Game Master

• פותח הנושא Grud
  • פורסם בתאריך

Grud

New member
Game Master

לפני כמה זמן התחלתי לשים לב לדבר שאני ממש ממש אוהב במשחקי-תפקידים - המנחה. לעומת משחקי מחשב, סרטים והחיים האמיתיים, במשחקי-תפקידים, כשיש לך בעייה - אתה יכול ישר לפנות למנחה. הכוונה היא ש: א. לא יהיו אף פעם חילוקי דעות על מידע בין השחקנים (אצל הדמויות זה כבר שונה), וכך, אתה יכול לדתע כל מה שאתה רוצה. ב. המנחה הוא אובייקטיבי (אלא אם הוא בכוונה מעניק לך מידע מנקודת מבט מסוימת). ג. המנחה פנוי תמיד, ומוכן לענות לך (בתור דמות או שחקן) על כל שאלה. הוא עושה את הדברים המסובכים ונותן לך את התשובות, אתה לא צריך לקבור את עצמך בספרים או באינטרנט כדי ךדעת את המידע שאתה צריך (כמובן שבתור דמות אתה תסבול הרבה, אבל חיי השחקן קלים הם!). האמור לעיל, לא מתייחס למשחקים שמתעלמים או מעוותים בכוונה את מאפייני המנחה הללו. אז מה אתם חושבים? (אתם יכולים גם להביא דוגמאות מגניבות בנושא)

shadowfax

New member
מנחה הוא ההבדל בין מ"ת לכל משחק

אחר שקיים, הרעיון שבו יש הידודיות מלאה במשחק היא זו שהופכת את המשחק למה שהוא.

ננסק

New member
הצעה להרחבת הדיון

אישית הדיון הזה תמיד היה נראה לי מיותר. מה זה בעצם משחקי תפקידים? מה ההבדל בינם לבין תאטרון? כיצד הם מתייחדים משאר המשחקים? כיצד מגדירים משחק? למי לעזאזל איכפת? ובכן, מסתבר שללא מעט אנשים איכפת, רק לא לי. אני רוצה להפנות אותך לסדרת הכתבות של איתי גרייף בגליונות גרגויל האחרונים, בה הוא מנסה לנתח מהו משחק , וספציפית מהו משחק תפקידים. מתמודדים שם הרבה עם נושא השה"מ. חוצמזה הדיון הזה עתיק כמו הנצח, ומתנהל כבר בפורום העמותה במשך זמן רב. שווה לך לשאול שם ולבקש שימסרו לך לינקים לכמה עצים עתיקים שדיברו על הנושא. אצלנו בפורום אף פעם לא נכנסו לזה יותר מדי, ואני מאוד מרוצה.

למעלה