golpeador איפה קונים?

danielva

New member
golpeador איפה קונים?

האים משהו יודע היכן ניתן למצא golprador לגיטרה פלמנקו? golpeador הכוונה לפלסטיק השקוף שמדביקים על הגיטרה מתחת למיתרים כדי להגן על העץ. תודה מראש

תלמידים שלי

מצאו ברשת חלילית. הם לוקחים כמה עשרות שקלים טובים עבור חתיכת הפלסטיק הזאת...

jazzistco

New member
הי ,

זה לא רק בשביל להגן על העץ מהציפורניים , זה גם נותן את הצליל של המכה יותר טוב ובולט ... אין טעם להדביק גולפדור על גיטרה קלאסית (לא פלמנקו...) כי זה נועד לגיטרות פלמנקו שבהם הלוח העליון מאד דק (מה שלדעתי נותן את הצליל היחודי של הפלמנקו...) ועדין . ולגבי איפה משיגים - אין לי מושג ...

אמרוקאי

New member
../images/Emo45.gif

כל מה שאמר jazzistco כאן אמת ויציב. אם יש טעם או אין טעם להדביק על גיטרה קלאסית, זה כבר עניין של טעם... אני הדבקתי כדי להגן על העץ מהציפרניים. הצליל של ה-golpe השתפר כתוצאת לוואי, אבל אין מה להשווות בין golpe על גיטרת פלמנקו לבין golpe על גיטרה קלאסית.
לגבי היכן משיגים, למי שאיננו פוחד להזמין דרך האינטרנט, הנה מקור מצויין. שלושה דולר בלבד (פלוס הוצאות משלוח). תגידו לריצ'ארד שאמרוקאי שלח אתכם.

Zidan de Toledo

New member
גולפאדור

כמובן שהדרך הכי טובה היא למצוא מישהו שנוסע לספרד ולהטיל עליו שליחות יקרת ערך זו. אני מכיר את מה שחלילית מביאים, זה פחות גולפאדור כמו שזה כיסוי פלסטיקי שנועד במקורו לאקוסטיות.את הגולפאדור האותננטי לא משווקים בארץ (למעט אמנון צארום, שגם לא ממהר להמעיט במחיר..), לכן ההצעה של האמרוקאי נראית מצוינת (אני מזמין דרך האתר הזה מיתרים, אגב).. אולה.

jazzistco

New member
אילו מיתרים הכי מומלצים

להרכבה על גיטרות פלמנקו עם סייפרס ... ? שנותנות ממש את הצליל הספרדי והחם של הפלמנקו <? ומה ההבדל בין מיתרים לגיטרה קלאסית לבין מיתרים לגיטרה פלמנקו ?

אמרוקאי

New member
שאלות טובות

אך אין תשובות חד-משמעיות. בזמנו היה כאן שרשור טעון בנושא ללא מסקנה חד-משמעית. יש גם כאן מאמר נחמד מאוד בנושא. ואמרו כבר חז"ל: "על טעם וריח - אין להתווכח"... לגבי ההבדל בין מיתרים לגיטרה קלאסית לבין אלו לגיטרה פלמנקו, אין לי ברגע זה תשובה. נכון לעכשיו אני חושד שכל ההבדל הוא marketing? בזמנו כשוחחתי עם טוני, בעל החנות לותיאר שבמנהטן, הוא סיפר לי שבמיתרי פלמנקו שלו הוא שם 2% כסף טהור בזמן שאחרים שמים רק 1.2%. אנסה לחקור את הנושא ולהביא תשובה קצת יותר מבוססת.

אמרוקאי

New member
OK ../images/Emo132.gif

חיפוש קצר העלה שהשאלה לגבי ההבדל בין "מיתרי פלמנקו" לבין "מיתרי קלאסית" נשאלה כבר לפחות פעם אחת. הנה דיון מעניין בנושא. במקום אחר כתוב שמיתרי פלמנקו עשויים מניילון קשה יותר (אך לא כבד יותר) ולא דורשים מתח גבוה יותר, אך מרגישים קשיחים יותר. יש להם מקצת מאיכויות מיתרי המעי. אתם ודאי יודעים שלפני שהמציאות את מיתרי הניילון, מיתרי הגיטרה הקלאסית היו עשויים ממיעיים של חתול
, נכון? האתר esflamenco מוכר מיתרים יקרים למדי של לותיאר, שלפי הטענה הם הם המיתרים (בהא הידיעה) שפאקו דה-לוסיה מעדיף. אך גם שם הם דואגים לציין שהם מצויינים גם עבור גיטרות פלמנקו וגם עבור גיטרות קלאסיות. בקיצור... הכי אהבתי את התשובה בקישור הראשון שאומרת: "אם אתה שם מיתרים על גיטרה, ומנגן פלמנקו, אלו הם מיתרי פלמנקו".

