GBS מה קורה על הפקק הרירי...

g a n i

New member
there's no pleasing you, woman!

lowprofile

New member
במקרה שלי - אני רציתי להבדק בכל פעם שהיו

צירים מוקדמים. היות ובהריון הראשון ילדתי מוקדם. ואכן היה קשר בין הצירים לGBS. למי שיש צירים מוקדמים ללא סיבה - לדעתי כדאי להבדק. כי אם הGBS חיובי והאשה מקבלת טיפול, היא יכולה לדחות את הלידה ואת השהייה המפוקפקת בפגיה. ויש מסתבר קשר בין GBS ללידה מוקדמת. למי שאין צירים מוקדמים, אין טעם להבדק, אלה רק קרוב ללידה, כי אם התשובה חיובית אז יש GBS וזהו. אם התשובה שלילית זה לא אומר שאין GBS.

גם אני מאוד מסכימה עם lowprofile

מצטטת אותה "גם בלידה רגילה, בזמן וללא גורמי הסיכון, יש עדיין סיכוי של 1:200 כפי שאת אומרת להידבקות. וזה המון. אמנם עוקבים אחרי התינוק אחרי לידה אבל אם תינוק נדבק כשעולים על זה יכול להיות מאוחר מדי". אני מצדיקה את האמריקאים שהמשטח שם הוא חובה. זה הרבה יותר חשוב מכל מיני בדיקות שעושים כאן שלדעתי רק מבלבלות כמו חלבון עוברי למשל. סיכון של 1 ל200 זה בהחלט מספיק. אני לא חושבת אפילו לא לקחת את האנטיביוטיקה במהלך הלידה. חשוב לי לצייון שכדאי לעשות משטח גם בפי הטבעת, הבנתי שלפעמים לא מוצאים את החיידק בנרתיק וכן בפי הטבעת. אני קיבלתי מהרופאה שני משטחים ועשיתי אותם לבד בשירותים.

g a n i

New member
GBS הוא ללא ספק אחד הגורמים ללידה מוקדמת

בפרט ב"נשאות כבדה" (=שמתגלה גם בשתן, אבל אני לא מבינה ב-100% מה המשמעות.
אולי בלו תדע) לא הבנתי למה התכוונת ב "היה לי חשוב להגיע ללידה כשבסבירות גבוהה אין GBS" כי הרי - מכיוון שמדובר בחיידק מאוד חמקמק, שיודע "לעשות" משטח חיובי ושלילי לסרוגין - הגישה היא once GBS - always GBS. ליולדות בסיכון ללידה מוקדמת לוקחים משטח בקבלה/מחלקה מכמה סיבות חופפות: GBS עלול להיות הסיבה+הן בסיכון ללידת פג+יש (בפרט עם GBS) סיכון מוגבר לפקיעת קרומים, ומכיוון שקרוב לוודאי ינסו לעצור את הלידה באמצעים מלאכותיים
קיבלנו יולדת עם קרומים לא שלמים ש"ללא צירים" (באופן יזום) והיא+העובר בסכנת זיהום. ד"א, מנסיוני הקצר עד כה, דווקא יש פתיחות גדולה בפקיעת קרומים לתת ללידה להתפתח בקצב שלה (ומכסים עם אנטיביוטיקה אם צריך). GBS במי השפיר זה באמת מאוד מסוכן, היה לכן הרבה מזל
זה כבר זיהום אקטיבי full blown ולא חשש להדבקות, כך שבאמת טפו טפו טפו.

lowprofile

New member
הכוונה היא

היה לי חשוב להגיע ללידה כשחיידק ה GBS אינו פעיל אצלי. גם אצל אישה שיש לה GBS הוא לא כל הזמן פעיל. ולכן יתכן מצב של אנטיביוטיקה ללא סיבה. אני קיבלתי מנות אנטיביוטיקה בלידה הראשונה, מירידת המים ב 11 בלילה, ועד הלידה עצמה ב 830 בבוקר. זה לא עזר. לכן היה לי חשוב בנוסף לאנטיביוטיקה, גם להגיע כשרוב הסיכויים שאין GBS.

bluehorizon

New member
חשבתי שאני הווירדית היחידה

שמצילה שבלולים ממדרכות. איזה כיף שאני לא לבד...

למעלה