GameStudio 3D

adiel666

New member
מכיר ועוד איך

למדתי את המנוע הזה לפני יותר משנה. אני אעיד מנסיון שהוא נראה לכאורה טוב בהרבה ממה שהוא באמת. הוא איטי, יש בו המון באגים ובתור מנוע למשחק AAA כפי שהם טוענים שהוא- זו בדיחה. אין דרך לייצר בו משהו רציני מבלי לטעון DLLS חיצוניים שיעלו לך הרבה כסף. המנוע יקר הרבה מעבר למה שהוא שווה ויש אלטרנטיבות טובות בהרבה. עדיף כבר לעבוד עם מנוע לC++ כמו OGRE או IRRLICHT שהם חינמיים ובעלי ביצועים ומהירות טובה בהרבה.

voguemaster

New member
מה שמזכיר לי

שעשיתי היום חיפוש קצר באינטרנט כדי למצוא ביקורות או חוות דעת על מנועים חינמיים - איזה טובים יותר, קלים יותר לשימוש וכד'. ממה שאני מצליח להבין IRRLICHT הכי מומלץ, אולי ביחד עם OGRE. אח"כ מדברים על CRYSTAL SPACE וכד'. תכלס יש כ"כ הרבה שזה לא ייאמן. לא מזמן נתקלתי ב-G3D שזה מנוע מכובד ביותר שבכלל לא ידעתי על קיומו. המנוע של דייויד אברלי - WILD MAGIC - אפילו לא מזכירים אותו למרות שהוא במקורו היה הבסיס למנוע מסחרי הידוע בשם NetImmerse (שיפור של המנוע הזה היה הבסיס ל-Oblivion, מכובד לכל הדעות
)

adiel666

New member
holy.........shit?

פעם ראשונה שאתה מדהים אותי באמת עם קישור. זה רק מראה שבנאדם אחד(במידה והוא גאון הדור) מסוגל לעשות הכל.

מכירה, אבל לא ניסיתי ממש

נראה מאוד מסובך. בעיקר החלק של התלת מימד. גם המחיר גבוה באופן מופרז. קשה לי להבין איזו הצדקה יש לדרוש מחיר גבוה כל כך? מה גם שלמנוע יש כמה גרסאות, ויוצא לפעמים שאם אתה בוחר בגרסה שהיא לא הכי מתקדמת (כי הכי מתקדמת עולה הון) יש דברים שאתה לא יכול לעשות, שאפילו בתוכנות חינמיות (כמו CONSTRUCT) או בעלות מחיר יחסית סביר (כמו MMF2) אתה יכול לעשות. כך יוצא שבעצם אין ממש תמורה בעד האגרה.

למעלה