GBS?!

est10

New member
GBS?!

הי!
אני בשבוע 7+5 עם תאומים, בבדיקת שתן נמצא סטרפטוקוקה אגלה.. אבל אני לא מרגישה שום סימפטומים של דלקת כלשהי..
להבנתכן- יש לקחת אנטיביוטיקה? (הבנתי שהסיכונים משמעותיים רק לקראת הלידה וגם שנשאות יכולה לבוא וללכת בתוצאות של הבדיקות..)
היום עשיתי שוב את הבדיקה כי פעם קודמת לא בדקו את הרגישויות הספציפיות.. הרופא שלי ממליץ אנטיביוטיקה אבל הבנתי שיש גישות שונות.
וגם- זה לא מסוכן אנטיביוטיקה בשלב זה?
תודה!

גוגו63

New member
גם אני קיבלתי בשלב כזה אנטיביוטיקה

הייתי גם שבוע 7+ והיה לי חיידק בשתן (בשם citrobacter) ללא כל סימפטומים ועדיין בהריון ההמלצה היא לטפל אם יש חיידק. אני קיבלתי אוגמנטין לשבוע (אפשר גם זינט ויש עוד אנטיביוטיקות בטוחות בהריון). יותר מסוכן לא לטפל מאשר לטפל ןלכן ההמלצה תמיד לטפל בהריון כשיש חיידק בשתן.
בהצלחה! והמון מזל טוב!!!!!!!!

giraffelle

New member
תבדילי בין נשאות בנרתיק לבין נוכחות חיידק בשתן

כמעט כל האנטיביוטיקות בטוחות בהריון. והסכנה באנטיביוטיקה מיותרת קטנה מהסכנה שבדלקת לא מטופלת בדרכי השתן בהריון. דלקת לא מטופלת יכולה לגרום להפלה או לידה מוקדמת.
דלקת יכולה להיות ללא סימפטומים. מה שכן, את יכולה לשאול אם דחוף לקחת אנטיביוטיקה עכשיו או שאפשר לעשות תרבית חוזרת. יכול להיות שדגימת השתן לא היתה מספיק נקיה, וה-GBS הגיע מהנרתיק בעצם.
&nbsp
צריך להבדיל בין הימצאות של GBS בשתן לבין נשאות של GBS בנרתיק. נשאות של GBS בנרתיק לא מזיקה ולא מפריעה בדרך כלל, למעט הסיכון שהתינוק ידבק במהלך הלידה. נוכחות של החיידק בשתן זה משהו אחר, וצריך להתייחס אליה כמו לכל חיידק אחר בשתן.
&nbsp
לא ידוע לי על גישות שונות למתן אנטיביוטיקה במקרה של חיידק בשתן - עד כמה שידוע לי מוסכם על כולם שחשוב לטפל במקרה כזה. המחלוקת בנוגע ל-GBS מתייחסת לטיפול אנטיביוטי בלידה למי שנשאית בנרתיק. יש גישה שאומרת לטפל בכל נשאית, וגישה שאומרת לטפל רק לפי גורמי סיכון. אחד מגורמי הסיכון, אגב, הוא נוכחות GBS בשתן.