jazzistco

New member
אגב, ובימינו ניתן להשיג עדיין

מיתרים שעשויים ממעיים של
? מעניין
... ( למה אני שואל את זה ?! איזה
אני ... )

אמרוקאי

New member
לא, לא ניתן היום להשיג מיתרי ../images/Emo54.gif

מהסיבה הפשוטה ש... מיתרי גיטרה מעולם לא נעשו ממעיים של חתול. מבלבל, נכון? אני הרי כאן סותר את מה שאמרתי בהודעתי הקודמת...
ובכן, זה נכון שאנשים רבים חושבים שמיתרי הגיטרה של פעם היו עשויים ממעי חתול, אבל זהו מיתוס. האמת היא שמיתרי מעי היו עשויים ממעי כבש, לא מעי חתול. מיתר עשוי ממעי חתול יהיה קצר מדי ולא חזק מספיק... אז מהיכן נוצר המיתוס הזה? לשם כך צריך לחזור לכינוי האנגלי cat gut שבו השתמשו לכנות מיתרי מעי לא רק עבור גיטרות אלא בעיקר עבור כינורות. אנציקלופדיה בריטניקה אומר שהכינוי האיטלקי לכינור היה kit ולכן מיתר מעי נקרא בתחילה kit gut, שעם הזמן שובש ל- cat gut. הסבר נוסף הוא שכשמיתרי מעי יוצרו לראשונה באירופה, המיתרים הטובים ביותר הגיעו ממקום בשם Catagniny אשר בגרמניה. הם היו כל כך הרבה יותר איכותיים ממיתרים אחרים, שנגנים היו מבקשים לקנות תמיד Catagniny gut או בקיצור Cat gut. יש הסבר נוסף למיתוס הזה, אך לשם כך צריך לדעת קצת יותר על ההיסטוריה של ייצור מיתרים. אם אתה סקרן, תוכל לקרוא זאת כאן (באנגלית). עם הידיעה הזאת, אני מניח שהשאלה כעת משתנה להאם אפשר להשיג היום מיתרים ממעיים בכלל (לאו דוקא ממעי חתול). התשובה היא כן, כמובן - אבל הם מאוד יקרים. רוצה לשלם $32 עבור סט אחד?
אותי דוקא מענינים מיתרי Luthier 30 concert silver שפאקו דה לוסיה מנגן בהם: באתר http://www.esflamenco.com/product/en20538298.html מבקשים עבורם $14.62 ואילו ריצארד יקירנו מבקש עבור אותו דבר בדיוק רק $8.00. אצל מי היית ממליץ לקנות?

danielva

New member
מעניין, כאשר קניתי גיטרה

(של מנואל ראימונדו מודל 125) http://www.tomas-music.com/raimundo_125.htm קיבלתי גם גולפאדור, אך חשבתי שהוא מתאים לגיטרות אקוסטיות, עד שאמרוקאי הפנה אותנו לאתר שמוכר גם גולפאדורים ושם למרבה הפלא ראיתי בדיוק את אותו גולפאדור שקיבלתי ולידו כתוב שהוא מיועד לפלמנקו,http://www.luthiermusic.com/catalog/default.php?cPath=29_2350 וכך שמתי את הגולפאדור וזה ניראה לי מאוד מתאים. את הגיטרה קניתי באלרום ולדעתי הגולפאגור הזה במחיר זול כך שלכל המעונינים כדאי לבדוק. בכל מקרה השכלתי מהתשובות שלכם, תודה בינתיים.

jazzistco

New member
הי, לא הייתי פה מלא זמן ...

ורק עכשיו קראתי את ההודעה שלך ... ניתן להשיג בארץ מיתרי Luthier (כמו שפאקו אהב....), ממעיי כבש פשוט אני מתלבט, אומרים שגם "דאדריו" ו"ל-בלה" מעולים ...

למעלה