Give me life, give me pain

Give me life, give me pain

הרבה זמן אני מסתכלת על המשפט הזה, שתופס כאן ממש הרבה, וחושבת לעצמי עד כמה משמעותית ההצמדה שנעשית פה, בין ה-life-pain-myself again. האם חייבים לכאוב כדי לחיות? חייב שיהיה איזשהו כאב בחיים על מנת שנוכל לחיות אותם במלואם? חייבים לכאוב כדי להגיע לעצמנו?
And Im so sad like a good book...​
למה בעצם? למה דוקא השירים העצובים הם אלו שתופסים אותנו, הסרטים שמשאירים אותנו עם דמעות בסוף. איפה אתם עומדים ביחס הזה של כאב > / < / = חיים (מחק את המיותר) ואיך אתם משייכים את הפרספקטיבה הזו לטורי: מתים עם בויז או שביקיפר להמונים? חפירה נעימה, וכמו שהמורה שלי לספרות הייתה אומרת- "תפרקו את השאלה לסעיפים
".
עוצב באמצעות תפוז-פד

shiray

New member
רעות שיגעה אתכן אז הלכתן על מזוכיזם טהור?!

ואני אחזור אליכן בהמשך לגבי התשובה הארוכה והמנומקת שלי... אבל סתם ציטוטורי שקשור לגמרי לשאלה- "To me happiness, true happiness is when you can really dance with sad."

רעוּת

New member
אני לא אחראית לזוועה הזאת ../images/Emo7.gif

זה המוח המעוות של גל
רק היא אוהבת אותי

רעוּת

New member
כי מישהו צריך להקפיץ את זה באמת ../images/Emo46.gif

האם חייבים לכאוב כדי לחיות? אני מנסה לשכנע את עצמי שלא. כאילו, הייתי רוצה להאמין שלא חייבים, שאפשר לחיות דרך השמחה ולהתמקד ב-bright side of life וכל זה. וזה עובד, לפעמים, עד שזה כבר לא עובד
אני חושבת שהכאב הזה הוא חלק מהחיים שלי, והוא תמיד יהיה, וזה בסדר, וצריך להשלים עם זה שהוא נמצא שם במקום לנסות להדחיק אותו או אפילו להתגבר עליו, כי אי אפשר, ואלוהים יודע שניסיתי. אני רוצה להאמין שלא חייבים לחיות-דרך-הכאב, אבל כל פעם שאני לא מרגישה אותו שם, זה לא מרגיש לי נכון, זה כאילו שאני numb, אני לא מרגישה כלום. (זה לא שאני לא יודעת לשמוח או משו כזה, אני כן שמחה, אבל זה עדיין שם, אני פשוט יודעת לשים את זה בצד לפעמים ולא לתת לזה להרוס כל רגע מאושר). אני לא רוצה להכליל ולהגיד ש- ".Life is pain, Highness. Anyone who says differently is selling something" (למרות שהסרט הזה מעולה והכל
) אבל הכאב הוא כן חלק בלתי נפרד מהחיים, מי שיגיד שהוא אף פעם לא עצוב הוא או דד אינסייד (יותר ממני!) או שהוא משקר, או שלא יודעת, אשרייו. לכל אחד יש איזשהו כאב בחיים שלו, וזה לא סתם שבוכים בסרטים עצובים ושדווקא השירים העצובים הכי נוגעים, כי זה אולי כיף לקפץ לצלילי ביג וויל, ואין בזה שום דבר רע, אבל כשבא לי למות אני אשים את ג'ופיטר נגיד, ולא אותו, לא בגלל המזוכיזם, בגלל שזה מה שמתאים באותו רגע, ולפעמים לא צריך להילחם בזה ואם זה צריך לכאוב אז שיכאב, שיכאב הכי בעולם עכשיו, כדי שאח"כ אני אוכל להמשיך הלאה. (ולפעמים זה כן קצת מזוכיזם- I hurt myself today to see if I still feel I focus on the pain, the only thing that's real) [כי זה לא כאב שמתגברים עליו. כי כל עוד אני זוכרת זה יכאב, ואני לא באמת רוצה לשכוח. זה לא כאב שאמורים להתגבר עליו, אני חושבת, אלא ללמוד לחיות איתו. וזה בסדר]. קיצר אם לא הבנתם מהמגילה הנ"ל, אני מעדיפה את BFP כשטורי עוד חתכה
ולא את הביקיפר שעליו כל מה שיש לי להגיד זה- טורי כבר לא
אמג חפרתי מלא

gelrad

New member
הכול עניין של מינון...

הרי מה ההבדל בין מכה ללטיפה? רק העוצמה של המגע... תחושת המגע מעוברת דרך אותה מערכת, המוח מחליט לפי העוצמה האם זה טוב או רע... כלומר אפשר להגדיר לטיפה ככאב נעים...

