש כאן קצת מהכל - וגם שאלות תיאורטיות: מה עושים במצב כזה וכזה, האם מותר או אסור להעתיק מאמר, וכן הלאה דברים שנוגעים לקידום אתרים.

למעלה