Gentle Giant!

pinky_unna

New member
Gentle Giant!

היום התוודאתי בפעם הראשונה ללהקה המדהימה הזאת ומהמעט ששמעתי אני פשוט מוקסם! אני כבר מזמן מרגיש שיש לי נטיה חזקה לכיוון של הפולק והנה סוף סוף מצאתי להקה שמייצרת רוק מתקדם שמשלב בתוכו את הפולק בצורה חזקה וטובה כל כך (טוב בהרבה מג´טרו טול האהובה עלי) מה שהייתי רוצה זה לקבל המלצות על אלבומים מובחרים שלהם כמובן עם עדיפות ל´פולקיים´ שבהם בתודה מראש - אלעד

ג´נטל ג´יאנט וקצת פולק-פרוג

ראשית לשאלתך, קשה שלא להמליץ על כל אלבומי הלהקה (פרט לאחרון, Civilian שיצא ב 1979, ואין לו שום קשר למה שמוכר לכולנו כ Gentle Giant). בכולם תמצא את השילוב המנצח של כל מרכיבי הפרוג לסוגיו. זה מה שהופך, לדעתי, את הלהקה הזו למייצגת ביותר את הז´אנר. הם אולי לא הצליחו כל-כך, אבל המוסיקה שלהם היא הדבר הקרוב ביותר לשלמות. בכל זאת, אם אתה מתעקש, שמע את Octopus שלדעת רבים הוא המוצלח ביותר והמגוון ביותר, ואח"כ את In A Glass House שהוא היותר קשה להאזנה, ואח"כ את Free Hand שהוא הכי קרוב לקליט, כנראה (מה שלא גורע מאיכויותיו, כמובן). בעצם, אני חוזר בי: כולם נפלאים, נקודה. עכשיו לעניין הפולק רוק. אם אתה חובב Jethro Tull קח את מקלך והשג את אחד משלושת התקליטים הבאים של להקת Strawbs: Grave new World, Bursting at the Seams, Hero and Heroine או את שלושתם. להקה לא כל-כך מוכרת למאזין הישראלי, אבל עלי היא אהובה ביותר, בגלל השילוב הנהדר של פולק במוסיקת פרוגרסיב חכמה, רגישה ונעימה מאד לאוזן. הצלחתי כבר לחבר כמה פרוגיסטים שלא ידעו את הלהקה למוסיקה שלה, ותאמין לי שהם מודים לי כל-יום! אם תרצה פרטים נוספים עליה, חפש כאן בפורום באחד הדיונים האחרונים, כשהמלצתי והרחבתי את הדיבור עליהם. פולק-פרוג אחר, אתה בוודאי מכיר, אבל בכל זאת אי אפשר שלא להמליץ על שתי להקות נהדרות:Gryphon ו Amazung Blondel. בהזדמנות אחרת, ארחיב עליהם את הדיבור. פולק-רוק, עם קצת פחות פרוג, הן שתי הלהקות שבוודאי שמעת כבר, ואם לא אשמח לחדש:Fairport Convention ו Steeleye Span. כמובן שיש עוד הרבה משני הז´אנרים האלה, אבל על-כך בהזדמנות אחרת, אם תרצה בכך. בעניין ג´נטל ג´יאנט - רצוי שתתייעץ עם מנהל הפורום, אריק, שמיטיב להסביר את הלהקה הזו מכל אחד אחר, בשל אהבתו הטהורה אליה
יקי

yonish

New member
פולק פרוג

פולק פרוג קצת יותר סימפוני נמצא בתקליט Swaddling Songs של Mellow Candle. לטעמי אחד מאלבומי הפרוג הטובים ביותר. 2 זמרות מדהימות וכתיבה משובחת. לפעמים אפשר למצוא בארץ אבל שווה גם להזמין מהאינטרנט. אפשר לנסות גם את Spirogyra, במיוחד Bells Boots and Shambles

מסכים ומחזק

Mellow candle, למרות מיעוט האלבומים, היא אחד הדברים היותר מלבבים בפולק רוק הבריטי. מתקרב למיזוג מופלא בין Steeleye Span ל Renaissance. ומי שחובב פולק-פרוג לא צריך יותר מזה. יקי

למעלה