המ

ישבתי יותר מחצי שעה ועניתי על זה ואז הבנתי שזה לא עובד
אני אנסה שוב מחר
.

יואו, לא להיות פה מלא זמן,

ואז לראות את ההודעה הזו ראשונה.
אתם כאלה חותכים יפה. אני כל כך מתגעגעת לפורום.
אולי אני אספיק לענות פה מחר, פעם ראשונה על שאלת השבוע, ואז אני אשרשר לעצמי, כמו ילדה טובה, ונוכל להתעלם ממהודעה הזו שאני כותבת עכשיו. אוףוש.

behappy

New member
טוב. זה ולעבודה.

אני חושבת שכאב הוא חלק מהחיים. כאב חיוני לגדילה, למשל. או להגדרת גבולות ולהגדרת עצמי. לכן זה משפט מאוד נכון give me life give me pain give me myself again כי היכולת להרגיש כאב היא יכולת שנובעת מחיים והיא יכולת לראות איפה את מתחילה ואיפה את מסתיימת, ואיפה הכאב מתחיל או מסתיים. בכאב יש הרבה עוצמה, לכן היא "תופסת" אותנו. מאתגרת אותנו. לגבי טורי- יש לי מלא לחפור ואין לי זמן כרגע..בגדול, אני חושבת שהכאב אצלה נותב והתנקז למקומות אחרים ושהיא כבר פחות כואבת מפעם, לכן גם היצירה שלה מגיעה ממקום אחר. אותנטי לא פחות, וכנה לא פחות, לדעתי, אבל אחר. זה כאב לא המקום שבו רק להגדיר את הכאב לוקח חצי אלבום. רק לשים את האצבע על הנקודה המדויקת [ועוד אחת, ועוד אחת], אלא מקום של יותר השלמה עם- זה מה שכואב לי, ככה אני מתמודדת ועושה שפחות יכאב, והנה הפרספקטיבה שלי לגבי העניין [ויש פרספקטיבה יותר מרוחקת בביקיפר למשל. היא כן מדברת על כאב אבל ממקום אחר. של השלמה ופרידה וסגירת מעגלים ומשהו שלם מאוד שהיא בנתה בתוכה].

מה שאני חושבת ..

שכאב הוא דבר הכרחי בחיים .. והוא רגש מאוד אנושי,שכל אחד חייב אותו לפעמים .. כאב לפעמים הוא דבר שמאוד מקדם , ולפעמים סתם טוב בתור פורקן .. ושוב פעם,בלי כאב לא היינו יכולים לתפקד.. המון פעמים אנחנו בורחים למקום הזה בצד,שלנו,אישי,פרטי, שנקרא הכאב .. וחוץ מזה שהוא עוזר לנו,אנחנו המון פעמים אוהבים את המקום הזה .. להתחכך בו כזה .. להתנחם איתו, כאב הוא אחד המקומות הכי אנושיים שיש,ואחד ההכרחיים לבנאדם.. חוץ מזה שהכאב עוזר לנו להיכנס לפרופורציות , זאת אומרת,ראיתי שמישהי אחת אמרה, שאיך נוכל להרגיש שמחה אמיתית אם לא נרגיש לפעמים כאב? ככה שזה הכל קשור בשני, ומי שמגדיר את עצמו כאדם שלֶב פועם בקרבו , לדעתי,חייב שכאב יהיה חלק ממנו,ומהחיים שלו . ממ .. זהו

