ghost

zurhal

New member
ghost

שלום, יש לי 12 מחשבים ניידים שאני אמור להתקין (אותה התקנה) , איך אני משתמש ב- GHOST או תוכנה אחרת דומה (אם אני אתקין אחד אחד זה יקח לי שבועיים) תודה

syntax

New member
לדעתי אתה

צריך להתקין מחשב אחד כמו שצריך עם כל מה שאתה רוצה שיהיה בתוכו ואז לעשות ISO או ליצור בעצם קובץ IMAGE שאותו תוכל לפתוח לתוך כל שאר המחשבים. אם אני לא טועה NERO יודעת לעשות את זה ...או אולי WINISO או משהו כזה... אל תשכח לשנות את הסריאלים ואת שמות המחשבים בסיום ההתקנה אחרת תיווצר לך בעיה של שמות כפולים ( במקרה של רשת כמובן ) בהצלחה

GhostCast Server

אם יש לך גרסת corp של ghost תוכל להתקין מחשב אחד, להעלות אימג' שלו ישירות לשרת GhostCast ברשת. יצירת האימג' נעשית תוך האלעה לרשת. אפשר לעשות את זה עם דיסק בוּט של גוסט. אח"כ לשפוך את האימג' הזה בו זמנית לכל שאר המחשבים ישירות מאותו שרת.

Motel

New member
הבעייה היא לא ב-image

ואפילו לא בשם, אלא בחומרה שונה וב-SID (מזהה ייחודי). קרא כאן למידע נוסף: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/deploy/duplication.mspx

Arielvista

New member
בדיוק לזה המציאו את

Sysprep. אתה מתקין מחשב אחד,מריץ sysprep, ומכבה אותו כאשר הוא עושב reboot. זה השלב בו אתה עולה עם דיסקט GHOST (שהכנת מראש), ויוצר IMAGE. את ה IMAGE הזה אתה משכפל למחשבים האחרים, כך שכל מה שתתבקש זה להכניס מס' סריאלי של WIN, שם המכונה ושם המשתמש. ככה נפתרת בעיית ה SID. זה פשוט מאד, כל עוד המחשבים זהים לחלוטין, אחרת אתה עלול למצוא את עצמך מול BSOD לא צפוי...

Motel

New member
אגב

ההתקנה יכולה להיות אוטומטית לחלוטין (כולל סיריאל, שם מכונה ושם משתמש). צריך רק לערוך את הערכים המתאימים ב-sysprep.inf.

zurhal

New member
תודה לכולם אבל...

המאמר שצורף מתייחס לwin2000 ואני משתמש ב - XP . הכוונה היא להתקין מחשבים זהים לחלוטין לכן זה מבטל חלק מהבעיה. הבעיה היותר גדולה היא בורות מוחלטת שלי בנושא , אני לא יודע להכין IMAGE ולא להשתמש ב GHOST (אני בכלל מתעסק עם מחסן נתונים ו-BO ובדרך אגב אני צריך לעשות גם את זה במשרד) לכן אני מאוד אודה להסבר מפורט או מאמר מפורט בנושא , המון תודה...

marvin2

New member
הסברים מפורטים לא נופלים מהשמים

תגגל SYSPREP או RIS בגוגל ותמצא מניואלים של המוצרים האלה. זה לא מסובך, אבל צריך לקרוא את החומר, אין ברירה.

Zarnivop

New member
SysPrep לא מחייב מחשבים זהים

הוא מחייב מחשבים דומים: לוח אם עם אותה ערכת-שבבים, ואותו דור של מעבד.

Zig35

New member
-->

ואפילו זה כבר לא מחויב היום, כשאתה יכול להוסיף ל-image שלך דרייברים נוספים אחרי יצירת ה-image (לספריות הנכונות כמובן, ותוך שינוי הקבצים המתאימים).

למעלה