GD 250, מתחיל...

mitekk

New member
GD 250, מתחיל...

שלום לכולכם, אני עומד לקבל את הקטנוע האישי הראשון שלי מאבא שלי, והייתי רוצה לקבל כמה טיפים לגבי כמה דברים : דבר ראשון ברור לי שאני צריך לעשות ביטוח, מקיף, אני מוכן להשקיע מאחר ואני יודע עד כמה האופנוע שמור, יד ראשונה ויחסית חדש (2004), אבל אני מתלבט לגבי איזו חברה לבחור והאם יש חשיבות אם החברה עצמה נמצאת בת"א למשל ואני מירושלים. לגבי טיפולים שוטפים, עד היום הקטנוע עבר טיפולים אצל היצרן, כאשר אצלם זה לא כזה זול. הקטנוע עבר כ-10,000 ק"מ ומצפה לו טיפול בעוד 6000 ק"מ, כפי שהבנתי מהיקרים שיש. אם אני האעשה את הטיפול במוסך אחר, לא של היצרן, האם זה ישפיע על "קורות החיים" שלו לרע כאשר יבוא יום ואצטרך להיפרד ממנו ? ואם לא אז, אם אתם מכירים מוסך אמין בירושלים, זה יעזור. ובנוסף, אם תוכלו לזרוק לי כמה הארות מנסיונכם עם הכלי על תפעול נכון, בדיקות נחוצות או סתם דברים שאני צריך לדעת עליו. תודה רבה לעונים.

shmueliko

New member
שוויה שוויה

קודם כל נפתח שרשור לא מזמן על אמינות ה GD, חפש בעמוד זה. צריך ביטוח חובה כמובן, בנוגע למקיף ניתן לעשות מקיף מצומצם שכולל רק גניבה/שריפה+צד ג'. ההתלבטות שלך לגבי המקום לא רלוונטית, כל היבואנים נמצאים בכל מקרה באיזור המרכז, את הטיפולים ניתן לעשות בכל מוסך מורשה של מרד התחבורה בלי פגיעה באחריות, ולא זה לא ישפיע. לטובתך האישית, בצע קורס רכיבה מתקדמת, זה רק יעזור לך לשרוד. תהנה.

dan5677

New member
רק שים לב:

הטיפול הבא שלך הוא לא בעוד 6,000 ק"מ אלא בעוד 2,000 ק"מ. זהו טיפול קטן שאם אין הפתעות מיוחדות לא עולה יותר מ-250 ש"ח

mitekk

New member
אתה מתכוון

להחלפת שמנים כל 2000ק"מ שהיצרן קבע ? איך שהבנתית ואני לא בקי בתחום, שזה משהיצרן אומר אבל בתחלס משנהוג לעשות זה החלפה כל 4000 (יכול מאוד להיות שאני מתבלבל פה אז תקנו אותי אם אני טועה). אז עד כמה ברצינות אני צריך להתיחס לצד זה או אחר ? חשוב לציין שאני סטודנט, אני רוצה להיות חסכן אבל אני לא רוצה לעבור קווים אדומים ולגרום לנזקים... והאם אני יכול נגיד לעשות החלפת שמנים כל 2000 ק"מ בעצמי ולעשות טיפולים מסודרים במוסך כמקובל ? תודה

בועז בר

New member
אז איך אתה מסביר את זה ../images/Emo26.gif

היצרן ממליץ על החלפת שמן מנוע כל 2000 ק"מ למה היבואן/מוסכים וכו' ממליצים על כל 4K? מהן המלצות היצרן בהונדה למשל? (ע"פ הספר, כן?) מה לגבי דגמים אחרים של קימקו או SYM? אם אתה או מישהו אחר מכיר...

אז כנראה שהיבואן לא פועל לפי הוראות היצרן

(בהנחה שהטבלה שהצגת היא הוראות היצרן הרשמיות). כי אם זו הטבלה הנכונה הרי שבקטנוע הנ"ל צריך לעשות טיפול (כלשהו) כל 2000 ק"מ. שים לב שבדיקת מרווח שסתומים מתבצעת גם ב 2000 ק"מ, גם ב 4000 ק"מ וגם ב 10,000 ק"מ. היבואן אומר שהטיפולים הם כל 4000 ק"מ כך שבעצם לא מתבצע טיפול ב 10,000 ק"מ. לא קשה להבחין על פי הטבלה שבכל 2000 ק"מ צריך להגיע למוסך כדי לבצע עבודה כלשהיא (לא בהכרח להחלפת חלקים) אז יתכן והיבואן מקבץ טיפולים ועושה את טיפול 2000 ביחד עם 4000 ואת 6000 ביחד עם 8000. מדוע הם לא עוקבים אחרי הוראות היצרן ? אני חושב שהם צריכים לענות על השאלה הזו. אצלנו למשל מתבצע הטיפול בדיוק על פי הוראות היצרן למעט שינויים קלים (צמיגות השמן במקרים מסויימים) לעתים רחוקות. כמו כן אנחנו ממליצים לבצע החלפת שמן מנוע בלבד בין הטיפולים (היצרן לא מבקש) אבל לא מחייבים אף אחד לעשות כך.

למעלה