לא, לא ניתן היום להשיג מיתרי ../images/Emo54.gif
מהסיבה הפשוטה ש... מיתרי גיטרה מעולם לא נעשו ממעיים של חתול. מבלבל, נכון? אני הרי כאן סותר את מה שאמרתי בהודעתי הקודמת...
ובכן, זה נכון שאנשים רבים חושבים שמיתרי הגיטרה של פעם היו עשויים ממעי חתול, אבל זהו
מיתוס. האמת היא שמיתרי מעי היו עשויים ממעי כבש, לא מעי חתול. מיתר עשוי ממעי חתול יהיה קצר מדי ולא חזק מספיק... אז מהיכן נוצר המיתוס הזה? לשם כך צריך לחזור לכינוי האנגלי cat gut שבו השתמשו לכנות מיתרי מעי לא רק עבור גיטרות אלא בעיקר עבור כינורות. אנציקלופדיה בריטניקה אומר שהכינוי האיטלקי לכינור היה kit ולכן מיתר מעי נקרא בתחילה kit gut, שעם הזמן שובש ל- cat gut. הסבר נוסף הוא שכשמיתרי מעי יוצרו לראשונה באירופה, המיתרים הטובים ביותר הגיעו ממקום בשם Catagniny אשר בגרמניה. הם היו כל כך הרבה יותר איכותיים ממיתרים אחרים, שנגנים היו מבקשים לקנות תמיד Catagniny gut או בקיצור Cat gut. יש הסבר נוסף למיתוס הזה, אך לשם כך צריך לדעת קצת יותר על ההיסטוריה של ייצור מיתרים. אם אתה סקרן,
תוכל לקרוא זאת כאן (באנגלית). עם הידיעה הזאת, אני מניח שהשאלה כעת משתנה להאם אפשר להשיג היום מיתרים ממעיים בכלל (לאו דוקא ממעי חתול). התשובה היא כן, כמובן - אבל
הם מאוד יקרים. רוצה לשלם $32 עבור סט אחד?
אותי דוקא מענינים מיתרי Luthier 30 concert silver שפאקו דה לוסיה מנגן בהם: באתר
http://www.esflamenco.com/product/en20538298.html מבקשים עבורם $14.62 ואילו
ריצארד יקירנו מבקש עבור אותו דבר בדיוק רק $8.00. אצל מי היית ממליץ לקנות?