ginger lemon

New member
אענה מניסיוני עם gbs בשתן

כשיש נוכחות בשתן- האמונה הרווחת היא שהחיידק מגיע לשתן מהנרתיק. לרוב אם החיידק נמצא בשתן הוא יימצא גם בתרבית בנרתיק. מאחר והטיפול באנטיביוטיקה אינו מאוד יעיל לטווח ארוך, שאלת הטיפול או אי הטיפול תלויה בדרגת הצמיחה שנמצאה בתרבית השתן. בצמיחה נמוכה עד 10,000 לרוב אין צורך לטפל גם בהריון. בצמיחה גבוהה יותר מ20,000 מומלץ לטפל (כשרופא אחד אמר לי לטפל רק מעל 50,000). הסיבה לזה שמתייחסים לחיידק שונה מחיידקים אחרים היא שהוא נוטה לחזור בהדרגה כשבועיים שלושה מתום הטיפול האנטיביוטי. לי אנטיביוטיקה מסוג זינט עוזרת הכי הרבה, שבוע זינט נותן הפוגה של כמעט חודש. אם מטפלים כדאי לעשות תרבית שתן לפחות פעם בחודש ולפיות שבוע מתום הטיפול, אם רואים שהצמיחה נמוכה ומחליטים לא לטפל אז לעקוב אפילו פעם בשבועיים. יש עוד אסטרטגיה, של לטפל באנטיביוטיקה במינון מלא כשבוע ואז להמשיך לקחת כדור יחיד של 100 מ"ג מקרודנטין ליום. היתה תקופה בטיפולים שהייתי עם מקרודנטין כמעט שנה.. לצערי ראינו שזה לא באמת מועיל. אם נוקטים בשיטה זו יש בעיה במעקב, כי מספיק כדור אחד ליום כדי שהתרבית תצא נקייה וכדי לקבל תשובה אמינה צריך להפסיק טיפול לשבוע. כשהפסקנו טיפול לשבוע הבדיקות הראו שהחיידק חוזר. המבחן האמיתי לזה שהטיפול המניעתי לא הועיל היה שעדיין היו לי תסמינים. למדתי עם הזמן לזהות את התסמינים של gbs בשתן. התסמינים שלו קלים יותר מדלקת מחיידקים אחרים כמו אי קולי או קלפסיאלה ואם שותים מספיק ביום- ליטר וחצי, אז כלל לא מרגישים אותם. כשאני מקפידה על שתייה מספקת, התרביות תקינות או נמוכות, וזה עדיף מבחינתי על טיפול ממושך באנטיביוטיקה, בהריון או בכלל.. לדעתי הלא רפואית יד לומר, אם זו פעם 1 שאובחנת, ממליצה לחזור על הבדיקה פעם נוספת לוודא שזה לא סתם תרבית שהזדהמה ממקור אחר. אם יהיה שוב צמיחה, אפשר לנסות לטפל ולקוות שהחיידק ייעלם לתקופה אחר כך, זו אופציה שכדאי לבדוק אם היא תהיה יעילה אצלך. יש הרבה אנטיביוטיקות בטוחות בהריון שאפשר לנסות ואין לך מה לדאוג מזה.

est10

New member
וואו המון תודה על המידע!

אז כנראה שהרופאה שדיברתי איתה התכוונה לgbs בנרתיק ולכן לדעתה אין צורך לטפל אם אני לא מרגישה סימפטומים של דלקת..אבל בעצם איך אפשר להבדיל בין השתיים?
מה שלא ברור לי זה שבפעם הראשונה שעשיתי את הבדיקה יצאה צמיחה מעורבת, בשניה נמצא החיידק והפעם יצאה תוצאה שלילית.. (זו הבדיקה השלישית בשבועיים האחרונים..) אז זה ממש לא חד משמעי..
והרגעתן אותי לגבי האנטיביוטיקה.. :)

ginger lemon

New member
איך מבדילים

לדלקת בנרתיק סימנים בנרתיק, הפרשות, גרד, צריבה בלי קשר למתן שתן. לדלקת בשתן יש גם דחיפות במתן שתן וצריבה בעת מתן השתן. ועדכון, אתמול הייתי במעקב הריון והרופא שלי אמר שכל עוד הצמיחה נמוכה מ100 אלף מושבות של gbs ואין תסמינים לא צריך לטפל, גם בהריון אבל לעקוב בתדירות גבוהה. לגבי החוסר עקביות בבדיקה, זה יכול להיות הרבה דברים, בדיקה שהזדהמה, מיומנות של מי שבודק או שינויים טבעיים שקורים בגוף. בסוף צריך לקבל החלטה לפי מה מהבדיקות הולכים.. ואת זה נשאיר לרופאים.

למעלה