ghost for vista

tomerweiss

New member
ghost for vista

יש למישהו ניסיון מוצלח בביצוע ghost למערכת vista? לאחר ניסיון שלי המערכת לא עולה מתמונת מראה בדיסק אחר , יש הודעה שלא נמצא קובץ bootmgr

az ma

New member
האם טרחת לבדוק באתר התוכנה

אם הגירסה בה אתה משתמש תומכת בכלל בויסטה?

tomerweiss

New member
תגובה

יש לי ghost 12 שתומכת בויסטה, את image היא יוצרת אך לא ניתן להפעיל אותו .. בעלית המחשב מופיעה הודעה שלא נמצא קובץ bootmgr

az ma

New member
אינני מכיר את ויסטה עדיין... גם לא את גוסט...

גיגול על ghost bootmgr מעלה בחכה כמה פתרונות...

nisso167

Member
מנהל
הפוך את מחיצת האיתחול לאקטיבית.

זוהי תופעה ידועה בגוסט לדורותיו. המערכת מסרבת לעלות, כאשר "שוכחים" להגדיר את מחיצת האיתחול כאקטיבית.

nisso167

Member
מנהל
אם יש לך גישה דרך חלונות אז >>

קליק ימני על המחשב שלי >> ניהול >> ניהול דיסקים >> ושם לעמוד על המחיצה. קליק ימני >> "סמן מחיצה כפעילה". אם אין אז דרך צד שלישי. דיסקט איתחול של 98 בעזרת ה- fdisk הישן והטוב. או דרך דיסק כמו זה -- http://www.reatogo.de/REATOGO.htm

az ma

New member
בוס, משהו בסיפור שלך לא עושה שכל...

האם טענתך היא שבגוסט צריך להגדיר מחיצה כאקטיבית עוד בזמן שמכינים את האימג'? ואם "שוכחים", האימג' הופך לסתם מקום מבוזבז? (או שמחייב שימוש בתוכנה צד-שלישי כדי להציל ת'יום?) והאם אימג' של כל הHD (על כל מחיצותיו) עדיין לא מספיק כדי שיכלול את הMBR (ששם מוגדרת המחיצה האקטיבית)? והאם אתה טוען שגם בגירסה 12 של גוסט עדיין המחדל הזה קיים? ואם כל הנ"ל נכון, למה "אתם" ממשיכים להשתמש בגוסט? ואגב, האם הCD של XP לא יכול לבצע ת'טריק? הרי הוא מכיל FDISK...

nisso167

Member
מנהל
לגבי מספר 12. אני לא יודע.

לפי נסיוני, הגוסט צריך לבוא על מחיצה שהוגדרה כאקטיבית בזמן החלוקה. (אופציה 2 ב- FDISK הישן והטוב.) ואכן, זה מה שעשיתי, (וזה קרה לי לא פעם...) לאחר שהמערכת לא עלתה. עליתי עם דיסק איתחול של 98. (עדיין יש לי אחד כזה צרוב.) ותיקנתי את המצב. אם הCD של XP מכיל את הקובץ הנ''ל, (אני לא יודע. לא ניסיתי. כמו כן לא ניסיתי לבצע FDISK בעזרתו.) אז כן. אפשר לעשות את הטריק בעזרתו. ובאשר לשאלתך, על אימאג לכל הדיסק, אין לי תשובה. בשלב מאוד מוקדם הפסקתי לבצע אימאג' של כל הדיסק. היתה בעיתיות מה בנושא, כשהעברת אימאג מדיסק לדיסק, כאשר הם לא היו בעלי אותו הנפח. אני יודע שהיום הבעיתיות הזאת נפתרה. אבל מי שנכווה ברותחין, נזהר ממים...

az ma

New member
...

אני חוזר ומדגיש שאין לי נסיון עם גוסט... אבל... מנסיוני עם ACRONIS (כי רב הוא) אני מעריך שהצורך בהגדרה ידנית של מחיצה אקטיבית מתעוררת רק במצב של אימג' "מחיצתי"... כי הסיכוי גבוה שההאימג' הנ"ל איננו כולל את הMBR... מעריך שאם תבצע אימג' של כל הHD, לא יתעורר צורך באקטיבציה ידנית... האם בגירסת גוסט שאתה משתמש ניתן לבחור שהאימג' (גם כשהוא מבוצע על מחיצה בודדת) יכיל את הMBR? אם אתה "מתעקש" להשאר עם גוסט אזי מציע לך להציץ בגירסה 12... הוסיפו בה כמה פיצ'רס מעניינים ובראשם שיחזור ממחשב מרוחק... אגב, בד"כ חשוב לבצע אימג' רק של מחיצת מע' ההפע'... מחיצות נתונים מספיק לגבות בעזרת תוכנת גיבוי רגילה... א-מה, תוכנות אימג' קלאסיות (גוסט, אקרוניס...) הוסיפו יכולת גיבוי של מחיצות נתונים..... כך שהיום ניתן 'להרוג שתי ציפרים... '

nisso167

Member
מנהל
גם אני דיברתי על אימאג' מחיצתי --

זה לא אני, זה מי שמחליט מה קונים... נכון לעכשיו, אנחנו משתמשים פחות בגוסט. אנסה לעניין אותו בגירסה החדשה. או אפילו ACRONIS. ואכן, הסיבה שאני נוהג לבצע גוסט מחיצתי, היא בגלל שמערכת ההפעלה יושבת על מחיצה אחת. פעם כאשר הדיסקים היו קטנים, נהגנו ל"פזר" קצת, תוכנות גם בכמחיצה הנוספת, ולכן גיבינו את שתי המחיצות. אבל זה שייך כבר להסטוריה.

למעלה