shiray

New member
dance with sad

אוי נו, שוב זה קרה לי- התחלתי לכתוב, וזה פשוט נמשך ונמשך ונמשך עד שאמרתי שלאף אחד לא יהיה כח לקרוא את זה, ומחקתי הכל ואני אתחיל מחדש. קודם כל, קשה לי להאמין שמישהו לא חווה כאב כלשהו במהלך חייו, וגם אם הוא קיים איפשהו- אני לא מקנאה בו לשניה. אמנם הכאב לא חייב להיות סטייל הביוגרפיה של טורי, את זה אני לא מאחלת לאף אחד, אבל מספיקים גם רגעים קטנים, משברים קטנים. רק ככה לדעתי אפשר לגדול ולצמוח, וגם להעריך את מה שיש לך ביד. אני מנסה לחשוב על הרגעים המאושרים שלי, על ההישגים שאני שמחה בהם, ותמיד הם לוו בכאב כלשהו, ורק כשבאמת יש את השילוב הזה לדעתי, אני יכולה באמת להעריך את מה שיש לי ומה שהשגתי. ככה שלא נראה לי שאפשר לחיות בדרך אחרת, בלי כאב, ולדעתי זה בכלל לא משהו שלילי. כמובן שהכל במינון, ואני לא חושבת שכולם צריכים לעבור מעשי זוועה, ממש ממש לא, ואני לא מאחלת את זה לאף אחד, אבל כן חייבים מידה מסויימת של כאב וסבל. גם לדעתי, רק כשבאמת משלימים עם הרגעים הקשים שעברנו בחיים, וממשיכים הלאה, נהיים אנשים חזקים יותר, טובים יותר ושלמים יותר. רוב מה שלמדתי על עצמי, לא למדתי ברגעי האושר... ולגבי החלק השני של השאלה- לגבי הצורך לחוש בכאב, הרצון הזה לבכות מאמנות על כל סוגיה, או סתם לבכות בלי סיבה, לדעתי זה באמת צורך קיומי. אני לא יכולה לחשוב אפילו על לא לבכות בכלל לפרק זמן ארוך. אין דבר יותר משחרר מזה לדעתי. זה יכול להשמע הכי "יומני היקר שלום", אבל בצבא באמת שהדבר שהיה לי הכי קשה איתו היה המחסור הזה בפרטיות, וכשאין את הפינה הזו לבכות בה בלי שאף אחד ייראה ויתחקר ויתעניין... אני זוכרת איך בגלל זה העדפתי להמשיך לישון במיטה העליונה, ששם אפשר להצמד לקיר ואף אחד לא ראה שאני שם (בעיקר עם השמיכת פוך הענקית), ופשוט מצד אחד להעלם מכל העולם, ובצד השני הכי להיות עם עצמי באותו הרגע. אני באמת הרגשתי אז שאני חייבת את זה לעצמי. זה גם לפעמים בא לדעתי כדי להראות לעצמנו באמת שאנחנו חיים, כי לחיות זה להרגיש רגשות על כל גוניהם. בגלל זה כשאני אפסיק לבכות, והצורך הזה ייעלם לגמרי, אני אתחיל לדאוג... ולגבי הכאב ביצירות שונות- פיונה אמרה מתישהו בראיון, שהיא כותבת על הדברים הכי עצובים, בגלל שכשעובר עליה יום טוב היא רוצה לחוות אותו, ולא ללכת לפסנתר ולכתוב. לדעתי זה גם נכון הרבה פעמים לגביי כצופה. ברור שהרבה פעמים בא לי לראות "סתם סרט", אבל הרבה פעמים אני רוצה לראות סרט כדי לברוח, אבל לא מסוג האסקפיזם של הקוסם מארץ עוץ וכל זה, אבל זה מגיע בדר"כ באמת בשלבים שבהם אני רוצה רק להיות עם עצמי. רק אני, חושך ו24 תמונות בשניה... כשכיף לי ואני מאושרת, אני יוצאת ונפגשת עם אנשים. אני לא רוצה לעצור הכל לשעתיים, ואז הסרט מרגיש לי פשוט כמו הטריגר. מה ששחרר את מה שרציתי שישוחרר... חוץ מזה שתמיד מוזיקה, סרטים וכל יצירה אחרת, מזכירה לי סיטואציות מסוימות, אנשים מסוימים וסוגים מסוימים של כאב, ככה שהם באמת מייחלדים אותי עם הכאב של עצמי, כי בסופו של דבר זה לא תמיד משנה כל העלילה, אלא רק הרגשות שהדמויות חוות... אוי נו, זה שוב יצא ארוך, אבל כנראה שאני לא אצליח לקצר את זה בהרבה... בקיצור- אני באמת מאמינה שצריך לחוש כאב מדי פעם כדי להתפתח כאנשים ולהעריך את הרגעים הטובים שיש לנו בחיים (הכל יחסי- אין מה לעשות), וגם ברגע הכאב יש תחושת פורקן אדירה... מזוכיזם רולז.

רעוּת

New member
חתכת ../images/Emo7.gif

אבל גרמת לי להרגיש דד אינסייד כי אינני בוכה אפ'פעם
פעם הבאה באמת תביאי את הטיר-סטיק הזה שלך

noosh

New member
אל תמחקי אף פעם

תמיד יש מי שיקרא
. כלכך מבינה את האסקפיזם, וספציפית בסרטים, גם, לפעמים באמת צריך את החושך הזה ואת הבריחה למציאות של מישהו אחר, למדינה אחרת, לעולם אחר, לצבעים אחרים. אצלי זה גם הרבה פעמים סרט שאני מכירה כבר, סוג-של מקום מוכר ובטוח שאני יכולה לשקוע בו שוב ושוב ולהתנתק מהמציאות שאני נמצאת בה כדי להרגיש את הסביבה המוגנת שתעטוף אותי ותתן לי את ה-security שאין לי בחוץ.

למעלה