Go Go Power Rangers

אסףג1981

New member
מבינים בקולנוע ביתי ומסכי LED בפרט ?

ברצוני לרכוש מסך LED של חברת סמסונג, בגודל 50 אינטש, התומך בתלת מימד ומשמש כ- smart tv (תמיכה מלאה באינטרנט).
הדגם הכי טוב שקיים כרגע בשוק- F6800 מסדרה 6 (של 2013).
המפרט- http://www.samsung.com/il/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UA50F6800AMXSQ
במידה ולמישהו/י פה יש את המסך, אשמח לקבל חוות דעת.
אם יש מישהו שממש מבין במסכים, כמובן שהוא יותר ממוזמן לחוות את דעתו ולייעץ לי.
תודה

אסףג1981

New member
אתה מבין בתחום ?

אז ככה: ממש בקרוב אקנה את הפלייסטיישן 4. כל משחקי הקונסולה בפורמט בלו ריי וחלקם אף בתלת מימד.
שימוש נוסף- צפייה בסרטי DVD, וכמובן סדרות רבות.
תוכניות טלוויזיה פחות מעניינות אותי בעידן האינטרנט.
בנוסף, סמסונג ידועה כחברה המתקדמת בעולם בתחום ה- smart tv, דבר המקנה לי יתרון משמעותי בתור אדם שגולש לא מעט באינטרנט. זאת יכולה להיות אחלה חוויה לגלוש באינטרנט על מסך 50 אינטש תוך כדי שאתה שוכב במיטה.
אותי מטרידים שני דברים עיקריים:
1. מדוע ספציפית בחברת סמסונג אף פעם לא מציינים ברשימת הפרמטרים את יחס הניגודיות וזמן התגובה ? זה תמוה מאוד בעיני ותקף לגבי כל דגמי החברה.
2. מה ההבדל בין תלת מימד אקטיבי לפסיבי ? מדובר בשתי שיטות שונות לצפייה בתלת מימד, כאשר לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות. במסך הספציפי שאני מעוניין לרכוש שיטת תלת המימד הינה אקטיבית.
במידה ותוכל להסביר את ההבדלים, אנא עשה זאת בשפתך ולא באמצעות קישורים למאמרים שנראים כמו סינית מדוברת. מצאתי מספר מאמרים בנושא ולא הבנתי מהם דבר.
אודה לך מאוד אם תעזור לי

לדעתי

כדאי לך ללכת לראות בעיניים, בחנות שיש מגוון גדול כולל הדגם שאתה מתעניין בו. אני אישית הייתי סגור על דגם מסוים של טלויזיה 50 אינטש, ובסופו של דבר שהייתי בתצוגה, קניתי משהו אחר לגמרי שהיה נראה לי הרבה יותר (50 אינטש של פיליפס).

באופן אישי אני מעדיף את חווית הצפיה עם מקרן HD. מסך 100 אינטש זה עולם אחר לגמרי, וגם ההפרש במחיר לא משמעותי. אבל צריך להחשיך את החדר.

אסףג1981

New member
היה לי מקרן ויש לכך המון חסרונות

כשהגדול שבהם זה כמות שעות הצפייה המגוחכת.
מה לגבי השאלות שלי ?

לגבי השאלות

אין לי תשובות. אני לא אוהב את תלת המימד בטלויזיות ולכן גם לא מתעניין בזה (ועם זאת כן ממתין בציפיה ל Oculus Rift שיצא השנה, כדי להיכנס לעולם התלת מימד).

לגבי יחס הניגודיות וזמן התגובה, אל תאמין לכלום. הם מתחמנים את המספרים הללו כאילו אין מחר. לך ותראה בעיניים שלך במקום שיש הרבה מבחר, ושנותנים לך לשחק עם השלטים.

לגבי המקרן, יש לי אותו כבר 6 שנים (AX200 של Panasonic), טפו טפו טפו, עדיין על הנורה הראשונה. כמות הסדרות והסרטים שראיתי איתו, מכובדת בהחלט.

אסףג1981

New member
כמה שעות צפייה מספק לך המקרן ?

זה אמור להיות רשום בחוברת.
לי היה מקרן מסריח של HP והוא סיפק לי רק 1800 שעות צפייה. נורה חדשה עלתה לי 2400 ש"ח. פשוט לא שווה את זה.

2000 שעות פעולה

זה בהחלט סביר למקרן.

מה שלא סביר, זה לשלם 2400 ש"ח לנורה.

בדקתי עכשיו ב- Ebay, ונורה למקרן שלי (Panasonic AX200, דגם שהוא 720P) עולה בין 200-300 ש"ח, ממגוון מוכרים.

לא יודע איך אתה מסוגל חזור לטלוויזיות, אחרי שהיית עם מקרן (במיוחד מקרן HD).

ודרך אגב

כאשר קניתי את המקרן, עשיתי עליו אחריות מורחבת, שנתנה לי אחריות מלאה על נורה שרופה, למשך 4 שנים. כלומר היה לי שקט נפשי של 4 שנים בנושא הזה (זה עלה לי בערך 600 ש"ח האחריות).

אסףג1981

New member
אז נכון שמדובר במסכים קטנים יותר

ממה שהמקרן מספק, אבל אתה יודע, זה לא ש- 50 אינטש זה מסך של פלאפון. אני פשוט בהלם שמצאת נורה במחיר הנ"ל.
המקרן של HP שהיה לי בזמנו עלה 7000 ש"ח בעוד שהנורה 2400. דבר נוסף, למסכי LED ופלזמה תוחלת חיים ארוכה בהרבה. בדרך כלל, 15000-20000 שעות צפייה.
בדיוק לפני מספר דקות חזרתי מסקר שוק מקיף ומצאתי את המסך המיוחל במחיר מגוחך של 7350 ש"ח, ויש עוד על מה לדבר.

צלשלספק

New member
לא התחום שלי

נראה לי בפורומים שמתעסקים עם קולנוע ביתי וכו' גם יכולים לעזור לך.

בהצלחה.

אסףג1981

New member
כבר פניתי אליהם

אבל ההחלטה הוחלטה, כך שזה כבר לא רלוונטי

בחודש פברואר המסך נוחת אצלי ביחד עם הפלייסטיישן 4.

למעלה