Gears & Piston שלב השאלות

Gears & Piston שלב השאלות

שיחקנו 2 משחקים בשבת והיו לי כמה שאלות לא פטורות,
אשמח אם תוכלו לעזור

שלב הבניה
1. האם יש גודל מינימום למכונית? האם מכונית שאורכה 10 אריחים היא תקינה?
2. מתי מעדכנים בלוח את הנקודות לגבי סמני העשן? בתחילת כל תור?
3. מה קורה אם הסרתי אריח שיש בו עשן - האם מעדכנים (כלפי מטה) את סמן העשן??
4. אם יש לי מיכל דלק ירוק - חייב שיהיה גם מנוע ירוק?
5. אם יש לי אביזר (לא יודעת את לקרא לזה - אבל זה לא מנוע ולא מיכל דלק) ירוק - אני חייבת גם דלק וגם מנוע מצבע ירוק?
6. אם הייתי בBlack Alley ובחרתי להזיז את הסמן שנמצא בFactory - האם אפשר לזוז למקום שהוא כבר "תפוס"?

שלב הניקוד
7. כתוב שהצבע הארוך ביותר מקבל ניקד של נקודת נצחון כאורך החלקים המחוברים מצבע זה - האם גלגלים קוטעם רצף כזה? או שהם חלק מרצף אפור?
8. לגבי הצבע הארוך ביותר - אם יש 3 שחקנים שהצבע הארוך ביותר הוא 3 אריחים - שלושתם יקבלו ניקוד?
9. אם יש לשחקן את הצבע האורך ביותר (4) אבל באורך זה יש לו 2 צבעים - האם הוא מקבל על שניהם?
10. קלף ניקוד לכל שחקן שיש לו 2 מנועים בצבע שונה, אם יש לשחקן 3 מנועים בצבעים שונים הוא מקבל פעמיים את הבונוס?

הרבה שאלות וזה לא הכל

סך הכל אהבנו אבל צריך להשתפשף עוד

ycyclop

New member
תשובות

1: מינימום גודל של מכונית זה: מנוע אחד, מיכל דלק אחד, שני גלגלים, תמסורת אחת, והגה אחד. זה אם אני זוכר נכון בקיצור מה שמסומן על האריח עזר.
2: בצורה עקרונית רק בשלב הניקוד, אבל ניתן לסמן כל תור על מנת לעזור לעקוב לא חייבים.
3: אין משמעות כי מסמסנים רק בשלב הניקוד.
4: כן, אם אין צריך להשלים עם סמן ׳?׳ בשלב הניקוד
5: אם הכוונה לשיפורים (improvements) אז לא
6: מה הכוונה ל-factory לא מכיר איזור כזה. יש black alley, patent office, junk yard, work shop
7: גלגלים הם בצבע אפור
8: כל שחקן מקבל עבור הצבע הארוך ביותר שלו ניקוד. כך שעבור הדוגמא שנתת כל שחקן יקבל 3 נקודות
9: מקבל עבור הצבע הארוך ביותר, צבע אחד. יכול לבחור איזה, אבל זה לא ממש משנה. רק שצבע אחד
10: לא בטוח אבל לפי הניסוח לא נראה לי שמקבלים פעמים. כתוב ״למי שיש לפחות שני סוגים״

factory התכוונתי WorkShop

תודה על כל התשובות.

(בדיוק סיימתי לכתוב בBGG אבל כבר ענית על הכל
)

טוב שהבהרת לגבי הארוך ביותר - אני הבנתי שרק שחקן אחד מקבל את הנקודות

ורוצה שוב להבין תמיד אם יש מנוע זה דורש טנק דלק מאותו הצבע ולהיפך, נכון?!

תודה רבה

ycyclop

New member
עוד תשובות

1: מנוע ומיכל דלק חייבים להיות מאותו צבע
2 (המשך ל-6 מקודם): כאשר מזיזים סמן למקום תפוס מזיזים את כל הסמנים האחרים אחרונה ושומרים על הסדר שלהם.
לדוגמא
12345 אם אני אזיז את סמן 5 למקום 2 אני אקבל את 15234

למעלה