GBS

maya28

New member
GBS

שלום במידה והתינוק נדבק בחיידק בזמן הלידה , איך ניתנת האנטיביוטיקה לתינוק בעירוי או תרופה? תודה

B streptococcus

הדבר החשוב ביותר הוא טיפול אצל האם היולדת במהלך הלידה. אם הדבר לא נעשה אז יש צורך לקחת בדיקות מהתינוק ולעקוב . הטיפול ניתן רק אם יש סימנים לא תקינים אלצל התינוק או בספירת הדם. אם אומנם הוא נדבק אז הטיפול הוא באנטיביוטיקה דרך הוריד(ערוי) במשך 7-10 ימים ( אם החידק צמח אצל התינוק בדם) . אם אין צמיחה, מפסיקים את הטיפול עם קבלת התוצאות השליליות של התרבית הדם תוך 48 שעות. דר' מילה ברק

maya28

New member
תודה על התגובה . שאלה נוספת

אלו סימנים יש לתינוק , כדי שגם אני יוכל לזהות אותם. האם האנטיביוטיקה עוזרת? מה יכול להגרם לתינוק אם לא עוזרת? האם שמעת על מקרים של מות התינוק כתוצאה מזה? תודה

streptococcus

אם הטיפול ניתן מניעתי לפני שהילד פיתח סימני מחלה לא תוכלי לראת אם הטיפול עוזר על פי הסימנים על הילד כי הוא לא היה חולה ונקווה שגם לא יהיה. לא סביר שיפתח סימני מחלה תוך כדי טיפול. אם בכל זאת את רוצה לדעת מה סימני המחלה, להסכלתך, אז הם מאוד לא ספציפים, פשוט מראה והתנהגות של ילד חולה: חום גבוה או ירוד, אדישות, חוסר רצון לאכול, קוצר נשימה , צבע עור לא תקין, עד לסימנים קשים כמו ירידה בלחץ הדם, חימצון לא תקין, כשל תיפקוד של מערכות שונות.אני מדגישה אלה סימים של מחלה אצל תינוק שלא זכה בטיפול נכון. בקיצור, אני מניחה שהילד שלך כבר תחת טיפול זה מספר ימים וקרוב לוודאי הוא יהיה בריא עד גיל 120 . דר' מילה ברק

למעלה