Gardenella vaginitis - חשוב לדעת!

lower sky

New member
Gardenella vaginitis - חשוב לדעת!

כתוצאה מכך שאני סובלת כבר כחודשיים מדלקת נרתיקית שאובחנה על ידי הגיניקולוג שלי כ-Candida, ולאחר טיפול בלתי יוצלח שחזרתי עליו 3 פעמים, חזרתי שוב אל הרופא וגיליתי שמדובר בתופעה אחרת הנקראת Gardenella vaginitis. אינני יודעת אם אי פעם נתקלתן במושג הזה, אך בתופעה אני בטוחה שנתקלתן. גיליתי שיתכן וסבלתי מהתופעה אפילו יותר מפעם אחת (ריח רע מהנרתיק, כאבים בזמן יחסי מין), ומפני שלא ידעתי שמדובר בדלקת, ולא טיפלתי בה! לכן, חיפשתי מידע באינטרנט (מסתבר שיש רק באנגלית) וסיכמתי את העיקר. מי שמעוניינת, צירפתי למטה אתרים מהם לקחתי מידע, על מנת שתוכלו לעיין ולדעת יותר! Gardenella vaginitis היא זיהום בקטריאלי של הנרתיק. ניתן לזהותה על פי התסמינים הבאים: הפרשה מימית, אפורה או צהובה, כבדה ובעלת ריח חזק – יש יאמרו "ריח של דגים" – אשר מחמיר לאחר שימוש בסבון. היא שכיחה יותר אצל נשים, בעיקר אלו אשר פעילות מינית, ולמרות זאת איננה נחשבת בהכרח כמחלת מין, מפני שטיפול בבן הזוג אינו משפיע על הופעת או אי הופעת הדלקת בשנית. אם ברצונך למנוע הדבקות של הבן זוג, המנעי מקיום יחסי מין כל עוד את בטיפול (וקיימי יחסי מין רק במידה ואת בטוחה שנרפאת!). הסיכויים להתפתחות הדלקת גבוהים יותר במידה ויש לך התקן תוך רחמי, או אם את נאלצת להשתמש במקלחות משותפות באופן קבוע, וגם במקרה שאת נוהגת להחליף פרטנרים למיטה. יש שאומרים שהרגישות לדלקת זו עוברת מאם לבת, אך אל בהלה, כיום, יש ידע מועט מאוד בנוגע לאופן התפתחותה. כ-15% מהדלקות הנרתיקיות הן תוצאה של "דלקות מעורבות". דלקת כזו נגמרת כתוצאה משני אורגניזמים או יותר. השילוב השכיח ביותר הוא בין Gardenella vaginitis (בקטרייה, חיידק) וCandida. הכרחי לטפל בשתיהן! דעי כי הסימפטומים אינם נעלמים, אלא רק מחמירים, במידה ולא מטפלים בהם.

שמחה שהלכת לרופא להיבדק ../images/Emo45.gif

ותודה על המידע... את מרגישה יותר טוב?

lower sky

New member
ובכן...

מבחינת הבעיה הגניקולוגית - עליי לבצע בדיקות תרבית על מנת לאשר שזו אכן הבעיה... וכבר קיבלתי מהרופא תרופה שאתחיל איתה מיד במידה וזו אכן הדלקת שתקפה אותי. לצערי הייתיי צריכה להרחיק לכת עד למיון על מנת לקבל בדיקה גניקולוגית מקיפה מיידית, ועשיתי זאת גם באמצע הלילה, והחבר מסכן נסחב איתי גם הוא (ככה זה בצבא, מה לעשות...). למרבה הצער, נדמה לי שנבדקתי במשהו בבית החולים, מפני שמיום שני אני כבר בבית סובלת מחום, חולשה וליחה אינסוף... אבל לא נראה לי שזה קשור לדלקת עצמה... תודה על ההתעניינות.

../images/Emo24.gif

תרגישי טוב! ומקווה שכל הבעיות ימצאו את פתרונן המהיר

למעלה