GBS

ריקי29

New member
GBS

מתי צריך לבקש מהרופא בדיקה לGBS ואילו טיפולים לא אנטיביוטיים אפשר לקחת (קראתי ששום אבל לא הבנתי איך)?

אשכר ש

New member
את הבדיקה כדאי לבצע סביב

שבוע 36-37. בד"כ התשובה מגיעה תוך ימים ספורים.

אם פי 3

New member
אולי כדאי שבוע-שבועיים קודם

כדי שאפשר יהיה לנסות לטפל בשום - ולחזור על הבדיקה, לראות אם עזרה. לגבי איך לטפל בשום, הכי טוב לפנות אישית (בדואל או בטלפון) לג'ודי סלום כהן - שחוקרת את הנושא, ונראה לי שהיא הכי מומחית. אם את מעדיפה עצמאית - חפשי את המאמר שלה ע"י חיפוש מילות המפתח GARLIC ו-GBS או STREP B.

הבעיה עם החיידק שהוא מתרבה מהר מאד

אז אנטיביוטיקה לפני הלידה לא ממש תועיל. זו הסיבה שמקבלים אותה בזמן הלידה לגבי שום, אם באמת הוא קוטל אותו, אני מניחה שחוץ מריח לא יקרה לתינוק כלום
אשמח לשמוע פרטים בנושא

אם פי 3

New member
היתרון בשום

זה שהוא יוצר סביבה לא ידידותית לחיידקים (ולאנשים... מבחינת הריח
). ג'ודי מדווחת שמתוך 10 שהשתמשו בשום במשך 8 לילות, ל-9 חזרה תרבית חוזרת שלילית, מתוך 40 שהשתמשו בשום במשך 3-5 לילות, ל- 20 חזרה תרבית שלילית. זה אמנם מדגם קטן למדי, אבל מכיוון שאין סיכון (חוץ מהריח, כאמור), ובדרך מחסלים גם פטריות ושאר מרעין בישין, אז זה נראה לי שווה נסיון. השיטה היא לתפור דרך שן שום חוט רקמה או משהו כזה (כי אחרת יש לו נטיה ללכת לאיבוד בכיס שליד צוואר הרחם...) ורצוי גם לחרוץ בשום חריצים (מגדיל את היעילות) ולהכניס למשך הלילה לנרתיק (לילה: כדי שפחות יפריע, וגם כי זה מעלה ריח עד הפה, וביום עלול להציק) - כאמור, עדיף במשך 8-10 לילות. חשוב לציין, שיש כאלו שהשום חזק מדי עבורן ויוצר כוויות - כך שאם מרגישים כאב/שריפה - להוציא מיד (אולי כדאי בפעם הראשונה בלי חריצים, אלא שן שום שלמה).

את בודקת מכיון שהיה לך בעבר?

סליחה אם השאלה נשמעת אישית אבל ידוע לי שבארץ לא עושים את הבדיקה כשגרה ומעניין אותי לדעת מה גורם לך לבקש לעשות אותה. גם ד"ר מישל אודנט דיבר על יעילות הטיפול בשום בכנס שהיה בארץ. תודה

אשכר ש

New member
דווקא במרפאה שעשיתי את המעקב

זה כן היה בשגרה... הייתי בטוחה שזו בדיקת "חובה".

מעניין

העניין הוא שבלידה רגילה במועד ללא ירידת מים ממושכת הסיכון לתינוק יורד ואני עצמי מתלבטת על עניין האנטיביוטיקה לכל יולדת. גם מישל אודנט דיבר על כך שהאנטיביוטיקה הגורפת פחות טובה ודיבר על טיפולים מקומיים. הבעיה כמובן מתחילה כאשר יש מניעה לעבור לידה טבעית בגלל הנושא הזה.

ריקי29

New member
לא, המיילדת ביקשה

היא אמרה שבמידה ויש ירידת מים, אם עשיתי בדיקת GBS ויצאה שלילית, אפשר לחכות 24 שעות ללידה. אם לא עשיתי או יצאה חיובית לא מחכים למעלה מ-18 שעות. העדפתי להיות על הצד הבטוח... בלידות הקודמות שלי (לידה מוקדמת ונדב) לא בדקו בכלל.

אה מהזוית הזו...

ואז במידה ויש תקבלי אנטיביוטיקה בלידה גם אם לא תהיה ירידת מים?

ריקי29

New member
שאלה טובה.

היא בטח ענתה לי ואני סתם לא זוכרת את התשובה.... אני אזכור לשאול אותה בפגישה הבאה שלי איתה.

טוב נקווה שהדיון הוא פילוסופי בלבד

ושבדיקה תצא בסדר. פשוט באמת העניין התחיל לעניין אותי ברמה העקרונית. תודה לך ובהצלחה.

למעלה