Genisis - Foxtrot

meandmeandme

New member
Genisis - Foxtrot

לא מזמן יצא לי לשמוע את הדיסק הזה בפעם הראשונה ואני חייב להודות שהוא דיסק מצוין (לא שלא ידעתם את זה כבר). אבל מה שמבלבל אותי זה המשעמות מאחורי המילים (שדרך אגב, ההפך ממה שציפיתי, מציפות את הדיסק). אני מבין שיש בדיסק הזה מחאה כלשהי כלפי הטכנולוגיה, המודרניות והחברה בכליליות. מה שאני לא מבין זה... אמ... כל השאר... האם יש קשר בין השירים? או שכל שיר מציג רעיון אחר. אני מצאתי איזשהו קשר בין השירים אך לא משהו מדויק שאני יכול להצביע עליו. אם תוכלו להסביר לי את הדיסק, או לתת קישור למאמר, זה יהיה מאוד נחמד, תודה רבה. משהו שעוד מעניין אותי זה הקשר בין הדיסק לתמונה שעל העטיפה. ראיתי שיש שורה בשיר האחרון שמתארת את השישה אנשים שהולכים מול האיש עם הצלב, והבנתי גם שה"חיילים שחורי העור ששוכבים בנחת מתחת לאמדה" זה צוללות, אבל לא הרבה יותר מזה.

טוב

זה קישור לכתבה על הקשר בין ג'נסיס למיתולוגיה, חפש שם על פוקסטרוט. בקשר לאלבום, האלבום לדעתי די צולע.. חוץ מ סאפרס רזי המדהים ומישורים (שבא לפניו). נו טוב, גם watcher of the skies.

מורנא007

New member
לדעתי, האלבום

שר גם על מלחמות ורומז על הפוליטיקה הבריטית בפתיחת מלחמת העולם השניה. מוטיב הצדקת מלחמות מופיע קודם בשיר The knife באלבום Trespass.

אלבום מושלם לדעתי

רבים לא מחשיבים אותו מושלם. אני לא חושב שיש קשר בין הקטעים. כולם מצוינים בעיני, והשיא, כמובן, Supper's Ready שהוא אחד הקטעים הכי גדולים בפרוגרסיב לדעתי, מה שמזכיר לי שאי שם במעלה הרשימה צץ לו דוקא קטע ישראלי - לפחות הקטע הישראלי הכי טוב ששמעתי - ברידג' של אבנר קנר. פשוט מושלם מכל הבחינות.

בהחלט קטע אדיר

ניתן להוריד אותו באמברוזיה, חינם, הגרסה המלאה. אם כבר קטע ישראלי, אז עדיף הקטע של גרוניך "לונה פארק"

עדיף???

לדעתי ברידג' עולה מכל הבחינות על לונה פארק, בהרבה. הוא הרבה יותר מפותח ובשל, הרבה יותר מעניין מבחינת הנושאים שלו, הרבה יותר עשיר ומגוון, ולא ייאמן שהוא דחף כל כך הרבה דברים שם בתוך שבע דקות.

שמע,

מה זה משנה מה יותר מפותח ובשל? לדעתי זה פשוט הרבה יותר יפה.. אלו 2 סגנונות אחרים..

למעלה